• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Müstakil ev mi dairede yaşam mı ?

darkeve

Câhille sohbeti kestim
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2023
73
36
8
Ev almadan önce ev hakkında tecrübelerin alınmasının önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü ev bazen bir ömür barınacağımız bir yapı , tüm anılarımızın biriktiği ortam oluyor.
Müstakil ev inşaa etmek ya da daire satın almak konusunda kararsızız. Müstakil ev inşaasının çok uğraştıracağının ya da maliyetinin fazla olması diğer yandan daire de kötü komşulara denk gelmenin korkusu, deprem konusunda ne kadar güvenli olup olmadığı gibi sorular aklıma takılıyor 🥲

müstakil ev için imkan varsa hiç düşünmeyin müstakil ev. İstediğiniz gibi kullanırsınız aidat yok komşu derdi yok birileri ile muhatap olmak zorunda değilsiniz.

Küçük bahçeli düzenli minik müstakil bir ev tercihim mümkünse hatta şehir dışında yaşarım 😊.

Tabii hayaller, hayatlar bizimki
Evet güzel olurdu 🥰ama internet altyapısı ve merkeze biraz uzak olan bir evde yaşıyordum bunlar benim için biraz problem oldu. Eğer bu problemler olmazsa kuşkusuz tercihim müstakil evden yana olur 😊

Ev almadan önce ev hakkında tecrübelerin alınmasının önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü ev bazen bir ömür barınacağımız bir yapı , tüm anılarımızın biriktiği ortam oluyor.
Müstakil ev inşaa etmek ya da daire satın almak konusunda kararsızız. Müstakil ev inşaasının çok uğraştıracağının ya da maliyetinin fazla olması diğer yandan daire de kötü komşulara denk gelmenin korkusu, deprem konusunda ne kadar güvenli olup olmadığı gibi sorular aklıma takılıyor 🥲
Kesinlikle müstakil ev. Apartmanımda bir tane normal insan yok çocuğum olsa ahlaklı ve sağlıklı yetiştirmem çok zor olurdu sürekli kavga bağırış polis ki nezih bir yerde oturuyorum. Ayrıca müstakil evin tadı ayrı. Biraz temizliğiniz bölünür belki bir tık zor gelir ama bölerek yaparsınız siz de veya yardımcı alırsınız zaman zaman. Bahçesi olursa çocuklar için inanılmaz güzel bir fırsat. Deprem konusunda zaten konuşmaya gerek yok. Müstakil ev hele de çevrede ihtiyaçları karşılayacak yeterli imkan varsa kesinlikle müstakil ev diyorum ben

Müstakil ev kesinlikle. Apartman dairesi insanlara malesef mahremiyet bile tanımıyor. Ortak duvar varsa komşunuzla iç içe gibi oluyorsunuz. Deprem konusunda bişey diyemem. Bulacaksa orda da bulur insanı ama kendiniz için çocuklarınız için en doğru karar müstakil ev olur. Bizde eşimle yakınlarda öyle bir işe niyetlendik hatta çok güzel dekore edilmiş çevre düzenlemesi dahi yapılmış doğalgazlı merkeze 5 km uzakta bi ev bile bulduk ama karar verene kadar kaçırdık☹️ hala çok üzgünüm. Ama kesinlikle ilerde müstakil eve geçeceğiz.

Ben ikisindede rahatım yaşadığım yerle alakalı sanırım yinede senin için kıyaslayım ....... müstakil evin temizlemesi ve faturaları daha yüksek geliyor evin büyüklüğü etkili olabilir ama yinede genelde öyle ......daire de kalabalık bir aileysen çocuklara ayrı oda imkanı olmuyor müstakil evimde 3 çocuğumun da ayrı odası vardı....merkeze uzaksa ikisindede sorun zaten ......kendinizin elinden geliyorsa bahçe işleri müstakil ev bu yöndende çok iyi

Back