• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mune'ce...

Kardan adamlar güzelmiş gerçekten, bunu bende denerim, içi boşaltılınca kırılmıyor değil mi yumurtalar? Oynayan gözlerden yapıştırabilir miyiz rahatça?

Hayır, hayır hiç kırılmadı.Ben çok rahat çalıştım.1-2 yapınca el de alışıyor bir bakmışsınız 10-15 tane yapmışsınız değişik figürlerde.Gelin-damat kız-erkek bir sürü yapıp Kadınlar Günü'nde çekilişle hediye ettik..Bence oynayan gözler de yapışır.Çünkü ben saç falan yapıştırdım hatta birinin gözlüğü bile vardı çok şeker olmuştu:1:

bende kendi kar küremi yapmıştım çooook çok eskiden
şirin bir kavanoz-kavanozdan daha küçük bir biblo-sim ve kilmacun gerekiyo ...kil macunu deyince çok saçma geldi kulağa da,ismini unuttum.Annem yapma çiçek yapmaya heves ettiğinden hep olurdu evimizde.Aynı macun kıvamında,kile de benziyo.Sabitleme özelliği var.Üff,adı gelmedi aklıma :((
kavanozun kapağının alt kısmına o kilmacundan bir sıva yapıyoruz,sonra biblomuzu sabitliyoruz.
Kavanozumuza su doldurup içine simimizi atıp iyice yapışmış kapağımızı kapatıyoruz.Arzuya göre de kurdele murdele,washi tape diye satılan dekoratif bantlarla falan da süslüyoruz.
çok şirin birşey oluyor,tavsiye ederim ^^
bende yakın çevreme yapmayı düşünüyorum bu yılbaşında...

Son düzenleme:
Sevgililerinizi de unutmadım, sevgiliniz=eşiniz, nişanlınız, flörtünüz
Bu hediyenin 14 şubat Sevgililer Günü içinde hoş bir hediye olduğunu düşünüyorum, hele ki üstüne kendi parfümünüzü sıkarsanız sevgiliniz bu hediyeyi gün boyu yanında taşır:))))
Eki Görüntüle 895536
Evde yapabileceğiniz bir hediye bu, örnekteki erkek gömleğinden ama siz kendi kazağınız, bluzünüzü kullanarak rahatça yapabilirsiniz biraz elyaf ki 200-300 gram kadar bir elyaf yeterli olur kanısındayım, iç astar için patiska ve üstüne giydireceğiniz bluz, kazak vs

ben korkarım bundan uyandığımda tek bir kol var:52::52:

bende kendi kar küremi yapmıştım çooook çok eskiden
şirin bir kavanoz-kavanozdan daha küçük bir biblo-sim ve kilmacun gerekiyo ...kil macunu deyince çok saçma geldi kulağa da,ismini unuttum.Annem yapma çiçek yapmaya heves ettiğinden hep olurdu evimizde.Aynı macun kıvamında,kile de benziyo.Sabitleme özelliği var.Üff,adı gelmedi aklıma :((
kavanozun kapağının alt kısmına o kilmacundan bir sıva yapıyoruz,sonra biblomuzu sabitliyoruz.
Kavanozumuza su doldurup içine simimizi atıp iyice yapışmış kapağımızı kapatıyoruz.Arzuya göre de kurdele murdele,washi tape diye satılan dekoratif bantlarla falan da süslüyoruz.
çok şirin birşey oluyor,tavsiye ederim ^^
bende yakın çevreme yapmayı düşünüyorum bu yılbaşında...

Bak bu da güzel fikirmiş:16:
Macunun adını öğrenir misin anneciğinden:34:

Eki Görüntüle 895773

Ben de kartondan bu tip değil ama daha çok saksıya benzer bir vazo yapmıştım...
Kese kağıtları olur ya, onlardan..

Bir malzemesi vardı hatırlayamıyorum, süt beyaz bir sıvı..kese kağıdını o sıvıya batırıp, istediğin şekli verdikten sonra kurumaya bırakıyordun..Kuruduktan sonra üzerine dilediğin deseni, çizimi, boyayı uyguluyordun..

O sıvı malzemeyi hatırlayamıyorum, küçüktüm yaptığımda..Ama çok şık oluyor..

El emeklerine meraklıysan belki sen bulabilirsin mune..

eline sağlık bu arada, fanuslara bayıldım, deneyeceğim en yakın zamanda..

Hepsi harika emeğinize sağlık.

