• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mustafa Balbay'a tahliye

AngryPenguin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2012
5.378
1.437
248
Ergenekon davası kapsamında 4 yıl 277 gündür tutuklu bulunan Mustafa Balbay hakkında tahliye kararı çıktı.

Kararın duyulmasıyla cezaevi önünde sevinç çığlıkları yükseldi.

Balbay’ın tahliye kararının Sincan Cezaevi’ne iletildiği bildirildi. Tahliye ile birlikte cezaevi önünde bekleyen CHP’liler sevinç çığlıkları attı. “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganları atan partililer, dört gözle Balbay’ın çıkışını bekledi. Partililer kararın ardından halaylar çekti. Bazı partililerin ağladıkları görüldü.

Tahliye müzekkeresinin Sincan Cezaevine ulaşmasıyla Mustafa Balbay tahliye edilecek.

Kaynak: Mustafa Balbay'a tahliye - Hrriyet GNDEM

Son düzenleme:
''Bir girdim;Bin çıkıyorum'' dedi cezaevi çıkışında...

Ne acı değil mi haksız yere yatılan 4 yıl 277 gün sonra gelen tahliyeye sevinir hale geldik...Ne acı..Çok acı..Ama hoşgeldin BALBAY.Bu ülkenin senin gibi aydınlık yüzleri var şükürler olsun ki.

Mustafa Balbay cezaevinden çıkışında bir konuşma yaptı. Salı günü öğleden sonra milletvekili yeminin edeceğini söyleyen Balbay,
Balbay şunları söyledi:

Özgürlüğe merhaba diyorum. Kendimi içeride kalan onlarca yüzlerce hak arayanın tutukluya karşı sanki kapıyı onların üzerine kapatmış gibi sorumlu hissediyorum.

Bu sürecin taptaze bir başlangıç olmasını yürekten diliyorum.

Yarın öğleden sonra büyük olasılıkla mecliste yemin edeceğim.

Ama ben ilk yeminin halka karşı etmek istiyorum.

Sevgili meslektaşlarım aracılığı ilke haksızlıklara hukuksuzluklara karşı bundan sonraki yaşamımda mücadele edeceğim.

İçinde getiğimiz süreç sünger çekip unutulacak bir süreç değil ama kin güdülecek bir süreç de değil.

Atatürk cumhuriyeti değerlerine inanan herkese ilk sözüm şudur: Gelin tanış olalım.

İçinden geçtiğimiz süreçte bu aşamadan sonra Türkiye’de hukuk arayanların mücadelesine ortak olmak üzere kendimi daha büyük bir sorumlulukta hissediyorum.

AÇIN ARTIK BU KAPILARI

Beş yıllık tutukluluğum boyunca içeride en çok gelecek biriktirdim. Bitiremediler.

İçeride kalanlara karşı kendimi sorumlu hissediyorum ve ‘Açın artık şu kapıları’ diyorum.

Can güvenliğinden de önce Türkiye’de hukuk güvenliği sorunu vardır.

10 Aralık insan hakları günü… Türkiye’de çok uzun zamandır her gün ‘insan haklamaları’ günü haline geldi.

Bu meclisi her şeyin üzerinde tutuyorsak bu meclis de halkı her şeyin üzerinde tutmalıdır.

‘Çıktım her şeyi yapacağım’ değil. Ama bir yerinden tutacağım. Bir girdim bin çıkıyorum.

Bu aşamadan sonra ben halka karışacağım. Türkiye’de haksızlıkların giderilmesi için kapıların açılması gerekiyor.

Kaldığım cezaevinde 7 kişinin kalması gerekiyorken 30 kişi kalınan koğuşlar var.

Bu süreçte hukuk aramaya halkın da katılması çok önemlidir. Üç bin saat mahkeme karşısında kaldım.

Merhaba özgürlük diyorum, merhaba Türkiye diyorum.

'An artk bu kaplar' - Hrriyet GNDEM

Tekrardan Hoşgeldin Balbay !

Bu harika şarkı yine yeniden anlam kazanmadı şimdii ??

[video=youtube;0c4-nyWyGY4]http://www.youtube.com/watch?v=0c4-nyWyGY4[/video]

Okulda defterime
Sırama ağaçlara
Yazarım adını

Okunmuş yapraklara
Bembeyaz sayfalara
Yazarım adını

Yaldızlı imgelere
Toplara tüfeklere
Kralların tacına

En güzel gecelere
Günün ak ekmeğine
Yazarım adını

Tarlalara ve ufka
Kuşların kanadına
Gölgede değirmene yazarım
Uyanmış patikaya
Serilip giden yola
Hınca hınç meydanlara adını

Ey özgürlük!

Kapımın eşiğine
Kabıma kacağıma
İçimdeki aleve

Camların oyununa
Uyanık dudaklara
Yazarım adını

Yıkılmış evlerime
Sönmüş fenerlerime
Derdimin duvarına

Arzu duymaz yokluğa
Çırçıplak yalnızlığa
Yazarım adını

Geri gelen sağlığa
Geçen her tehlikeye
Yazarım ben adını, yazarım

Bir sözün coşkusuyla
Dönüyorum hayata
Senin için doğmuşum haykırmaya

Ey özgürlük!

ülkemizde bazeen adalt terazisi doğru işleyebiliıyormuş bunu gördük inanılmaz bişey.hani adalet yerini buldu diye bağıranlar vardı ya yok anacım adalet yeribi dün akşam buldu!

hoşgeldin balbay kızına kavuştu sonunda, en çok ona sevindim.

