• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Müstakbel kayınvalidesine anne diyemeyenler, buyurun buraya :)

essra_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2009
151
3
118
36
İstanbul
Slm kızlar heyecanımdan konu açayım paylaşayım istedim. 1 senedir sözlüyüm ama sözüm nişan gibi oldu nişan yapmayabilirim yani demek istediğim nişanlı sayılırım ve nişanlımın annesine düne kadar hiç anne diyemedim. Herkes çok tepki gösterdi annem bile demelisin dedi her ne kadar demediğime içten içe sevinsede. Ara ara gerginliklerimiz olsada ilk kez dün hep eleştirip adım beklediğimi düşünerekten durup dururken tel açtım ve anne nasılsınız dedim. İnanın o andan sonra sanki herşey yeni başlıomuş gibi geldi. Şimdi daha farklı hissediyorum. Ve merakla bekliyorum :) warmı aranızda benzer durumu yaşayan zorlanan yoksa bende mi gariplik var bir daha diyebilirmiym onu da bilemiyorum :))

ben eşime kactım..hemen nikah vs..eşimin annesine ... teyze diyordum o güne kdr ama aniden nikah oldu kadına 2-3 gun ne teyze diyebildim ne anne..sonra birgün karsıdan karsıya gecıyoruz araba gelıodu bıranda yola cıktı anne dur diyebildim :) o günden beri diyorum :) yani sende 1 kere demişssin artık gerisi gelir...dönüş olmaz..

ben istendiğim gece 'öpeyim annecim, öpeyim babacım' dedim ve o günden itibaren diyorum
uzadıkça demem zorlaşırdı o nedenle ben hemen dedim :9:

ben istendiğim gece 'öpeyim annecim, öpeyim babacım' dedim ve o günden itibaren diyorum
uzadıkça demem zorlaşırdı o nedenle ben hemen dedim :9:

çok mantıklı ben de böyle yapma niyetindeyim.

benim babam da yıllarca anneanneme 'valide hanım' demiş.

çünkü babamın annesi çok küçükken öldüğünden adam hiç kimseye anne diyemezmiş.

ama artık anne diyor. bi denildi mi hep denilir.

ben anneler gününü fırsat bilerek sölemiştim... gizotun gazıyla :1: telefonda görüşürken sonra yüzyüze sölemek daha kolay oldu

şimdi anneyi bırak annecim babacım dyorum.... hiç diyemezmişim gibi gelirdi halbuki hiç çekincek bişey yokmus

onların da hosuna gidio

Bizimkide aynı durum. Sözümüz nişan gibi olduğu için nişandan vazgeçtim ben :1: yüzüklerimiz takıldıktan sonra başlarda diyemedim, ama bayramda onlara gittiğimde mutfakta yardım ederken sanki yıllardır anne diyormuşum gibi dedim :1: hatta bi ara o kadar kanım kaynadıki sarılıp şapur şupur öptüm kayınvalidemi :1: oda bana tatlı kızzz tatlı kızımmm der :34: kayınpederime ise baba demek çok daha zor oldu. telefonlarda hep, alo nasılsınızzzz? diye konuşurum neşeli neşeli, an gelicek hitap edicem diye çok korkuyordum.:26: yine bayramda arabada gidiyoruz, arabayı kayınpederim kullanıyor, nişanlım yanında. bende arka ortada oturuyorum, sağımda görümcem solumda kayınvalidem vardı. şehirler arası yoldaydık, kuruyemişler çay servisleri falan üzerimden geçiyor. biz bir ara kayınvalidemle epey kaynattık gülüştük, öndekiler nişanlım ve kayınpederimin durumdan haberi yok :52: kayınpederim sonra, fındık istedi. bende kuruyemişin içinden seçtim fındıkları uzatıyorum ama alan yok:26: nişanlım gördü, yemiycem uzatma dedi. bende sana değil babama dedim :37::37: baba alırmısınız dedim, kayınpederimde elimdeki fındıkları aldı :52: şimdi arada diyorum, arada demiyorum tam alışamadım :27: ama çok eğlenceli :8::8:

