• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutfağımda kerkenkeleye benzeyen bir yaratık var!!

çedene

papatya yüreğim
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2006
1.749
16
683
az önce su içmek için mutfağa girdiğimde kertenkeleye benzeyen bir yaratık mutfak dolabımın altındaki duvardan bana bakıyordu.. epey duvara yapışık durduktan sonra dolabın arkasına saklandı sanırım..
iistanbulda bir apartmanın 3. katında oturyorum.. nereden gelir nereden çıkar anlamadım.. napcam simdi ben.. çok korkuyorum...

bahsettiğiniz hayvan süleymancık sanırım.annemler köyde oturduğu için sık sık karşılaşırdık tuvalette mutfakta falan ama bi zarar vermediler hiç bir zaman.

olur mu olur valla!
bir arkadaşın evide 6. kat
onun evindede mutfak dolabında fare görmüştü....
isterseniz bi ilaçlama yapın mutfağınızı
içiniz rahat eder
gerçi o böceği bulmadan içiniz nasıl rahat olsun:26:

Gördüğünüz süleymancık diye tabir edilen hayvan olsa gerek ..
Onlar zararsızdırlar , geçen bizdede vardı ..
Park ilaçlamalarından mı kaçmış acaba. biz öyle tahmin ettik ..
Öldürmeden yakalaması zordur ne yazıkki.
Eşiniz gelince söyleyin. olmazsa ilaçlayın evi.

süleymancık mı? o nasıl bir şey.. mutfağın kapısını kapattım.. ama aklım çıkıyor.. zarasız demişsiniz.. peki nasıl yakalayacağız..

http://img1.loadtr.com/b-204289-süleymancık.jpg
böyle bi hayvan mıydı ? .
Buysa halk adında isimleri var . Annemle gördüğümüzde bende çok şaşırmıştım.
Ne köy gördüm ne bişey . İlginç gelmişti şehirde xD
Ama bir o kadar sevimli görünmüştü.
Süleymancık , daha büyükleri elöpen felan
Annem yakalayabilse yakalayacaktı ama olmadı . Öldürdük maalesef .
Yakalaması zor gerçekten .. Bizde lavabodaydı ve kayıyordu şansa ..
Eşiniz gelsin bir bakın .
Olmazsa tüm evi ilaçlatın

Son düzenleme:
Bizim 5.kattaki evimize girmsti o hayvancık..dısarda bahce var galiba ordan girdi.. Annem elektr. Süpürgesiyle çektirmsti..

süleymancık mı? o nasıl bir şey.. mutfağın kapısını kapattım.. ama aklım çıkıyor.. zarasız demişsiniz.. peki nasıl yakalayacağız..
kertenkeleye benzer ama ten rengi ve iç organları görünen cinsten...zararı yok ve yakalayabileceğinizi sanmam eğer oysa...

aman Allahım böcek fare ve sürüngen fobim var bu konuyu gördüm uyku tutmaz beni bende istanbuldym 5. kattaym die öyle şeylerin eve gelmeyeceği rahatlığındaydm bu konuyu görünce kabus gbi oldu:53::53::53::53::53::53::53::53:

şimdi internette bir araştrma yaptım bu hayvan için cama yapışsa camı sökmek zorunda kalırmışsn bu haywanın ayaklarını sökemezmişsn camdan:53:

şimdi internette bir araştrma yaptım bu hayvan için cama yapışsa camı sökmek zorunda kalırmışsn bu haywanın ayaklarını sökemezmişsn camdan:53:

hahahaha yaa sinirlerim bozuldu sanirim :D yaaa saka bir yanada bende ttirstim ha simdi........

Konu sahibi çıktı sanırım böceği yakalamaya çalışıyorlar..Benimdebörtü böcek fobim var.Küçücük böcek yicek sanki beni..:1:

Ne olduğu kadar nereden geldiğide önemli..Böyle birşey istanbulda ne arar anlamadım.

Biz bulamıyoruz toprak ayak basıcak bu hayvanlar nerede barınmış nereden gelmiş anlamk zor.

İnsanlar doğanın dengesini bozdukça bunlar daha iyi günlerimiz..Birgün evlerimize ayılar,yılanlar kaplanlar su aygırları da giricek..!

Son düzenleme:
bi ara benim banyomda vardı bi süleymancık....çığlıkla tanıştık kendisinle.2 ayımı aldı onu evden atabilmek için-ki genem de ben değil eşim halletti onu....bi süre sonna duygusal bağ geliştiriyo insan,kedi köpek beslemek gibi bişey oluyo...:9:
şaka bi yana,her banyoya girişim psycho filmi gibiydi...duş altındayken habire duvarlara bakınır dururdum....asab bozucu...

ay onun adı süleymancıkmıydı çok komik ya, eşime onun adı süleymancıkmış diyorum hayır osmancık diyo:1::1:
geçen camdan bakarken duvara yapışmış gördüm kendisini, bi anlık nefesim kesildikten sonra hızlıca camı suratına kapatıverdim:27::27:

Katılıyorum arkadaşa kedi köpek gibi yakın buluyorsun kendine ..
Çok sevimli bir hayvan ve zararsız ..
Ben önceden ilk gördüğümüzdfe bilsem zararsız olduğunu yakalar azad ederdim . :/ .
Sülümancık la Elöpeni biliyodum :D
Osmancıkda yeni çıktı :1::1::1:

slm arkadaşlar benim evimede kertenkele yavrusu girmişti kızların bazasının altına elektirikli süpürgeyle aldım sonra torbasını yırtım balkondan aşagıya salsım çıktı gitti 4. kat hiç aklıma gelmezdi

benim annemde ben küçükken süleymancıkları haklamak için süpürge kullanırdı ama elektirik süpürgesi değil, eskiden olan sarı çalı maneul süpürge
ne psikopatmış hey gidi günler
:27::27:

Back
X