mutfağım çok dolu yardımcı olurmusunuz acaba?

hace

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2011
96
2
96
İstanbul
kızlar benim bir problemim var ve tam olarak nereye açacaımı bilemedim şöyle ki bütün beyaz eşyalarım mutfağımda (buzdolabı,derin dondurucu,çamaşır mak,bulaşık mak,ve çamaşır kurutma mak,fırın ve ocak) bu kadar eşya olunca küçük olan mutfak haliyle daha da küçük oldu.bir kaç eşyayı balkona koymayı düşündüm ama ev sahibi balkonun kapatılmasına müsade etmiyor.evin diğer kısımları da müsait deil.yani banyo da ne küvet ne de duşakabin var çaresiz kaldım her şeyi mutfağa koymaya.aklıma mutfağı biraz ferahlatmak için kurutma makinamın üzerine fırınımı koysam diye bir düşünce geldi emin olamadım acaba bir problem oluştururmu çamaşır kurutma makinesinin üzerine fırını koymam?

banyoya duş perdesi takıp,çamaşır ve kurutma makinanı banyoya koyamaz mısın:34:

ayrıca derin dondurucunu da başka bir odaya koyabilirsin...

Son düzenleme:
perde iyi fikirmiş dee duvar falan deliniyormu takarken ? yoksa hemen iner ev sahibi nereyi deliyosunuz diye..

banyosunda yer olmayan bir cok insan camasir ve kurutma makinesini yatak odasina koyuyor. Oyle yapabilirsin. Ya da, eger ikisinin markasi ayniysa buyuk ihtimalle ust uste koyulabiliyordur, camasir ve kurutma makinesi, koy ust uste yer acilsin.

Canım mutfagım küçük demişsin ama yine bu kadar beyaz eşya sığdıgına göre fena olmasa gerek. Arkadaşların dediği gibi kurutma makinesi yada dondurucunu yatak odasına koy başka seçenek yok.

o ne oyle ya beyaz esya dukkani gibi hepsi sigdigina gore mutfagin o kadarda kucuk degil gibi resim cekme imkanin yokmu cok merak ettim o kadar esya nasil sigdi:6:

Haha ne bulduysan almışsın önce koyacağın yeri hesaplasaymışsın bari, güldüm :)

Son düzenleme:
aslında bende o kadar eşya almak istemezdim ama mecbur kaldım mesela kurutma makinesi balkonum var ama sağolsunlar asmamla kirlenmesi 1 saate bakar evim cadde de hemde üzerime sofra bezi,halı,sigara izmariti hatta günlük kıyafetler ne buldularsa silkeliyorlar :47: 1 buçuk yıldır oturuyorum bir tek bayramlarda cam sildim o derece yani temiz falan kalmıyor..
kardeşim ve eşim de kapıya 2. el beyaz eşya diye asalım diye dalga geçiyorlar zaten :33:
dondurucuyu kayınpederim sapolsun yazın aldığı kışlık sebzelerle ancak dondurucu sayesinde başa çıkabildim bir de çalışan biri olunca ne bulduysam atıyorum rahat oluyor..
her şey üstüste mutfakta tavsiyelerinize uyup dondurucuyu çıkardım.fakat fırınım tezgahın üzerinde orası da açılsın istiyorum..

Yani okurken bile insan zorlanıyor o kadar beyaz eşyayı...Bir de hepsini aynı yerde görmek çok kötü olsa gerek....
Banyonda duşakabin ya da küvet olması önemli değil bence,çünkü sudan etkilenmesin diye çmşr makinesi altlıkları satılıyor onlardan alabilirsin...
Üstüne de kurutma makinesini koyarsın..
Sonuçta banyon daralsa da mutfağın genişler..

Kurutma makinası için yükseltici alın, altına koyun ve banyoya koyun kurutmayı.

senin mutfak bayaa büyükmüş canım iyi doldurmuşsun ben olsam benimde ruhum sıkılır anlıyorum seni verilen cevapları okumadım belki yazmışlarır çmşr makinesi ile kurutma aynı marka ise üstüste konuluyor araya biralet satıyorlar onu alabilrsin benimkiler farklı modeller ama yinede koydum sallanıyor kurutma ama olsun yer kaplamıyor dondurucuyuda benim bir akrabam küçük boy olanından alıp gardolabın içine koydu yer yokluğundan .......

günaydın arkadaşım maasallah evin beyaz eşya satılan dükkanlar gibi:1:eski oturdugumuz yerde bizim çamaşır makinemizde yatak odasındaydı eger orda yer varsa oraya koyabilirsin yada banyoya koyabilirsin makineler sudan etkilenmesin diye yerden yüksek olan aletler mevcuttur onları makinenin altına koyup banyoya koyabilirsin kuratma makineni ve çamaşır makineni üst üste koyabilirsin böylelikle ve mutfagında açılmış olur

camasir makinesi yatak odasina nasil konuyor ben anlamadim musluk gider filan olayini nasil yapiyorsunuz :26:

hadi derindondurucuyu koysa yine iyide camasir makinesi yatak odasinda cok garip olur :27:

aslında bende o kadar eşya almak istemezdim ama mecbur kaldım mesela kurutma makinesi balkonum var ama sağolsunlar asmamla kirlenmesi 1 saate bakar evim cadde de hemde üzerime sofra bezi,halı,sigara izmariti hatta günlük kıyafetler ne buldularsa silkeliyorlar :47: 1 buçuk yıldır oturuyorum bir tek bayramlarda cam sildim o derece yani temiz falan kalmıyor..
kardeşim ve eşim de kapıya 2. el beyaz eşya diye asalım diye dalga geçiyorlar zaten :33:
dondurucuyu kayınpederim sapolsun yazın aldığı kışlık sebzelerle ancak dondurucu sayesinde başa çıkabildim bir de çalışan biri olunca ne bulduysam atıyorum rahat oluyor..
her şey üstüste mutfakta tavsiyelerinize uyup dondurucuyu çıkardım.fakat fırınım tezgahın üzerinde orası da açılsın istiyorum..