Bende diyemiyorum demek istiyorum ama.. Demekki bende değil bi sorun.. Neden diyemediğimide bilmiyorum.. Nişanlım annecim babacım diye konuşur halbuki..:52::52:

yahu kendimi tuhaf hissettim şimdi:52: ben sözlüyüm beni tanıştırmaya götürmüştü arkadaşlık ederken o zaman kanım ısınmıştı hatta hiç tanışmadan önce oğlu gibi onuda rüyama görmüştüm hislerim kuvvetlidir :) ondan olacak epey bi sevdim ama epeeeyyy sonraları anne demeye başlamıştım kadınada aynen şöyle dedim senin arkandan anne diyorum daha yüzünede diyeyim:1:..ama ööle hemenden hiçbişe de yokken sölemek hoş olmuyor ya işin rengi deişiyo :26:

ne güzel yalnız değilmişim benim bir teyzem çok fenadır arada sorar hanım annen nasıllar diye :D ilk sorduğunda anlamamıştım anneme bakıyorum annem yanımda niye soruyo die meğer kayınvalidemi soruyomuş :D siftah yaptım bakalım 2.yi diyebilcekmiyim hakkaten komik ama zevkli yaa :1:

Sözlendiğimiz günün ertesi günü kayınvalidemlere gittik görümcemi alıp sinemaya gidecektik.

Kapıdan çıkarken kayınvalidem o sihirli kelimeyi duymak istiyorum annecim diyince o anda söyledim. :1: iyi akşamlar anne diye :34:

o zamandan beri gayet rahat söylüyorum. :ssz:

Sözlendiğimiz günün ertesi günü kayınvalidemlere gittik görümcemi alıp sinemaya gidecektik.

Kapıdan çıkarken kayınvalidem o sihirli kelimeyi duymak istiyorum annecim diyince o anda söyledim. :1: iyi akşamlar anne diye :34:

o zamandan beri gayet rahat söylüyorum. :ssz:

vaaayyy çok iyimiş yaaa süper kayınvalide desene :16:

ben de nişanlıyım henüz anne diyemedim.. saçma geliyor bir başkasının anne babasına anne baba demek.
nasıl diyecem bilmiyorum ama desem de kırk yılda bir formaliteden söylerim.

Ben anne diyorum ama o kızım demedi bana daha .. formalite sanırım bizimki biraz :)

9 aylık nişanlıyım bir kere bile diyemedim , olmuyo çıkmıyo ağzımdan napcam bilmiyorummm :25:

flört ederken görüştüğümüz için kayınvalime sözüme kadar 2 sene teyze dedim doğal olarak söz kesilince birden anne diyemedim..Kendisi bu duruma çok alınsa da 2,5 yıl sonra nişan akşamında ilk kez kendisine teyzeanne dedim olsun bu da bir adımdır dedi..Şimdi rahat rahat diyorum.Alışana kadar zor

4 yıllık evliyiz ve ben tanıdığın ilk günden bu yana teyze diyorum anne demek hem içimden gelmiyor hem de saçma geliyor.neyseki o da bunu sorun etmiyor.

yıllar sonra kendi anne babamızdan sonra bir baskasına bu sekilde hitap etmek zor geliyor insana :)
ben henüz İsim+Anne yada İsim+Baba şeklinde hitap ediyorum.ancak yavas yavas napalım :1::1:

Biraz annelik etseler bukadar zorlanmayız bence benm arkadaslarımın anneleri gelinlerne kızlarından iyi bakıolar ama gelinlerde iş yok çok enteresan allah böyle denkleştirio heralde :31:

Biraz annelik etseler bukadar zorlanmayız bence benm arkadaslarımın anneleri gelinlerne kızlarından iyi bakıolar ama gelinlerde iş yok çok enteresan allah böyle denkleştirio heralde :31:

gerçekten öyle. katılıyorum sana, yapmacık geliyor bana karşı tavırları nedense. benimseyemedim hala anne olarak

Back