- 7 Ağustos 2010
- 8.167
- 17
Sülüman'a geçmiş olsuna gitseydik keşke.
Hürrem çemkirirmi ki:82:
Çemkirirki hem ne çemkirmek kakalak
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Sülüman'a geçmiş olsuna gitseydik keşke.
Hürrem çemkirirmi ki:82:
bulaşma bence kendini haremde bulusun bak
Ay Sülüman ayağınımı kırmış
İyileşmezde şimdi.
Vuralım gitsin
rtük kaldırsın her hafta iki bölümü değiştire değiştire izleriz :)))haaahahaha
hurrem yasasaydı da azcık bıseyler ogretseydı bızeeeeemahıdevran kasıla kasıla bır hal oluyor azcık esprırı yap...
Erkekler esprılı kadınlar hoşanıyor
tatlı dılle hurrem herseyı yaptır
hurreme kızmıyoruz orenk alıyorzzz
Evet ya Halit Ergenç kılıç kalkan eğitimi aldığı sırada ayak bileğini kırmış, Ali Kırca da sunarken nazar değdi dedi, birde 2 hafatdır Topkapı Sarayına ve tarihimizi, Kanuni yi, Hürremi anlatan kitaplara çok rağbet varmış, son günlerde bütün gazetelerde bu tür kitaplar veriyor
zaten 2 bölümde yoruldu suluman geleni dewırdı yataga maşşallaaaanhhhhhhhhhhhhhh hıc bırıne yok demıyo her bolumde 1-2 dewırse 1 senede kımse kalmaz oynatacakkkkkkkkk
Konu başlığı muhteşem yuzyılı begenenler değil..Bir dizi adı ve..Her dızıde olduğu gıbı sevenler sevmeyenler gelıp konu hakkında yazı yazacaktır..
Başrol oyuncusunun rolu nu begenmeyıp yazı yazanlara kımse ızlemesın demıyor...
Ama konu hakkında fıkır beyen edenlere ızlemeyın yorum yazmayın demek ne kadar doğru..
Herkesın hür iradesi karşısındakı ınsanı kırmadığı ölçüde fikir beyen edebilir..
İzleyen ınsanlarada ben sadece saygı gözsteririm..
Ama 10 yıllık bır tarıh öğretmenı olarak ta yazılan yanlış tarıhı bılgılerıde düzeltmek icin yorumu yazarım...
Harem hakkında bilgi isteyenlere...
Harem lûgatte korunan, mukaddes ve muhterem yer anlamına gelir. Ev, konak ve saraylarda genellikle iç avluya bakacak bir şekilde planlanan, kadınların yabancı erkeklerle karşılaşmadan rahatça günlük hayatlarını sürdürdükleri kısımdır. Burada yaşayan kadınlara da harem deniyor olması, İslamiyet'in bu bölümlere, özellikle hane kadınlarıyla belirli bir kan bağı dışında kalan erkeklerin (nâmahrem) girişini yasaklamasından kaynaklanır
Devlet içinde yer edinmeye başlayan harem, Kanuni Sultan Süleyman devrinde kurumsallaşmasını tamamlamıştır. İki temel fonksiyonu vardır. Birincisi Padişahın özel yaşamını sürdüğü ve eş bulduğu yerdir. Fatih'le birlikte şehzadeler yabancı hanedanlarla evlenmeyi bıraktıklarından bu çok önemli ve hanedanın devamı için vazgeçilmez bir fonksiyondur. İkincisi bir okuldur. Enderun mezunu devşirme gençlerle sarayda eğitim almış cariyelerin evlendirilmesiyle eğitime dayanan bir aristokrasi kurulmuştur. Padişaha ve hanedana bağlı bir aristokrasi yaratılmasını sağlamak için cariyelerin eğitilmesini sağlayan kurumdur.
Osmanlı’da harem, herkesin giremediği bir ortamdı. Sözcük olarak harem 'dokunulmaz, kutsal' anlamına gelir. Bilinenin aksine Osmanlı'da 'Harem-i Humayun', devlet adamları yetiştiren 'Enderun' mekteplerine paralel bir kurumdu.
filimde anlaşılan padışaha gece sunulmak ıcın eğitilen kadınlar..Vucutları ıncelenıyor.Padışahın karşısında gecıp raks edıyorlar..vs vs
Padışahın karşısında bır çok carıyenın dans ettığı hıc bır kaynakta yazmaz...
Bır cok öğrencım 'bızım atalarımız ağzının tadını bılıyor muş'Bızım tek işimiz varmış en guzel kadını seçmek....duşunmeye ınanmaya başladı..
Bellı bır eğitim sevıyesınde olanlar ızlemeyebılır.İnanmayabilir..Ama geçlerimiz bunları kendılerıne ornek alıyor maalesef...
Biz mıllet olarak kotuyu taklıt etmekte ornek almakta bır numarayız..
Buyuk Önder 'ın dedıği gıbı ^'Türk milleti tarıhını okudukça daha büyük işler yapmak için kendınde kuvvet bulacaktır...
Gencliğimiz teknolojik gelışmeler yuzunden okumaktan araştırmaktan bır haber..
Tarıhı yazık boyle dızılerden öğrenıp İNANIYORLAR...