Cadde üstünde oturmak zor ya, camları siliyorsun, 1 saat sonra yine toz duman oluyor (arkadaşımdan biliyorum). Haklısın.

canım sen banyoya perde al ve perde borusu ve halkası da hırdavatçılarda ve büyük marketlerde satıllır.sonra çamaşır makinesinin altına altlık al üstünede kurutma makinesini koy Böylece onları banyoya sığdırabilirsin bende senelerce duşakabini küveti hiçbişeyi olmayan bir evde oturdum böyle çözmüştüm.dondurucuyuda yatak odasına koyabilirsin.buzdolabının üzerine (sanırım fırının mini fırın )fırını koyabilirsin ben yıllarca o şekil kullandım hemde hiç indirmezdim pişirirken öyle yapabilirsin.buzdolabımda fırınımda hala sapasağlam.

Son düzenleme:
Benım evım de oyleydı,fırın(kı mını fırın),tost makınesı,camasır makınesı bı de annemlerın sıgmaz dedıgım halde aldıgı masa vardı.Buzdolabı antredeydı.Yemeklerı tabakları ordan oraya tasıyordum.Mutfagımızda kurtarıcım dedıgım bı bolme var,oraya annemlerın aldıgı masayı actım,oraya koydum tost makınesını fırını bı de catal kasık takımı cekmecesını oraya koydum,baharatlıklarımı da fırının uzerıne koydum.Hah cok guzel oldu dedım.Camasır makınesını de bulasık makınesı ıcın ayrılan yere koyup uzerıne setustu ocagı koydum.

Takı bır gun buyuk bır gumburtuyle devrılen masa herseyı berbat edene kadar.Sonra kayınvalıdemın komsusunun esı marangoz.Yenı eve gectıler ve adamın ozene bezene yaptıgı cogu esya eve sıgmadı ve ıhtıyacınız varsa alın dedıler.Ben de onların daha once banyoda kullandıgı bol raflı dolabı aldım ve mutfagın bolme kısmına koydum.uzerıne fırınımı tost makınemı koydum.dolabın karsısına raf yaptı esım oraya baharatlıklarımı koydum,buzdolabını basta ıcıme sınmese de su an gozume hos gelen mutfagın gırısıne koydum.Masa kullanamadıgımız mutfagımıza koçtaştan aldıgımız hazır tahta mı dıyım artık rafların daha genısı gıbı bısıyı alıp duvara monte ettık masamız o oldu ve altına annemın aldıgı renklı derı taburelerı koyduk.Baya toparlandı boylelıkle.Annemın bır sene sonra anneler gunu ve dogum gunum ıcın aldıgı bulasık makınesını setustu ocagın altına koyduk.

Banyo ıcın ıse ytong denen hafıf tuglalar var,Banyomuzun egımı kapıya dogru oldugu ıcın hıcbısı koyamıyorduk banyo apınca kapıya kadar su gıdıyordu.Esımle banyonun yarısını ytongla set yaptık ve bolduk.Banyo yapılacak yer ayrı ldu ve orayaperde taktık.dıger kısmada camasır makınemı koyduk uzerıne ıvır zıvırımı koyduk.

Sen de banyona boyle bısı yaptırıp ust uste kurutucunla camasır makınenı koyabılırsın.Dondurucunu balkona alabılırsın.

camasir makinesi yatak odasina nasil konuyor ben anlamadim musluk gider filan olayini nasil yapiyorsunuz :26:

hadi derindondurucuyu koysa yine iyide camasir makinesi yatak odasinda cok garip olur :27:

Arkadaşım eski oturdugumuz yerde yatak odası ve banyo yanyanaydı banyoda yer yok diye yatak odasına kurdurmuştu annem yanyana oldugu için kolay oluyor duvardan küçük bir delik açılıyor ve lavaboya baglanıyor çeşmelere eski oturdugumuz yerde herkesin çamaşır makinesi yatakodasında idi banyo küçük oldugu için yer yoktu çünkü şimdiki oturdugumuz yerde banyoda ama diyelimki yatak odasına kurdurduk yine olurdu çünkü yine banyo ve yatak odası yanyana yeni oturdugumuz yerde banyo geniş o yüzden bir sorunumuz yok

Arkadaşım eski oturdugumuz yerde yatak odası ve banyo yanyanaydı banyoda yer yok diye yatak odasına kurdurmuştu annem yanyana oldugu için kolay oluyor duvardan küçük bir delik açılıyor ve lavaboya baglanıyor çeşmelere eski oturdugumuz yerde herkesin çamaşır makinesi yatakodasında idi banyo küçük oldugu için yer yoktu çünkü şimdiki oturdugumuz yerde banyoda ama diyelimki yatak odasına kurdurduk yine olurdu çünkü yine banyo ve yatak odası yanyana yeni oturdugumuz yerde banyo geniş o yüzden bir sorunumuz yok

sartlar oyle gerektirdiyse ve oluyorsa bilemem ama yatak odasinda camasir makinesini burda duydum.

Back
X