• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mükemmellik isteği

pampampam

๑ ƸӜƷ ๑ Gülümse &#3665
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2011
173
1
46
Ankara
mrb arkadaşlar ben herşey benim olsun çevremdeki en güzel kız ben oluyum istiyorum herşeye sahip olmak 4/4lük olmak istiyorum halbuki böyle birşey mümkün değil ama bendekide takıntı işte sürekli kendimi başkalarıyla kıyaslıyorum bu durum artık çok canımı sıkmaya başladı.
En basitinden bir örnek internette çok güzel bi kız resmi görüyorum hemen aynanın karşısına koşuyorum benim dudaklarımda öylemi, kaşlarımız benziyomu, gözlerim daha mı iri ve daha birçok saçma kıyaslamalar içerisine giriyorum :/ ne yapabilirim acaba bu konuda yardımcı olmak isteyenlerin desteklerini bekliyorum :(

İnsan kendini olduğu gibi kabullenmeli , Allah herkesi farklı özelliklerde yaratmış.Kimse mükemmel değil... Kendini sev , kendine güven... Herşey güzellik değil ...

İnsan kendini olduğu gibi kabullenmeli , Allah herkesi farklı özelliklerde yaratmış.Kimse mükemmel değil... Kendini sev , kendine güven... Herşey güzellik değil ...

Çok teşekkür ederim canım gerçekleşmeyecek bu güzel dileklerin için :(

bende mükelliyetci biriyim ve psikologa da gidiyorum ,bunu güzel basarılı bir yöne cevirebilirsen cok iyi olur senin icin ,ben kendimi kimse ile kıyaslamam ,hep baskalarından özel görürüm kendimi ,ama bir kez olsun bu yzden böbürlenmemisimdir kimseye ,kendine zarar verme ve mükemmelliyetcilik özelliğinin iyi yanlarını tanı ve kendini daha da ispat et ,yoksa takıntılarla yasanmaz bir hal alırsın

Bunun bi takıntı olduğunu,aslında böyle bir şeyin mümkün olamayacağını bilmen bile sorununu kendin çözmen için yeterli.
Bu takıntını aşmanın yolu önce imkansız bişey istediğini bilmenden geçio ki sen bunu bildiğini söylüosun.
Dış güzellik tabiki çok önemli kişinin özgüveni için ama bunu yanında kendini sosyal ve kültürel anlamda geliştirmen de çok önemli.
Kuru güzellik insanın ilgisini belirli bi süre çeker.
Demek istediğim şu;bu takıntıdan kurtulmak istiosan bilgi ve kültür birikimini arttırmalısın.
Kültürün,hayat görüşün,düşünce yapın geliştikçe aslında insanları etkilemenin asıl yolunun bunlardan geçtiğini anlar,dış görünüşe daha az önem vermeye başlarsın.
Bu şekilde kendini çok daha rahat ve özgüvenli hissedeceksin emin ol.
İçindeki en mükemmel,en güzel olma isteğinin verdiği ağırlığın altında ezilmekten kurtulacaksın.

Bunun bi takıntı olduğunu,aslında böyle bir şeyin mümkün olamayacağını bilmen bile sorununu kendin çözmen için yeterli.
Bu takıntını aşmanın yolu önce imkansız bişey istediğini bilmenden geçio ki sen bunu bildiğini söylüosun.
Dış güzellik tabiki çok önemli kişinin özgüveni için ama bunu yanında kendini sosyal ve kültürel anlamda geliştirmen de çok önemli.
Kuru güzellik insanın ilgisini belirli bi süre çeker.
Demek istediğim şu;bu takıntıdan kurtulmak istiosan bilgi ve kültür birikimini arttırmalısın.
Kültürün,hayat görüşün,düşünce yapın geliştikçe aslında insanları etkilemenin asıl yolunun bunlardan geçtiğini anlar,dış görünüşe daha az önem vermeye başlarsın.
Bu şekilde kendini çok daha rahat ve özgüvenli hissedeceksin emin ol.
İçindeki en mükemmel,en güzel olma isteğinin verdiği ağırlığın altında ezilmekten kurtulacaksın.

daha 15 yaşıma yeni girdim nasıl bir sosyal hayatım olabilirki sinema ev okul dışında ilerde düzelebilirim belki bilmiyorum kötü durumdayım :(

Son düzenleme:
daha 15 yaşıma yeni girdim nasıl bir sosyal hayatım olabilirki sinema ev okul dışında ilerde düzelebilirim belki bilmiyorum kötü durumdayım :(

Önce kültürel anlamda kendini geliştir,sosyal hayatını da ona göre şekillendir zaten doğru olan bu.
Dediğim gibi kendini geliştirirsen,hayatta daha önemli olan şeylere yönelirsen sorununu daha rahat aşarsın.

Son düzenleme:
sevgi eksikliğin var mı canım? güzel olursam insanlar beni sever falan diye mi düşünüyorsun? eğer öyle düşünüyorsan öyle olmadığını bil. insanlar karakterinden dolayı sevilirler.

ve şunu da bil ki mükemmellik sıkıcıdır.

15 yaşında ergenlik çagına adım atan herkeste olabilir kendini kıyaslamalar,begenilme arzusu,ilgi çekme istegi ...bizde olmadı mı sanki:1: mükemmeliyetçi olmakla karıştırmayın bunu ladyevil arkadaşım sana güzel bi abla nasihati vermiş zaten benim ayrıca yazmama gerek yok :68:

Back