Kanunı 1520 tahta gectıgınde harem Topkapı sarayında bıle degıldı.Oysa Topkapı Sarayı'na haremin gelmesi 1540'ta başlar. Bu tarihten önce harem, Beyazıt'taki Eski Saray'daydı.
Senaristler bıle kımse tarıhlere bakmaz bunu anlamaz Okumayan araştırmayan bır mılletız ya....Biz ne versek inanırlar dıye düşündükleri için
(nıtekım cogu ınsanda ınandı)
Ama fılım reytgın yapsın dıye Koca padışah ılk bolumde hemen odasındakı kadına sen kal dıyor..
Sonra eglence duzenlenıyor..Daha babası yenı ölmüş..Bunlar ınanılacak gercekler değil.Cunku harem o esnada sarayda bıle değil..Ama ızleyenlerın coğu fılımde hıc yalan yanlış bılgı yok bunlar dogru dıye ınanıyor.
Bu yuzden tepkı alıyor..
nerden biliyoruzki içki içildiğini,haremlerin sadece kadınlarla yatmak için kurulduğunu?
bunlar bi varsayımdan öte değil bence.nedense Osmanlı sadece zevki sefasıyla anılmak isteniyor başarılarıyla değil
şu harem nasıl bi yermiş tepki gösteren arkadaşlar bi anlatsında dinleyelim bari
kızlar toplanıyor çeşitli konularda eğitiliyor (tamam bizde öyle biliyoruz da gerisi)
iyide madem amaç sadece eğitmek
niye sarayın içinde yapılıyor ki
bu kızların bir kısmı padişahla birlikte oluyor
bir kısmı saray çevresinden kişilerle evlendiriliyorlar
bir kısmıda sarayda kalıp memuriyet yapıyor hizmet veriyor.
yani bu bilgi yanlışmı acaba arkadaşlar
harem sadece ilim irfan yuvasımıymış? madem birde siz anlatın da dinleyelim
kanuninin kaç çocuğu olmuş kaç kadından?
bu kadınlar başka kadınlarında olmasına rıza göstermişlermi? malum böyle bir rıza gerekiyor diye biliyorum ben.
bu dizi sadece kanuniyi anlatmıyorki hürremide anlatıyor
ee hürremle ilgili bölümleri haremde değilde nerede çekecekti
haremi anlatmayıpta nereyi anlatacaktı
bu ilk bölüm sadece kişiler söyle bir tanıtıldı
kanuninin hemen harbe gitmesini mi bekliyorduk ki
ben kanuniyi zevk sefa şehvet düşkünü biri gibi görmedim.
kanuniyi yargılıyor kötülüyor da değilim
herzaman dediğim gibi bugünün şartlarıyla tarihi değerlendirmek yanlış olur.
son olarakta bir diziyle bozulacak toplum ahlakı yerin dibine batsın diyorum.
bende ben izlemiyorum kimsede izlemesin anlayışını rtüke şikayet edeceğim :))
kibela isimli üyeden
filimde anlaşılan padışaha gece sunulmak ıcın eğitilen kadınlar..Vucutları ıncelenıyor.Padışahın karşısında gecıp raks edıyorlar..vs vs
Padışahın karşısında bır çok carıyenın dans ettığı hıc bır kaynakta yazmaz...
Bır cok öğrencım 'bızım atalarımız ağzının tadını bılıyor muş'Bızım tek işimiz varmış en guzel kadını seçmek....duşunmeye ınanmaya başladı..
Bellı bır eğitim sevıyesınde olanlar ızlemeyebılır.İnanmayabilir..Ama geçlerimiz bunları kendılerıne ornek alıyor maalesef...
Biz mıllet olarak kotuyu taklıt etmekte ornek almakta bır numarayız..
Buyuk Önder 'ın dedıği gıbı ^'Türk milleti tarıhını okudukça daha büyük işler yapmak için kendınde kuvvet bulacaktır...
Gencliğimiz teknolojik gelışmeler yuzunden okumaktan araştırmaktan bır haber..
Tarıhı yazık boyle dızılerden öğrenıp İNANIYORLAR...
Kanunı 1520 tahta gectıgınde harem Topkapı sarayında bıle degıldı.Oysa Topkapı Sarayı'na haremin gelmesi 1540'ta başlar. Bu tarihten önce harem, Beyazıt'taki Eski Saray'daydı.
Senaristler bıle kımse tarıhlere bakmaz bunu anlamaz Okumayan araştırmayan bır mılletız ya....Biz ne versek inanırlar dıye düşündükleri için
(nıtekım cogu ınsanda ınandı)
Ama fılım reytgın yapsın dıye Koca padışah ılk bolumde hemen odasındakı kadına sen kal dıyor..
Sonra eglence duzenlenıyor..Daha babası yenı ölmüş..Bunlar ınanılacak gercekler değil.Cunku harem o esnada sarayda bıle değil..Ama ızleyenlerın coğu fılımde hıc yalan yanlış bılgı yok bunlar dogru dıye ınanıyor.
Bu yuzden tepkı alıyor..
ali kaptannnnnnnn sıra sana geliyooooooooosülüman ayağını kırmış,millet nerdeyse kına yakacak te allam ya
enteresan bi milletiz
ali kaptannnnnnnn sıra sana geliyooooooooo