• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mükemmelliyetçi kişilik....

nemise

Guru
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2008
217
35
318
merhaba meltem hanım,
benim sorunum tamamen kendimle ilgili sanırım..ben çok mükemmelliyetçi bir kişiyim,bu durum gerek eşim gerek çocuğumla olan ilişkilerime olumsuz biçimde yansıyor.Öncelikle mükemmel bir eş olmaya çalıştım,hiç bir hata yapmamaya çalışan,herşeyi bilen bir ev hanımı olmaya çalışan,en güzel yemekleri yapmaya çalışan biri olmaya geyret ettim,en ufak bir şeyde kendimi eksik hissediyorum,mesela eşim ben bu yemeği beğenmedim deyince kendimi işe yaramayan eksik bir insan olarak görmeye başladım.Çalışma hayatımda da evdeki kadar olmasa da kendimi bir çok hatada suçladım.Bebek sahibi olduktan sonra mükemmel anne olmak için çok çabaladım,kızımı en doğru şekilde beslemek,en doğru şekilde büyütmeye çalıştım.Ama herşey istediğim gibi gerçekleşmiyor tabiki doğal olarak..İstemediğim bişeyler olunca canım çok sıkılıyor,çok strese giriyoum,eşimle tartışıyorum,sonra kendimi suçluyorum.Neden daha rahat değilim diye çok kızıyorum..ben bu huyumu bir türlü aşamıyorum bunun için bir yardım almam gerekiyormu?Yanıtlarsanız çok sevinirim,teşekkür ederim..

Merhaba Nemise, elbette yardım almanız doğru olur.
Mükemmellik sadece evrende var, biz canlılar mükemmel değiliz, olamayız. Önemli olan elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor olmanız. Hata yapmak bizler için. Bizler hatalardan öğreniyoruz. Kendimizi suçlamak sadece kendimizi kötü hissetmemizi sağlar, öğrenmemizi değil.
ıyiliklerle,

Back