• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mülakattaki soru

nesrin111

hayat boş boş boş
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2008
3.852
18
158
Diğer
kızlar ben ziraat bankasının asg alımlarında listeye girdim.mülakata gideceğim ama ben fizik bölüm mezunuyum ve formasyonumda var..benim bu işe gerçektende ihtiyacım var ama kafam durmuş durumda.çok telaşlıyım..sorulara ne yanıt vereceğimi düşünüyorum ama beni bir şeye cevap bulamıyorum.şimdi diyecekler ki ,sen iibf mezunu değilsin,ne işin var bankada? neden banka? neden bizim banka? adama borcum harcım var,fiziktende atama yok ,mecburum diyemem..:(( ya siz olsanız ne dersiniz? bana mantıklı ve güzel bir cevap lazım

bankanın prestiji güvenirliliği için ve bu işi yapabiliceğime inandığım için. ayrıca çalışmam gerek ihtiyacım var dersin.
önünde torpilli birileri yoksa elbet olur...

ziraat bankasının genel müdürünü mü ne sormuşlar benim arkadaşımda girdi o mülakatlara.başka sorular da vardı ama hepsine cevap verememiş o da memur olarak aldılar .bankacılık güvenli iş güvenli bir işim olsun istiyorum hemde devlet bankası olmalı falan diyebilirsin

1-) öğrenmeye açığım, yenilikçiyim.
2-) sizin gibi bi devlet bankasıyla çalışmaya ihtiyacım var.

şimdilik aklıma bunlar geldi.
aklıma geldikçe yazıcam nesrincim.
inşallah güzel bi konuşma hazırlarsın.

canim is mulakatlarinda senin o isten ne alacagin deil oraya ne katacagin sorulur genelde. yani seni bu bankaya alirsak bize ne faydan olucak? neden bir baskasi deil de sen? ne biliyim simdi aticam biseyler gulme sakin:D:D soyle diyebilirsin. "ben egitimim icabi birseyin bilesenlerini ayristirmayi onalrdan yeni olusumlar yaratmayi geretiginde formuller olusturup problem cozmeyi bilen biriyim. bankacilikta da bir suru farkli bilesen ve formulize edilmeyi bekleyen sorunlar oldugunu dusunuyorum. analtik dusunme kabiliyetimi kullanarak cozumler sunacagima inaniyorum". yani biraz suslu konus ama destekli olsun. ben biseyler karaladim iki saniyede. belki de senle hic alakasi olmayan seyler bunlar. bilmiyorum sen kendine gore uydur birseyler... Allah kolaylik versin. haber ver bize sonucu. ne sorcaklar merak ettim.

ha bir de isin kismet boyutu var tabi. bu is olacaksa dut yemis bulbule donsen karsilarinda yine olur. kendini cok kasma dogal olmaya calis. en onemlisi kendine guven. benim size ihtiyacim varsa sizin de bana ihtiyaciniz var imaji yarat. sakin ol. basaracaksin insallah

Son düzenleme:
canım ben bununla ilgili konferanslara filan gidiyordum kesinlikle yanında birileriyle gitme bu senin kendine güvenmeyen biri oldugunu gösterir mor renkli biseyler giy is icin mor renk cok cekici olur derler diger arkadasların dediği gibi biseyler söyle ama kesinlikle ben sunu bilirim sunu yaparım hobilerim sunlar gibi konusmalara girme net kesin cevaplarla kendini ifade et birde bizm hocamız bana bir is görüsmesine gittiğimde seni nasıl hatırlarız dediler demisti oda elinde ki bardagı firlatıp duvara attım beni ise aldılarama siz böyle bisey yapmayın demisti akılda kalıcı olman lazım yani arkadasımın birinede arkadaki duvarın renki ne renk diye sormuslar yani dikkatlimisin gibisinden yani dönüp arkana baksan almayacaklar iseçumarım yardımcı olabilmisimdir.insallah basarılı olursun ama unutma hayırlısı ise zaten olur

teşekürler canım..sanırım en önemlisi neden seni alalım sorusuna yanıt vermek.sonuçta benim diğerlerinden bir farkım olmalı değilmi?

