• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Müstakbel kayınvalideye anne deme eşiği sorunsalı?

feruzecerci

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2017
1.918
3.264
133
Nişanlanalı 8 ay oluyor, nişanlım ailemi o kadar benimsedi ki, sürekli arar sorar, annecim babacım der, tatlı dille konuşur. Bu onun sempatik ve girişken yapısından da kaynaklanıyor fakat gel gelelim ben onun annesine teyze demekten öteye geçemedim. Açıkçası çekiniyorum hatta bazen sizli bizli konuşuyorum bir yabancı gibi. Oysa o kadar tatlı biri ki neden çekingenlik gösterdiğimi anlayamıyorum. Ailem de artık "anne" de, çok ayıp kadıncağızla mesafelisin hiç aramıyorsun diyorlar. Nişanda da anne diyemedim 8 aydır da diyemedim bu gidişle düğünde de diyemem.. Kafam karışık, galiba biraz daha normalleştirmeye ihtiyacım var bu yüzden eğer kendi "ANNE" Deme eşiklerinizi söylerseniz çok memnun kalırım. İyi geceler.. :oops:

valla biz sözlenmeden önce 2 ay görüştük ben anştıktan 1 ayı falan geçince anne demştm çekinmedm o sıcaklığı gördüğüm için. nişanlım benm aileme bnden önce anne dedi hatta. bunda çekincek bişi yom tam 8 ay olmuş valla kayınvalideniz üzülmüyo mu şaşırmıyo mu acaba.

Ilk tanistigimiz sürecte sadece siz yada hocam dedim is sebebiyle karsilastigimiz icin kayinvalidemle :D
Istemeden sonra da cok rahat dedim.
Nisanlimda nisan günu soyledi.
Abisi tembihlemisti nisanda demezsen sonra cok zor dersin diye. Biz esigi gecmeden demisiz.
Bence bir gün telefonda bir cesaret arayıp konusurken araya sıkıstirin :)

8 aydır alıştıramadıysan kendini bu saatten sonra biraz zor dersin canım. Bana da nişan günü söyledin söyledin yoksa bir daha ağzından anne kelimesi çıkmaz demişlerdi. Bende o gün tüm cesaretimi topladım ve anne dedim. Başlarda bir garip geliyodu ama şimdi artık çok rahat söylüyorum. Arkadaşımın ablası da senin gibiydi bir türlü anne lafı çıkmadı ağzından 7-8 yıllık evli hala anne diyemiyor kayınvalidesine. Sesleneceği zaman yanına gidip dürtüyor. Çok zor vallahi o şekilde olması , bence bir an önce alıştır kendini.

Nişanda söylemiştim.
Nişanlanana kadarki 6-7 ay sürecinde teyze diyerek hitap ettim.
Ama hala sizli bizli konuşurum, tek başına 'anne' demem, annecim derim.
Sanki bana annecim demek, daha olayı sempatize ediyor ve 'anne' kelimesini, kendi anneme has kılıyor.
Hani küçük çocuklara da ablacım deriz ya, o hesap benimki.

Çok şaçma bir adet, keşke denmese ama yapacak bir şey yok...

Cevap yazanlara teşekkür ediyorum, evet annem bana da demişti, nişanda demediğin için şimdi demen zor olacak şimdi hiç diyemezsin diye. Keşke o bana dese kızım bana anne diyebilirsin diye :KK15: Ama tabii o da tuhaf olurdu, bir de hakikaten tatlı biri, benim anneme benziyor huy ve davranış olarak ve kendisini seviyorum, umarım bu halim onu incitmiyordur..

Nişanlanalı 8 ay oluyor, nişanlım ailemi o kadar benimsedi ki, sürekli arar sorar, annecim babacım der, tatlı dille konuşur. Bu onun sempatik ve girişken yapısından da kaynaklanıyor fakat gel gelelim ben onun annesine teyze demekten öteye geçemedim. Açıkçası çekiniyorum hatta bazen sizli bizli konuşuyorum bir yabancı gibi. Oysa o kadar tatlı biri ki neden çekingenlik gösterdiğimi anlayamıyorum. Ailem de artık "anne" de, çok ayıp kadıncağızla mesafelisin hiç aramıyorsun diyorlar. Nişanda da anne diyemedim 8 aydır da diyemedim bu gidişle düğünde de diyemem.. Kafam karışık, galiba biraz daha normalleştirmeye ihtiyacım var bu yüzden eğer kendi "ANNE" Deme eşiklerinizi söylerseniz çok memnun kalırım. İyi geceler.. :oops:

senn aynınım.nişanlımın arası çok iyi Aİlemle anneciğim babacğım kanka ben siz nasılsınız? fln modundyım. bende yeze fln yok komple hitap etmiyorum yani ismini söylememi gerktireck cümleler kurmuyorum. kv ilk günden beri gelinim modunda ama tuhaf bi kadın olduğundan ve bende soğuk bi tip olduğumdan anne diyemiyorum. düğünüme 2.5 aykaldı hala cıxx. en fazla"..... ismi anne" derim galiba düğünden sonra da . onlarda anne baba diyim diye çok istiyorlar ama yok çıkmıyor ağzımdan :(

