Aşılama müjde zorunlu üçüncü aşılama kaldırılmış

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

gxuxl@end

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2007
634
3
47
merhabalar bu gün öyle mutlu oldumki sizlerede haber vereyim dedim hihoyyyt canlarım üçüncü aşılama raporunu yeniletmek için hast gittim ve üçüncü aşılamalar kaldırılmış hemen tüp bebek için dış heyet raporu için girişimlere başladım ay çok heycanlıyım:1rolleyes: kasım son aşılama derken tüp bebek yaptırıabilcem çok şükür :emir_bebek: bebeğime kavuşmaya az kaldı hissediyorum :nazar: iki negatif aşılamadan sonra üçüncüyü hiç istemiyordum bu gün benim için sürpriz oldu sizlerlede paylaşmak istedim :1hug: sırnaşık şeysırnaşık şey

senin için güzel evet ama bence 3 şansda olmalıydı çünki tüp bebek oldukça masraflı oluyormuş diye duydum birçok arkadaşımız 3 aşılamada hamiş oldu.
özel hastanelerle anlaşmas yok sgk nın o yüzden birçok insan zorluk çekecek diye düşünüyorum allah herkesin yardımcısı olsun tez zamanda evlatlarına kavuştursun

Bence çok kötü olmuş.Keşke 3. aşılama kaldırılmasaydı.

Hem maddi hem manevi olarak tüp bebek tutmayınca kayıp daha fazla olacak.Tüp bebeğin tutacağı garantisi yok.Şans belki daha fazla ama ya tutmazsa kısmı da yok değil.

Bazen hamileliğin kaçıncı aşılamada geleceği belli olmuyor.

Allah herkese en hayırlısını versin.

evet haklısınız belki fakat tüp bebeğide ikiye indirdiklerinde çok üzülmüştüm benim aşılamada tutmucanı %90 dediler hemde zorunlu olarak 3 tane aşılama yapmamız gerekiyor dediler ben en çok bu yüzden sevindim yani kendi adıma belki benim gibi olanda vardır bilemiyorum sonuçta tüp bebede şans oranı yüksek maddi kayplar yerine geliyorda manevi kayıplarımızın yeri dolmuyor isteksiz yaptırdığım iki aşılama ve sonuç negatif üstelik 11 yıllık evliyim ve yaşım 31 bana göre benim için zaman kaybı en çok buna sevindim sakın yalnış anlamayın çünkü o kadar çok değiştirdilerki yasaları hep korkuyordum ya yaş sınırını daha erkene çekerse ya tüp bebek dış heyet raporları kalkarsa ya tüp bebeği indirip aşılamaları çoğaltırsa diye aylardır alıp verdim sonuç bi kaçı oldu yaş sınırı sayılar indirildi dahada oynarlar gibi geliyor bu yasaların üzerinde işte bu yüzden sevincim mutluluğum çünkü tüpten başka şansım yok bunu dr larda biliyor fakat yasalar prosüdürler işte bilmem anlatabildimmi

canım seni neden yanlış anlayalımki sende kendince haklısın ona bakarsan benimde yaşım 36 riskli gebelige giriyorum ama anne olmayı tekrar çok istiyorum her zorlugu göze aldım her acıya katlandım geride çekiceklerimde cabası ama insanın yavrusu herşeye deger annelik çok güzel bir duygu allah herkese yaşatsın rabbim

Sanırım 3. aşılamayı denemek isteyenler için sorun getirmiyor yeni yasa. 3. aşılama olmadan tüp bebeğe geçilemediği için denemek istemeyenlere avantaj sağlıyor. Yani denemek isteyen varsa 3. yü denemek için bir engel yok. Yanlış mı anladım?

Gül@ent bir aşılamada şansına %10 vermiş doktor.Zaten aşılamanın şansı çok fazla değil.%12-15 gibi bir şey.

Normal bir çiftin bile bir ayki gebelik elde etme şansı %20 zaten.

Kaldı ki bir doktorun tutmama ihtimali %90 demesini açıkcası hiç etik bulmadım.Nasıl bir hastaya böyle söyleyebilirler.Senin psikolojik olarak tutacağına inancın kalmamış ki zaten tutması çok zor olurdu aşılamada.
Aşılama ile denedik olmadı benim ama kendiliğinden oldu.Bunu kim bilebilirdi.
Ben hep bir mucizenin beni beklediğine inandım ve inandığım da oldu.Çok şükür.Biraz da psikolojiden etkileniyor bu bebek işi.

Kaldı ki bir aşılama ile kaybedilen zaman sadece 1 ay.

Birde doktorlar bi yolunu bulup yapmış gibi gösterebiliyorlar.Çok istemeyen çiftler için.

X