• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

mutfağa dönüşen odamız!

happy_spk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2007
448
5
96
İstanbul
daha önce de eklemiştim resimler arkadaşlar fakat bu son değişikliklerle geldiğim aşama:))
dediğim gibi burası daha önce evin en küçük odasıydı, hazır muftakla ancak bu kadar dönüştürebildik.

bir sonraki aşama da yuvarlak desen olan duvara geniş bir dikdörtgen pencere açmak, ve salona açılmak:)))
zaten duvarın penceresi hakkında da fikirlerinizi istiyorum, yere kadar mı? geniş dikdörtgen mi? yada l şekli kapı gibi mi?
bir de jaluzi ? nasıl olur? bugünlerde bayaa düşünüyorum çünkü..
ve tabii eksik yada fazla gelen, gördüğünüz bir şey var mı?
bu en sadeleşmiş hali bu arada:))):16:

haydi şimdi resimler!

$025.webp$026.webp$027.webp$028.webp$029.webp$030.webp$031.webp$033.webp$037.webp$034.webp$036.webp

bu da düşündüğüm jaluzilerden, pembe, mor, yeşil, her rengi var süpperler!:52:

$2000014245.webp

canım dolabın fayansın laminantın rengi hoş olmuş ama ben çok karışık renk cümbüşü gördüm göz yorucu biraz .araya bütün cam sürgülü bir kapı yapabilirsiniz bence hoş olur .gerektiğinde kapatabilirsiniz böylece..

bende aynı fikirdeyim dolaplar hoş ama çok karmaşık duruyor sade değil.nereye bakacağıma şaşırdım.o ayrı duran fırın sanırım onada bi dolap yapılabilirdi.örneğin ayrıyeten bi dikdörtgen yerden yüksek uzun bi dolap alt bölümüne yerleştirilebilirdi üzerinede tv koyardın.zevk meselesi elbet.ama mutfak ferah dolaplarda güzel gözüküyor.

ben diğer odalarda uyumdan ve sadelikten yanayım ama mutfağı böyle cıvıl cıvıl ve rengarenk seviyorum.bence süpeeeer.

bence kalabalıklık renk uyumsuzluğundan kaynaklanıyor cnm . yani yöle bir mutfak dolabı rengi eyrine krem yada beyaz seçseydiniz çk dha asil dururdu renk karmaşası olmuş bnce olmamaış yni hem ahşap tonlarıyla en iyi soğuk renkler yni turkuaz yada fıstık yeşili giderdi bnce mor ve pembe hiç olmamış.hepsi ayrı ayrı güzeller ama bir araya gelmşler güzelliklerini örtüyorlar birbirlerinin.

renklııı tarz meselesi... genelde sade tarz hosuma gıder ama senınkıdeee iyiii canım güle güle kullan............

tezgahı L şeklinde yapabilirdiniz camın önününde kaplayabilirdi yani böyle ayrık güzel durmamış birde ıvır zıvır çok var tezgahın üstü boş olsa daha güzel olmazmı pembe bulaşıklık falan ama mutfak dolaplarının rengini çok sevdim

neden böyle birşey yapma gereği duydunuz mutfak küçükmüydü

mutfak arkada bina boşluğuna bakıyordu. dolayısıyla hiç güneş almayan kasvetli bir yerdi. ruhum daralıyordu,:36: gündüz bile ışık yakıyorduk yani..
yaptığımız en iyi işlerden biri oldu anlayacağın öne almak.:1:

canım dolabın fayansın laminantın rengi hoş olmuş ama ben çok karışık renk cümbüşü gördüm göz yorucu biraz .araya bütün cam sürgülü bir kapı yapabilirsiniz bence hoş olur .gerektiğinde kapatabilirsiniz böylece..

cam kapı hiç düşünmemiştim:26: olabilir belki.. :26: fakat minik oğluşum var, tehlikeli olabilir sanki.. yine de bir fikir, teşekkürler..

bende aynı fikirdeyim dolaplar hoş ama çok karmaşık duruyor sade değil.nereye bakacağıma şaşırdım.o ayrı duran fırın sanırım onada bi dolap yapılabilirdi.örneğin ayrıyeten bi dikdörtgen yerden yüksek uzun bi dolap alt bölümüne yerleştirilebilirdi üzerinede tv koyardın.zevk meselesi elbet.ama mutfak ferah dolaplarda güzel gözüküyor.

evet o fırın canım, bende aslında bir kiler dolap gibi birşey düşünüyorum oraya, fakat şu anki imkanlarla getirebildiğim son nokta bu oldu.:1: zaten o diğer dolabı da yeni o şekil çevirip tezgah gibi yaptım, fırını arkaya sakladım, çöpü falan bir nevi.:9:

ben diğer odalarda uyumdan ve sadelikten yanayım ama mutfağı böyle cıvıl cıvıl ve rengarenk seviyorum.bence süpeeeer.