canim is mulakatlarinda senin o isten ne alacagin deil oraya ne katacagin sorulur genelde. yani seni bu bankaya alirsak bize ne faydan olucak? neden bir baskasi deil de sen? ne biliyim simdi aticam biseyler gulme sakin:D:D soyle diyebilirsin. "ben egitimim icabi birseyin bilesenlerini ayristirmayi onalrdan yeni olusumlar yaratmayi geretiginde formuller olusturup problem cozmeyi bilen biriyim. bankacilikta da bir suru farkli bilesen ve formulize edilmeyi bekleyen sorunlar oldugunu dusunuyorum. analtik dusunme kabiliyetimi kullanarak cozumler sunacagima inaniyorum". yani biraz suslu konus ama destekli olsun. ben biseyler karaladim iki saniyede. belki de senle hic alakasi olmayan seyler bunlar. bilmiyorum sen kendine gore uydur birseyler... Allah kolaylik versin. haber ver bize sonucu. ne sorcaklar merak ettim.

ha bir de isin kismet boyutu var tabi. bu is olacaksa dut yemis bulbule donsen karsilarinda yine olur. kendini cok kasma dogal olmaya calis. en onemlisi kendine guven. benim size ihtiyacim varsa sizin de bana ihtiyaciniz var imaji yarat. sakin ol. basaracaksin insallah

yoo gülmüyorum canım..bence güzel.)

bence bankacılık benim yapıma uygun ve bu işi gerçekten severek yapacagıma inanıyorum gibi güven verici sözler söylersen bence başarılı olursun gibime geliyo canım.illaki iibf mezunu olman gerekmiyo ben o bölümün mezunuyum amayok iş yok napıcaksın ki.ki benim bankacı arkadaşım var güzel sanatlar fakültesi mezunu ne alaka ama calışıyor.ama evlisin senin için cok zor olucak.akşam geç saatlere kadar calıştıkları için cok zor.bende basvurdum bankaya ama zorluklarını duyunca inş.çagırmazlar demiştim.ama sen bilirsin yinede canım allah yardımcın olsun.:nazar:

yılların bankasında çalışmak ve faydalı olmak istiyorum...
istediğim meslek bankacılık aslında...
diyebilirsiniz..kendinizi hiç sıkmayın,
rahat olmalısınız öncelikle..
inşallah güzel haberlerinizi bekliyoruz...
sevgiler...

Ben anlayamadımda sınav yapıldı mı acaba bende bı bankada ÇalıŞmayı Çok ıstıyorum ama lıse mezunuyum sınav hakkında bılgı verebılır mısınız?baŞarılar dılerım

Ben anlayamadımda sınav yapıldı mı acaba bende bİ bankada ÇalıŞmayı Çok İstİyorum ama lİse mezunuyum sınav hakkında bİlgİ verebİlİr mİsİnİz?baŞarılar dİlerİm

canım bankalar lise mezunlarını almıyor.sadece geçen yıl halk bank lise mezunu gişeci aldı..o kadar.normalde alınmıyor..hatta 2 yıllık bile almıyorlar..4 yıllık olmak lazım
benda sınav olmadı..sadece kpss puanına göre sıralamaya koydular..bir yer seçtim..onun 4 katı kadar aday çağırıyorlar..ben listeye girdim..şimdi mülakata gideceğim..ama genelde bankalar sınav yapıyor,bu yapmadı ,sadece kpss puananına göre aldı
birde yaş olayıda önemli..yaşın geçtimi başvuru yapamıyorsun.

Bende kpss sınavından 65,518 aldım 22 yaŞındayım.olmaz mı halk bankası tekrara yapar mı acaba?

