Müteahhit Iskan alamiyor

Anlaşmayı yaparken avukata gittim diyorsunuz, niye aynı avukata takip ettirmediniz? Öderdeniz ücretini, her aksaklıkta binerdi müteahhitin tepesine. Sizin Türkiye'de olmamanıza güvenerek ve kısıtlı zamanınız olduğunu bilerek bir şey yapamazsın diyor. O kaçak katı öyle bir yıkarlar ki. Emlak vergisi ödemeyecek aklı sıra. Maliye bile keser cezayı.

Yurtdışında konsolosluklarda vekaletname verebiliyorsunuz ve Türkiye'de herhangi bir noterden gidip bir örneği alınabiliniyor. Ben geçen sene konsoloslukta anneme vekalet vermiştim ve noterde bir ücret ödeyerek ertesi gün annem almıştı bir örneğini. Bu ev hangi ildeyse baroya bir mail gönderin. Durumunuzu anlatın ve bir avukat tavsiye etmelerini söyleyin. Böyle arsız insanlarla baş edemezsiniz. Verin avukata o uğraşsın.
dogru söylüyorsunuz bende cok pismanim o ilk gittigim avukatin takip etmesini istemeliydim ücreti neyse seve seve verirdim iste cahillik deyin yada bilmiyorum pismanim en iyisi avukata birakmakti bu isleri hakkindan gelirdi bende ugrasmazdim

iste güvendik inandik müteaahhide verdik avukatada gittik aslinda cezai sart kosun dedi bitirmezse dava acin dedi mütehahhde iste corona yüzünden isler yürümüyor yok baska kisisel sorunlari vs birsürü seyler acindirdi kendini simdide bana sinirleniyor hersey benim yüzümdenmis gibi
E kostunuz mu cezai sart.biz koştuk mesala 24 ay içinde bitiremezse her ay daire başına 10 bin kira ödeyeceğini yazdırdık.adam ben daha erken bitirmek istiyorum her gün malzemeye zam geliyor diyor ama bakalım.hatta inşaat sırasında belediyenin verdiği kat sayısı artsarsa bu şekilde çıktığı her kattaki her daire satılacak ve paranın yüzde 50 si bize verilecek.24 ay içinde binanın dış duzenlemeler dahil yüzde 95 ini bitirmesi lazım ince işçilik evin içlerinde banyo dolap vs .yoksa her ay bize kira odeyecek

Bu boyle olmaz. Sozlesmeyi gormeden hic kimse size dogruyu soyleyemez. Yüklenici oturma ruhsatini alacaktir var mi mesela? Yazmiyorsa almak zorunda degil evet. Avukata gidin saglikli degil boyle bilgi almak. 6 sene gecmis gecikmis ifayi kabul etme olasiligi cikiyor. E azletmissiniz, vekalet olmadan adiniza islem yapamaz. Sonunda siz kusurlu cikmayin.

Bizim bir evimizde başımıza gelmişti mutehayyit iskan alamiyorum diyordu , belediyeye başvurdum diyordu gelmediler bakmadılar cart curt diyor açtım belediyeye sordum adam iskan basvurusunda bile bulunmamış ortalığı yikmistim .iskan genelde yapının doğru yapılmasıyla ilgili sizin vekalet verme iz falan hikaye açın belediyeyi sorun .bir avukatada mutlaka danışın.bizimki 8nsaat elektriğinin faturasini bizden istemişti ödemem dedim .tabii elektrik onun üstüne olduğu için kapamak zorunda kalınca paşa pasa ödemişti.bu adamlar çok dolandırıcı .
ya neden sözünde durmuyorlar halbuki o kadar tatli güler yüzlüydü ama kendi kazancida olmuyor kötü reklam oluyor

İskandan dolayı evi satamadığınız ya da kiraya veremediğiniz her yıl için kira talep edebiliyorsunuz ama dava seneler sürüyor. Bizim site bu durumda 6 yıldır falan davalıklar müteahhitle. İskan için anlaşmadık diye bir şey diyemez sanıyorum. Sonuçta bir sözleşme yapılıyor ve sizi zarara uğratıyor

Onayli projeye aykiri insaat yapmissa o dusunecek. Ama iste durum bu mu? Soyledigi seyler gercek mi? Avukat arastirir bulur belediyeden.

Bu boyle olmaz. Sozlesmeyi gormeden hic kimse size dogruyu soyleyemez. Yüklenici oturma ruhsatini alacaktir var mi mesela? Yazmiyorsa almak zorunda degil evet. Avukata gidin saglikli degil boyle bilgi almak. 6 sene gecmis gecikmis ifayi kabul etme olasiligi cikiyor. E azletmissiniz, vekalet olmadan adiniza islem yapamaz. Sonunda siz kusurlu cikmayin.
vallah bilmiyorum yaziyormu sanirim yazmiyor vekaleti cekeli 6 ay oluyor ama adama sormazlarmmi neden 6 yil icinde cikartmadinda 6 ay i bahane ediyorsun diye

vallah bilmiyorum yaziyormu sanirim yazmiyor vekaleti cekeli 6 ay oluyor ama adama sormazlarmmi neden 6 yil icinde cikartmadinda 6 ay i bahane ediyorsun diye
Sey yaziyodur muhtemelen, yuklenici oturma ruhsatini alindiktan sonra şu daire yukleniciye devredilecektir. Nerdeyse cogunda boyle yapiliyor. Bu da ayni isi gorur. Dedigim gibi sozlesme gerek.

yani bununla iskan otomatik aliniyormu demek istediniz
Almasi gerek demek oluyor bu. Örtülü anlaşma oluyor. Sozlesmeden kimin oturma ruhsati alacaginin anlasildigi cumleler vardir aralarda ya. O olmazdan sozlesme olmaz sanmiyorum. Avukat hazirlamis zaten. Ya da ruhsat icin kurumlara odenmesi gerekli harçlar yuklenici tarafindan odenecektir gibi gibi.

Almasi gerek demek oluyor bu. Örtülü anlaşma oluyor. Sozlesmeden kimin oturma ruhsati alacaginin anlasildigi cumleler vardir aralarda ya. O olmazdan sozlesme olmaz sanmiyorum. Avukat hazirlamis zaten. Ya da ruhsat icin kurumlara odenmesi gerekli harçlar yuklenici tarafindan odenecektir gibi gibi.
anladim tesekkür ederim birde anlasmadaki eski türkce kavramlar var ya hic anlamiyorum

X