teşekkür ederim canım.. ben de genelde renk severim. ayrıca bir kaç şeye pembeyle falan başlayınca, bari mutfağı pembeli falan dekore edeyim dedim..
salonum kahve ağırlıklı ki yine de renkler katmaya çalışmışımdır. bir ara onu da eklerim inşallah.:16:

bence kalabalıklık renk uyumsuzluğundan kaynaklanıyor cnm . yani yöle bir mutfak dolabı rengi eyrine krem yada beyaz seçseydiniz çk dha asil dururdu renk karmaşası olmuş bnce olmamaış yni hem ahşap tonlarıyla en iyi soğuk renkler yni turkuaz yada fıstık yeşili giderdi bnce mor ve pembe hiç olmamış.hepsi ayrı ayrı güzeller ama bir araya gelmşler güzelliklerini örtüyorlar birbirlerinin.

dediğim gibi en sadeleştirebilmiş halim bu:1: beyaz hiç yoktu aklımızda alırken, şimdiki aklım olsa, mürdümlü beyazlı çok güzel dolaplar görmüştüm geçenlerde, ama geçti artık:14:

tezgahı L şeklinde yapabilirdiniz camın önününde kaplayabilirdi yani böyle ayrık güzel durmamış birde ıvır zıvır çok var tezgahın üstü boş olsa daha güzel olmazmı pembe bulaşıklık falan ama mutfak dolaplarının rengini çok sevdim

o tezgah dolap zaten eski mutfaktan çıkan parça. onu da o şekilde değerlendireyim dedim, bir parçası da banyoda.:1: zaten oraya biz de L şeklinde bir yüksek masa ve yüksek tabureler düşünüyoruz işte, bir de önündeki duvarı açmayı. böylece hayalimdeki amerikan mutfağa kavuşacağız inşallah bu yaz!:16::16:

mutfak arkada bina boşluğuna bakıyordu. dolayısıyla hiç güneş almayan kasvetli bir yerdi. ruhum daralıyordu,:36: gündüz bile ışık yakıyorduk yani..
yaptığımız en iyi işlerden biri oldu anlayacağın öne almak.:1:

hım ozaman güle güle kullan ferah ferah zaten elektirik zamlandı gunduz barı kurtuldun elektırıkten :D

önce güle gğle kullan yapılan iş kötü olmaz ...ben de bakınca şöyle düşündüm
attachment.php
bu resimdeki kahve krem dolabını pencerenin önüne koysan giriş kapısına doğru fırını tv yi falan da onun üzerine koysan sanki o kısım daha ferah olur gibi...biraz karmaşa var o kısımda..bir de tezgah özeri rafta çok fazla eşya var misal o sosluk her gün kullanılan bişey değildir onu bi dolaba kaldırsan ..bayaa ferahlar motfak ve sadeleştikce daha güzel duracaktır emin ol..

daha önce de eklemiştim resimler arkadaşlar fakat bu son değişikliklerle geldiğim aşama:))
dediğim gibi burası daha önce evin en küçük odasıydı, hazır muftakla ancak bu kadar dönüştürebildik.

bir sonraki aşama da yuvarlak desen olan duvara geniş bir dikdörtgen pencere açmak, ve salona açılmak:)))
zaten duvarın penceresi hakkında da fikirlerinizi istiyorum, yere kadar mı? geniş dikdörtgen mi? yada l şekli kapı gibi mi?
bir de jaluzi ? nasıl olur? bugünlerde bayaa düşünüyorum çünkü..
ve tabii eksik yada fazla gelen, gördüğünüz bir şey var mı?
bu en sadeleşmiş hali bu arada:))):16:

haydi şimdi resimler!

Eki Görüntüle 395158 Eki Görüntüle 395159 Eki Görüntüle 395160 Eki Görüntüle 395161 Eki Görüntüle 395162 Eki Görüntüle 395163 Eki Görüntüle 395164 Eki Görüntüle 395165 Eki Görüntüle 395167 Eki Görüntüle 395170 Eki Görüntüle 395173

bu da düşündüğüm jaluzilerden, pembe, mor, yeşil, her rengi var süpperler!:52:

Eki Görüntüle 395183

ben de mutfagıma bu jaluzilerden aldım :) koçtaş'ta vardı, morunu aldım. çok da sevimli oldu

canım renk konusunda katılıyorum arkadaşlara çok karmaşık görünüyor... ama özellikle dikkatimi çeken şey... tv nin altındaki tezgah tarzı dolap...bence emanet gibi duruyor..hiç olmamış oraya...onu çıkarıp masayı köşeye koysanız daha uyacak gibi... birde tezgahı bukadar minik yapmak yerine o dolabın tarafına doğru l şeklinde uzatsaydınız keşke... hem tezgah büyük olurdu hemde öyle tv dolabını orada bulundurmak gibi bi sıkıntı olmazdı benim fikrim..

cok sirin olmus,ben severim boyle civil civil renkleri olan mutfaklari,illahi hersey ayni renk olmak zorunda degil diye dusunuyorum.simdilik bu kadarini basarmissisiniz ileride daha da guzellestirip kullanabilirsiniz.sadecce masanin ordaki dolap biraz kalabalik duruyor,iyi gunlerde kullanin:)

Back
X