Bu devirde arsan varsa hiiiiç daireye bulaşma. Ağır ağır yap bahçeli evini mis gibi kafan rahat oturŞimdi kızlar öncellikle detayları iyi okuyup fikir sunmanızı istiyorum.Çok kararsız kaldım,benim yerimde olsanız ne yapardınız?
Çok küçük bir ilçede yaşıyorum köy gibi bir yer, çalışmıyorum eşim ise memur...
Bana babamdan bir tane arsa kaldı.Müstakil ev yapmak istersek eğer bu arsanın yarısını satıp diğer yarısına kaba inşaatı bitirecek kadar ev yapabiliyormuşuz.
Devamını tamamlamak için ise 1.200.000 1.300.000 TL gibi para gerekli ama birikimimiz yok.
Veya arsanın tamamını satıp 2 milyona daire alabiliyoruz ama içinde (mutfak dolabı banyo dolabı kombi vb.gibi şeyler yok)
O kadar yüksek bir meblağda kredi çekiliyor mu bankalar veriyor mu? Bilmiyorum....
Kredi çekip borca girip müstakil ev yapmak mantıklı mı? Çocuklarım var,dairede oturmak istemiyorum genel haliyle
Arsayı iki parçaya bölüp bir parçasını satabiliyoruz.Bir parçası bize 1.200.000 tl getirebilirmiş.Bu devirde arsan varsa hiiiiç daireye bulaşma. Ağır ağır yap bahçeli evini mis gibi kafan rahat otur
Arsanın yarısının satılma kısmını anlamadım ama o ne alaka tarla falan mı
Valla satma canım millet arsa alma derdindeArsayı iki parçaya bölüp bir parçasını satabiliyoruz
Biz iki sene önce eski bir daire aldık, içini tamamen yeniledik ( parke, mutfak dolabı , banyo dolabı, kapılar) o zaman için 350 bin lira harcamıştık. Bir kapı 2,500 e mal olmuştu, şimdi aynı kapı 8-9 bin olmuş (marangoz arkadaşımız).Şimdi kızlar öncellikle detayları iyi okuyup fikir sunmanızı istiyorum.Çok kararsız kaldım,benim yerimde olsanız ne yapardınız?
Bana babamdan bir tane arsa kaldı.Müstakil ev yapmak istersek eğer bu arsanın yarısını satıp diğer yarısına kaba inşaatı bitirecek kadar ev yapabiliyormuşuz.
Devamını tamamlamak için ise 1.200.000 1.300.000 TL gibi para gerekli ama birikimimiz yok.
Veya arsanın tamamını satıp 2 milyona daire alabiliyoruz ama içinde (mutfak dolabı banyo dolabı kombi vb.gibi şeyler yok)
O kadar yüksek bir meblağda kredi çekiliyor mu bankalar veriyor mu? Bilmiyorum....
Kredi çekip borca girip müstakil ev yapmak mantıklı mı? Çocuklarım var,dairede oturmak istemiyorum genel haliyle
ahahah aile apartmanı devri kapanmadı mı ya? Alfa kuşağını da mı aile apartmanında oturtacazBiz iki sene önce eski bir daire aldık, içini tamamen yeniledik ( parke, mutfak dolabı , banyo dolabı, kapılar) o zaman için 350 bin lira harcamıştık. Bir kapı 2,500 e mal olmuştu, şimdi aynı kapı 8-9 bin olmuş (marangoz arkadaşımız).
Yani zaten dairenin içini de yine siz yaptıracaksanız, bari kendi müstakil evininizn içini yaptırın. Mesela üç katlı bir ev yaparsınız sadece kendi oturacağınız dairenin içini yaptırırsınız, çocuklarınız da ilerde isterse üst katlarını yaptırır kendi daireleri de olmuş olur.
Yani çok revaçta bir yer değilse arsayı satabileceğinizi sanmam. Piyasa inanılmaz durgun ev ve arabada bileArsayı iki parçaya bölüp bir parçasını satabiliyoruz.Bir parçası bize 1.200.000 tl getirebilirmiş.
Banyo dolabı, mutfak dolabı vs olmayan eve de masraf yapmanız gerekmeyecek mi? Nerden baksan 300-400 bin gider.Şimdi kızlar öncellikle detayları iyi okuyup fikir sunmanızı istiyorum.Çok kararsız kaldım,benim yerimde olsanız ne yapardınız?
Şimdi şöyle arsa bir buçuk dönüm kadar büyük olduğu için 700 metrekareye iki tane parça yapılabiliyor,birini satmasam elde hiç para yok asla ev başlayamam ne yazık ki ben de hiç istemiyorum ama o kdr parayı biriktireyim derken herşey zamlanır.Şahsi düşüncem çatısı da dahil olmak üzere bu yıl kabasını bitirmek,her ay az da olsa altın alıp önümüzdeki yıl da elimdeki altınlarla kredi biraz borçla filan içini yaptırmak. Sizce düşüncelerim doğru mu?ailem müstakil ev yaptırma kararı aldı. Arsa vs vardı imar izni vs alındı ama şey dediler yavaş yavaş yaparız çünkü sürekli kalınacak bir ev değildi ve babamın elinden de ustalık gelir. 2021de başladılar ama her şey o kadar plansız oldu ki. Her şey zamlandı. İlk zaman bir yerden proje fiyatı almışlardı anahtar teslim. Ne gerek var yarısına hallederim dedi babam ve halledemedi. Usta kendin bul sıkıntı o sıkıntı. Şuan bitirdiler ama ev 1+1 oldu. O zaman 2+2 gibi olacaktı. Çatı katı ve balkon kaldı babam çatı katını sana veriyorum sen yaptır diyor ama ben yaptıramam abim bazen ben yaptırayım diyor ona da izin vermiyorlar. 4 kişilik aileyiz ama hepimiz çoğaldık yani. Müstakil ev en iyisi ama asla satmayın yarısını. Ayrıca krediyi vs eşiniz çekecek sizin mirasa da ortak olacak. Arsa satsanız 3-4 sene sonra pişman olursunuz. Biriktirip yapmaya çalışın ev kredileri müstakil evler için çıkıyor yaptırmak için. Ve o içini sizin yaptıracağınız apartman dairesi de hora geçmez. Bir mutfak 120 binden yapılıyor. Ve asla zamanında teslim olmuyor
2mılyona nasıl daire alamıyorsunuz? Var cunkuŞimdi kızlar öncellikle detayları iyi okuyup fikir sunmanızı istiyorum.Çok kararsız kaldım,benim yerimde olsanız ne yapardınız?
Bizim yasadigimiz yerde imkanlar kısıtlı sadece zengin bir ailenin yaptığı apartmanlar var daireyi 2 milyona satıyorlar başka düşük ücretli daireler yok2mılyona nasıl daire alamıyorsunuz? Var cunku
Yeni bına degılse de
Bu ülkenin yarısı depremde yerle bir oldu siz hâlâ apartmanda mı oturmak istiyorsunuz üstelik arsanız varken!Şimdi kızlar öncellikle detayları iyi okuyup fikir sunmanızı istiyorum.Çok kararsız kaldım,benim yerimde olsanız ne yapardınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?