• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

MÜLAKAT-iş görüşmeleri

silenzio

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2011
1.956
28
0
Eskişehir
kızlar merhaba..
Ben yakında bir mülakata katılıcam..
eminim çoğu kişide iş görüşmelerinde mülakatlarda olan heyecanına yenemeyip ne yapıcaklarını şaşırıyordur.
ya da bildiğimiz gibi gerek vucut dili gerekse diksiyon kendine olan özgüveni belirtme konularda ikna edici olunamayabiliyor..

mülakata kadar bu konuda sizden bilgi almak istedim..mülakatı yapan kişiye nasıl ikna edici tavırlar sergileyelim ki bizi işe alsın..?

hatta herkes bence fikrini yazsın ve ilk iş görüşmesine ya da mülakata gidicek kişiler biraz fikir edinsin..:)

şimdiden yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim..

samimi olduğunuz
ve karşınızdaki kişinin gözlerine bakarak konuştuğunuz müddetçe
olumlu olur

ve gerçekten bu işi yaparken mutlu olacağınızı ve bu işi istediğinizi direkt söylemelisiniz.....

teşekkür ederim.

peki "kendinden biraz bahseder misin?"
sorusuna nasıl bir yanıt verilmeli?
yani kendinden ailenden v.s dese.
ailevi durumlar anlatılmalımı ayrılar v.s?
bu bir eksi puan mıdır?

merhaba :34:

ben kendi adıma mülakata çağırdığım kişilerin sabrını denerim. adını unutmuş gibi yapıp birkaç kez sorarım. her defasında aynı uysallıkla bekliosa agresif diildir demektir.
hatta birkaç kez çok uzun beklettim görüşmeyi yapacağım saati baya bi geçirdim. gidenlerde oldu elbette ama elendiler..

bende keyif almıyorum bundan ama zor şartlarda çalıştığımız bir şirkette bende bi çalışanım. ve üstüne yatırım yapacağım (bilgi ve eğitim açısından) ve yaptıracağım (maddi açıdan) personelin biraz zor şartlara dayanıklı , sabırlı , sakin ve uyumlu olması gerekiyor.

insallah biraz yardımcı olabilmişimdir. siz siz olun üstünüze geldiğini düşündüğünüz mulakat sorumluları için mümkün olduğu kadar sabrınızın son noktasını kullanın. ben hiç mulakata girmedim. bu calıstıgım 3.yer. uzun süreli çalıştım heryerde , ve hep transfer edildim. eğer ben benimle karşılaşsaydım , sabırlı olabilirmiydim ... Tartışılır :1:

teşekkür ederim.

peki "kendinden biraz bahseder misin?"
sorusuna nasıl bir yanıt verilmeli?
yani kendinden ailenden v.s dese.
ailevi durumlar anlatılmalımı ayrılar v.s?
bu bir eksi puan mıdır?

mümkün olduğu kadar rahat olunmalı...
çok doğal, olduğu gibi.. şekilli cümleler anlamını tam bilemediğin asortik kelimeler çok samimi bulunmuyor..
ailenden bahsederken bile kısa öz ama samimi.

çok fazla rahat olmayın yani bu lakayit gösterebilir sizi.. çokta kasmayın.. buda hepten tecrübesiz toy gösterir..yapacağınız görevle ilgili bir tecrübeniz yoksa bile onları yapabilceğinize inandırın.. şuanki işimde kullandığım programı bırakın görmek duymamıştım bile.. ama nasıl bi izlenim vermişsem ilk konuşmamızda alındım işe.. çünkü gayet açık ve nettim programı bilmiyorum ama kendime güveniyorum şeklinde konuşup benimsetmiştim kendimi nitekim öylede oldu.. sizde bu şekilde konuşup işi yapabilceğinize inandırıp başarılı bi mülakat geçirebilirsiniz..

çok teşekkür ederim gerçekten bunu bildiğim iyi oldu bende çok uysal sevecen hanım hanımcık sabırlı biri olarak gözükmek için elimden geleni yapıcam:1:

peki mülakatlarda ne gibi sorular soruyosunuz başka?

çok doğal, olduğu gibi.. şekilli cümleler anlamını tam bilemediğin asortik kelimeler çok samimi bulunmuyor..

evet bir iki cümleyle bahsetmekten bir sakınca olmaz sanırım.....
ben çok iş görüşmesine gittim
hiç olumsuz dönmedim

samimi olup kendin gibi olmak en iyisi
yapmacık sözler hemen anlaşırır bencede.....
asortikliğe gerek yok :1:

çok sağolun..
başka ne gibi sorular soruyosunuz peki?