Ben üç yıllık evliyim. Öncesinde 4 yıllık flörtümüz var ve üç yılında tanışıyorduk.Ne anne ne teyze hiçbişey diyemiyorum siz diyorum seslenemiyorım şişt pişt diye geçiştiriyorum:olamaz:
Eşim teyze amca diyor annemle babama.
Ne ben ne eşim ne aileler bu konuyu sorun etmedi. Lafı bile geçmedi
Ki eşimin ailesiyle çok yakın otıruyoruz

Şuraya bir tane daha anne deme sorunsalı yaşayan taze gelin adayı çizelim. Hayır ben anne diyemiyorum , erkek arkadaşımın anneme babama , anne baba diye hitap etmesine de uyuz oluyorum :') çok acayip bir şey ya , ben de yanına gidiyorum siz diyorum çevreden gözlerle yardım alıyorum falan bana baksın diye. Kayınvalide de bi o kadar samimi sıcak kanlı , konuşkan... Sanırım yapı meselesi kolay kolay ısınıp kabullenemiyoruz

nişanlım daha tanışmada annecim babacım dedi :KK17: babam serrtir ne diycek diye düşünürken çok hoşuna gitti. tek gelinim tabi erkek tarafı bi özenç bi heves beklenti içine girdi nişanlım öyle yapınca:oops:tanışmadan sonra sık sık arar oldu kayınvalidem ve kayınbabam.. ama tetze amca diye devam ettim ben :halay: derken birgün bu sefer olcak dedim ve hitapta anne dedim :oops::oops: tabi kayınvalidem uçtu sevinçten. hemen nişanlıma anne dedi anne diyormuş sonra kayın babamı da arayıp anlatmış:KK57: ben böyle olduğunu görünce sık sık konustum kayinvalidemle. şimdi çok rahat anne baba diyorum. ama şu da var ailemin yanında biraz çekiniyorum :oops::oops::oops:

nişanlım daha tanışmada annecim babacım dedi :KK17: babam serrtir ne diycek diye düşünürken çok hoşuna gitti. tek gelinim tabi erkek tarafı bi özenç bi heves beklenti içine girdi nişanlım öyle yapınca:oops:tanışmadan sonra sık sık arar oldu kayınvalidem ve kayınbabam.. ama tetze amca diye devam ettim ben :halay: derken birgün bu sefer olcak dedim ve hitapta anne dedim :oops::oops: tabi kayınvalidem uçtu sevinçten. hemen nişanlıma anne dedi anne diyormuş sonra kayın babamı da arayıp anlatmış:KK57: ben böyle olduğunu görünce sık sık konustum kayinvalidemle. şimdi çok rahat anne baba diyorum. ama şu da var ailemin yanında biraz çekiniyorum :oops::oops::oops:
Öyle bir olay olmadan dediniz öyle mi, ay çok güzel. Ben düğünü mü beklesem ya da ne bileyim anneler gününü veya bayramı seyranı.. Bilemedim biraz daha bekleyeyim.. :KK23:

evet üstelik ben nişanlımla sadece iki ay tanısma asaması yasadım.hemen aileleri tanıstırdık. yani öncesinde tanımıyordum bile ailesini doğru olan nişan takılınca söylemekmiş ama bizimki tutamadı kendini bende biraz mecbur hissettim o öyle yapınca. ama şuan rahatım bence hiç kasmayın bi kere söyleyin devamı rahat geliyor

Şuraya bir tane daha anne deme sorunsalı yaşayan taze gelin adayı çizelim. Hayır ben anne diyemiyorum , erkek arkadaşımın anneme babama , anne baba diye hitap etmesine de uyuz oluyorum :') çok acayip bir şey ya , ben de yanına gidiyorum siz diyorum çevreden gözlerle yardım alıyorum falan bana baksın diye. Kayınvalide de bi o kadar samimi sıcak kanlı , konuşkan... Sanırım yapı meselesi kolay kolay ısınıp kabullenemiyoruz

Çok ilginç siz diyemiyorsunuz tamam da , nişanlınız diyor diye insan uyuz olur mu

Ben on yillik evliyim.anne de baba da demiyorum.ilk aylar diyodum sanirim pek hatirlamiyorum da ama sonrasinda yasadigimiz sorunlar sebebi ile asla demedim.haketmediklerini dusunuyorum.

Oncelikle 8 aydir nisanlisiniz ve kayinvalideniz anne demediginiz icin nisanlinizi doldurusa getirip "sende onun annesine deme" gibi soylemlere girmediyse demek ki cirkef bir kadin degil.

Bana da cok zor gelmisti ama nisanlandigim gun teyzelerim yengelerim tembihlediler bastan anne de sakin teyze deme sonra zor olur bir iki soyler alisir diye.

Ben nisanlandigimiz gun dedim anne. Evet zor ve tuhaf geliyordu ama alistim.

Back