Kızına sarılınca icim bi garip oldu. Ben de olabilirdim onun kızı... Kesinleşmemiş bir suc icin bu kadar süre tutuklu kalmak ancak bizim gibi 3 dünya ülkelerinde olur herhalde.

Bir de aklıma su geldi; iktidar ve cemaat birbirini yiyor olmasaydı balbay suanda serbest kalır mıydı?

Ah Ah... Sevineyim mi üzüleyim mi bilemedim memleketim. Eğer yayınlanan belgeleri dikkatlice okursanız halen yargılandığını ve her an cezasının hükmedilebileceğini anlarsınız. Hapise dönmesi çok uzak değil maalesef, memleketimin cemaatçi savcılarının pek güzel bir oyunu bu. AKP hükümetine yapılmış bir göndermedir. Balbay sanıyor musunuz ki geceleri rahat uyuyacak? Bu hakim ve savcılar özgür mahkemelerde yargılanmadıkça önümüzdeki günlerde Balbay'ın cezası onanacak ve bir 15 yıl daha içeride olacaktır... Hak mı? Hukuk mu? Nerede?? Bilen bi göstersin.

Ah Ah... Sevineyim mi üzüleyim mi bilemedim memleketim. Eğer yayınlanan belgeleri dikkatlice okursanız halen yargılandığını ve her an cezasının hükmedilebileceğini anlarsınız. Hapise dönmesi çok uzak değil maalesef, memleketimin cemaatçi savcılarının pek güzel bir oyunu bu. AKP hükümetine yapılmış bir göndermedir. Balbay sanıyor musunuz ki geceleri rahat uyuyacak? Bu hakim ve savcılar özgür mahkemelerde yargılanmadıkça önümüzdeki günlerde Balbay'ın cezası onanacak ve bir 15 yıl daha içeride olacaktır... Hak mı? Hukuk mu? Nerede?? Bilen bi göstersin.

Ben de senin gibi düşünüyorum. Simdi tahliye edildi, sucu sabitleştirilerek ve herkese onun suclu olduğu empoze edilerek yeniden cezaevine dönecek. Ya da onun gibi hükümlü eski bdpli belediye baskanları da salıverilecek. Nerden baksan değnek :)

Ben de senin gibi düşünüyorum. Simdi tahliye edildi, sucu sabitleştirilerek ve herkese onun suclu olduğu empoze edilerek yeniden cezaevine dönecek. Ya da onun gibi hükümlü eski bdpli belediye baskanları da salıverilecek. Nerden baksan değnek :)

Ben bir kaç gün öncesinde arkadaşlar arasında konuşurken "bir sizden bir bizden" mantığı girdi devreye gibi bir yorum yapmıştım, izleyecek ve göreceğiz. Sonuçta Cemaat ve Hükümet arasında husumet belli, gidişhat çok şeyi gösterecek bizlere.

Tuncay Özkan'dan Balbay yorumu: Özgürlüğüm sana emanet Mustafa
Ergenekon davasında tutuklu olan Mustafa Balbay'la bir dönem koğuş arkadaşlığı yapan gazeteci Tuncay Özkan'ın twitter hesabından Balbay'ın tahliyesiyle ilgili şu yorumlar yapıldı:

"Tuncay Ozkan'dan mesaj: Balbay'in özgürlüğü bizim özgürlüğümüzdür. Silivri zindani yıkıldı. Balbay özgür; biz özgür! Yagmur ve Deniz bu akşam Nazlıcan oldu. Mustafa ruhumun özgürlüğüdür. Özgürlüğüm sana emanet Mustafa.. Sistem, içerdekini cezalandırmakla içini soğutamadığı için ailelere ayrıca zulüm uyguluyor. Sonuçta bu kaçıncı kaza!
Balbay, özgür olmalıdır! Aksi halde: Korkaklar hakim kalmamalıdır!"

Tuncay Özkan'dan Balbay yorumu: Özgürlüğüm sana emanet Mustafa - Türkiye Haberleri - Radikal

Tuncay Özkan'dan Balbay yorumu: Özgürlüğüm sana emanet Mustafa
Ergenekon davasında tutuklu olan Mustafa Balbay'la bir dönem koğuş arkadaşlığı yapan gazeteci Tuncay Özkan'ın twitter hesabından Balbay'ın tahliyesiyle ilgili şu yorumlar yapıldı:

"Tuncay Ozkan'dan mesaj: Balbay'in özgürlüğü bizim özgürlüğümüzdür. Silivri zindani yıkıldı. Balbay özgür; biz özgür! Yagmur ve Deniz bu akşam Nazlıcan oldu. Mustafa ruhumun özgürlüğüdür. Özgürlüğüm sana emanet Mustafa.. Sistem, içerdekini cezalandırmakla içini soğutamadığı için ailelere ayrıca zulüm uyguluyor. Sonuçta bu kaçıncı kaza!
Balbay, özgür olmalıdır! Aksi halde: Korkaklar hakim kalmamalıdır!"

Tuncay Özkan'dan Balbay yorumu: Özgürlüğüm sana emanet Mustafa - Türkiye Haberleri - Radikal

Ne kadar duygusal:((
Umarim sira Tuncay Ozkana gelir bir an once
Bu bir beraat degil Egemen Bagisin dedigi gibi sadece bir tahliye
Genede cok sevindim
İnsallah beraat haberlerini de duyucaz tez zamanda

Son düzenleme:
Back