çok fazla rahat olmayın yani bu lakayit gösterebilir sizi.. çokta kasmayın.. buda hepten tecrübesiz toy gösterir..yapacağınız görevle ilgili bir tecrübeniz yoksa bile onları yapabilceğinize inandırın.. şuanki işimde kullandığım programı bırakın görmek duymamıştım bile.. ama nasıl bi izlenim vermişsem ilk konuşmamızda alındım işe.. çünkü gayet açık ve nettim programı bilmiyorum ama kendime güveniyorum şeklinde konuşup benimsetmiştim kendimi nitekim öylede oldu.. sizde bu şekilde konuşup işi yapabilceğinize inandırıp başarılı bi mülakat geçirebilirsiniz..

teşekkür ederim gerçekten çok yardımcı oldunuz..bende böyle davranabilirim o an umarım..

iş deneyimleri ve en son ayrıldığın yerdeki ayrılma sebebin.
ideal ve beklentiler nedir calısmayı düşündüğün yerle ilgili..
kariyerimin en üst notkasına gelmek diye bir cümle kullanmayın.. (çalıştığımız işyerine faydalı olmak istiyorum, kendi iş birikimimle ve buradan sizlerinde sayenizde öğreneceğim bilgilerle .. bu cümle ikna edici ;)

evet bir iki cümleyle bahsetmekten bir sakınca olmaz sanırım.....
ben çok iş görüşmesine gittim
hiç olumsuz dönmedim

samimi olup kendin gibi olmak en iyisi
yapmacık sözler hemen anlaşırır bencede.....
asortikliğe gerek yok :1:

aman ben heycandan normal konuşabilcekmiyim bakalım asortikliği kalsın :1:

beden dili ; ellerinizle asla oynamayın . kovuşturup arkanızada yaslanmayın. yüzünüz kızarıosa bırakın kızarsın gerçekten samimi .
kendinize güvendiğinizi belli edin.

iş deneyimleri ve en son ayrıldığın yerdeki ayrılma sebebin.
ideal ve beklentiler nedir calısmayı düşündüğün yerle ilgili..
kariyerimin en üst notkasına gelmek diye bir cümle kullanmayın.. (çalıştığımız işyerine faydalı olmak istiyorum, kendi iş birikimimle ve buradan sizlerinde sayenizde öğreneceğim bilgilerle .. bu cümle ikna edici ;)

başka başka?ne gibi sorular?
çok sağolun ya gerçekten..

nacizane kızlar ya..
insallah yardımcı olabilirim.
çok sık mulakat yapıyorum .

şimdilik çıkmak zorundayım

her firma mutlaka kendini biraz anlatırmısın diye soruyo en can alıcı nokta bence.
kendini tanıtıp yarışmacı arkadşlara başarılar diliyorum tarzında bişey söledinmi yandın:61:
eğitimin varsa sertikaların stajların ve ordaki deneymler çok önemli.
birde neden bizi tercih ettin diye sorarlar :37:
zaten görüşmaya gidicen yer senin mesleğinle alakalı olduğ için samimi bir şekilde istediğim konuda eğitim aldım ve bunu pratiğe dökerek kendimi dahada geliştirmek istiyorum dersen uygun olur:34:

peki neden bu işi yapmak istiyorsun dediğinde tam olarak ne diyebilirim?kızlar.
özel sebebleride katiyim mi bunun işine?
bu iş konusunda bilgim olduğunu belirtip aynı zamanda maddi olarak ayaklarımın üzerinde durmak istiyorum gibi mesela?

her firma mutlaka kendini biraz anlatırmısın diye soruyo en can alıcı nokta bence.
kendini tanıtıp yarışmacı arkadşlara başarılar diliyorum tarzında bişey söledinmi yandın:61:
eğitimin varsa sertikaların stajların ve ordaki deneymler çok önemli.
birde neden bizi tercih ettin diye sorarlar :37:
zaten görüşmaya gidicen yer senin mesleğinle alakalı olduğ için samimi bir şekilde istediğim konuda eğitim aldım ve bunu pratiğe dökerek kendimi dahada geliştirmek istiyorum dersen uygun olur:34:

nerelisin dediğinde yarışmaya kütahyadan katılıyorum falan:1:
ben şu an istediğim işe dair eğitim alıyorum.üniversitede.
zaten bu işle ilgili eğitim alıyorum desem de artı puan olur heralde?

nerelisin dediğinde yarışmaya kütahyadan katılıyorum falan:1:
ben şu an istediğim işe dair eğitim alıyorum.üniversitede.
zaten bu işle ilgili eğitim alıyorum desem de artı puan olur heralde?

olur tabi :34: ama öncesinde şirketi araştır yaptığı işleri ve nasıl para kazanıldığını.eğitimimde bu yönde ve bu konular üzerine araştırma yapıyorum dersin.ama bunu söleyince şöle bi soruya hazırlıklı ol peki okuduğunuz en son kitap neydi ?:53: tabi işinle ilgili olanı :61:

Back