3.3. Banko Görevlileri için;
· En az lise veya dengi okul mezunu olmak ya da sözlü sınav sırasında,
mezun olduğuna dair belgeyi ibraz etmek koşuluyla son sınıf öğrencisi
olmak,
· 01.01.1983 ve sonrası doğumlu olmak.

geçen yıl banko için böyle idi.diğer bölümler için 4 yıl okuma şartı vardı...kpss bunda yoktu.eğer bankaya girmek istiyorsan iyi bir araştırma yap ama 4 yıllık dışında almıyorlar haberin olsun..birde kpss puanıda önemli.geçen yıl ziraatte asg için baraj 60 iken bu yıl 70 yaptılar..birde okuduğun bölümde önemli..bazı bankalar mesela garanti ,herhangibir lisans programından mezun olmak şartı ararken çoğu belli bölümlerden mezun olmak şartını arıyor.

Sayısalcıyım ve bankada çok başarılı olabileceğimi düşünüyorum...
Bankacılık her zaman idealimdeki meslekti...
Bankanız çok köklü ve devlet bankası olması sebebiyle ilk tercihim oldu ...
dersin olmaz mıyerimseniben

Sayısalcıyım ve bankada çok başarılı olabileceğimi düşünüyorum...
Bankacılık her zaman idealimdeki meslekti...
Bankanız çok köklü ve devlet bankası olması sebebiyle ilk tercihim oldu ...
dersin olmaz mıyerimseniben

derim şekerim seni mi kıracamhihoyyytkaydirigubbakcemile3
yorum yapan herkese de teşekkürler
gerisinide bekliyorumkaydirigubbakcemile5

benim ilk aklıma gelen şu olur.
iibf göre dezavantajın ve avantajların mutlaka var.
adam sana dezavantajlarından bahsettikçe, sen de avantajlarından bahsedip adamı ikna edeceksin. :jeyyar:
bir de fizik mezunu olduğun için; zeki olduğunu düşünürler. bunu onlara göstermen lazım tabii ki...
bence sayısalcı olman bir avantaj. bunu iyi değerlendir.

şimdiden başarılar.

cnm ben bi üni bankacılık bitirdim ikinciside iktisat ve bir çok arkadaşım bankada şuan banada okul döneminde doldurduğum cv lerden falan dönen bankalar oldu ama ben düşünmedim şu an farklı bir kulvardayım nese
bence reklamını iyi yapacaksın cevapların
tutar lı olacak senin alınıcağın departman tam olarak ne bilmiyorum ama
bizim bölümlerde öğrendiğimiz bilgiler bana göre daha çok yönetici sınıfının işine yarıyor
kredinin değerlendirilmesi
şubeler cari rezervler falann..
sen sabırlıyım azimliyim tahammül gücüm var
insan ilişkilerim ii hitabet yetim var bu tarz şeylere değinmelisin
teknik olarak ta kendimi yetiştirebilirim vss..
hmm unutmadan teoriyle uygulama çok farklı bize teorik anlattılar okulda bankadaki arkadaşlarımla görüştüğümde çokk zorlandıklarını ifade ediyorlarr
son olarak çok fazla kafanda büyütmeden gir ve unutma nasibinse olur panik yapma
rızkı veren Yüce Yaradan

evet tatlım fizkçiyim, sayısalım kuvvetli rakamlarla aram iyi olduğundan bu işte kendimi iyi ifade edebilceğeime inanıyorum...dik duruş çok önemli..tok sözlü ve kararlı bir tonda olacak sesin

Ayy ben bile heycanlandım:dance: hadi hayırlısı canım inşallah olur....

ne iş olsa yaparız de
tabi bu işin şakası ne hale geldik ya...:kızgın:
ben muhasebe mezunuyum hiç bankalara başvurmuyorum...hihoyyyt
zamanında ilkokul mezunları bile bankacı olmuş kimisi emekli oldu kimisi hayla çalışacam diye uğraşıyor...
üni mezunu bankaya giren tüm arkadaşlarım bankadan kriz nedeniye çıkartıldı
bankaların hiç bir cazipliği kalmadı...

Back