Birkaç tanesinin resmini hemen kopyaladım,kızıma yapacağım inşallah en kısa zamanda.
Kızım ağaç istiyor,bende onu süsleyince onun resmini eklerim.onu süslemekte bir emektir yaa
:1: :1: :1:

Bak bu da güzel fikirmiş:16:
Macunun adını öğrenir misin anneciğinden:34:
öğrendim bilee
cam macunu demekmiş :))
işte böyle birşey
$DC10Ankara20.jpg

Med, söylediğin o sıvıyı anladım, adı dilimin ucunda, hatırlayana kadar düşünürüm şimdi:)))

cmrmduru,
görseller netten alıntı ama ben çok meraklıyım böyle şeylere, maksat hem evde kullanılmayan, atılan şeyleri değerlendirmek, hemde küçük bütçelerle güzel şeyler üretmek.
Eskiden yaptıklarımı saklasaydım keşke size fikir olurdu, mesela bir örnek kızım 2-3 yaşlarındayken bir etek alayım dedim ama birtürlü istediğm gibi süslü bir etek bulamadım, polar atkı vardı elimde, uçları püsküllülerden, kızımın belle diz arasını ölçüp atkının püsküllü bölümlerinden o ölçülerde kesip iki yanını diktim, bel kısmını da kıvırıp lastik taktım, düz renk olduğundan tığla minik çiçekler yapıp süsledim, atkının kalan orta kısmından da eteğe takım olsun diye yelek yaptım, uçları püsküllü süslü püslü bir etek oldu, o kadar değişik olmuş ki arkadaşım mağazadan aldım zannetti, aynısından arkadaşımın kızına da yaptım, polar atkı dediğin o zamanlar 3-5 lira birşeydi. Altı üstü bir atkı dersiniz ama hayal gücünü kullanırsanız 2-3 yaşlarındaki kızlara şirin bir takım haline dönüşebiliyor:34:

Med, söylediğin o sıvıyı anladım, adı dilimin ucunda, hatırlayana kadar düşünürüm şimdi:)))

cmrmduru,
görseller netten alıntı ama ben çok meraklıyım böyle şeylere, maksat hem evde kullanılmayan, atılan şeyleri değerlendirmek, hemde küçük bütçelerle güzel şeyler üretmek.
Eskiden yaptıklarımı saklasaydım keşke size fikir olurdu, mesela bir örnek kızım 2-3 yaşlarındayken bir etek alayım dedim ama birtürlü istediğm gibi süslü bir etek bulamadım, polar atkı vardı elimde, uçları püsküllülerden, kızımın belle diz arasını ölçüp atkının püsküllü bölümlerinden o ölçülerde kesip iki yanını diktim, bel kısmını da kıvırıp lastik taktım, düz renk olduğundan tığla minik çiçekler yapıp süsledim, atkının kalan orta kısmından da eteğe takım olsun diye yelek yaptım, uçları püsküllü süslü püslü bir etek oldu, o kadar değişik olmuş ki arkadaşım mağazadan aldım zannetti, aynısından arkadaşımın kızına da yaptım, polar atkı dediğin o zamanlar 3-5 lira birşeydi. Altı üstü bir atkı dersiniz ama hayal gücünü kullanırsanız 2-3 yaşlarındaki kızlara şirin bir takım haline dönüşebiliyor:34:

Ben hiç hatırlamıyorum..Çok sene geçti üstünden..

O sıvıya batırıp, içine gazeteleri büzüştürüp koymuştum şekil versin diye..sonra da iple bağladım öylece kurumaya bıraktım..taş gibi oldu zaten ertresi günü..

gazeteleri ve ipi çıkardıktan sonra, üzerine de yağlı boya yapmıştım..altın ve gümüş simler serpiştirdim en son..çok güzel olmuştu..

Ben hiç hatırlamıyorum..Çok sene geçti üstünden..

O sıvıya batırıp, içine gazeteleri büzüştürüp koymuştum şekil versin diye..sonra da iple bağladım öylece kurumaya bıraktım..taş gibi oldu zaten ertresi günü..

gazeteleri ve ipi çıkardıktan sonra, üzerine de yağlı boya yapmıştım..altın ve gümüş simler serpiştirdim en son..çok güzel olmuştu..

O sıvının adı transfer tutkalı ya da su bazlı tutkal olabilir.

Med muhtemelen beyaz tutkaldır, seneler evvel bende yapmıştım( gemlik add deyken)
Beyaz tutkalı biraz sulandırıyorsun sonra gazeteleri parçalayıp o sıvıya koyuyorsunuz
En son da istediğiniz materyali kaplıyorsunuz
Hatta o zamanlar gümüş ve dore rengi garvanizle boyardık.

O sıvının adı transfer tutkalı ya da su bazlı tutkal olabilir.

Med muhtemelen beyaz tutkaldır, seneler evvel bende yapmıştım( gemlik add deyken)
Beyaz tutkalı biraz sulandırıyorsun sonra gazeteleri parçalayıp o sıvıya koyuyorsunuz
En son da istediğiniz materyali kaplıyorsunuz
Hatta o zamanlar gümüş ve dore rengi garvanizle boyardık.

Olabilir hanımlar..Annemin malzemeleri arasında vardı böyle bir şey, satın almadığım için hiç hatırlayamıyorum ismini..

Ama çok güzel bir vazo çıkarmama vesile olmuştur kendisi :1:

Back