- 30 Ağustos 2010
- 4.366
- 39
Cihangirin durumunu ben de düşünmüştüm.yemin törenimidir nedir hani bir tören yapılmıştı ya ondan sonra şehzadenin haremi kuruluyordu.mustafanın töreninden sonra mahi hava ata ata seçmişti cariyeleri.cihangirin töreni de yapılınca hareminin kurulması gerekiyordu.sakat diye mi olmuyor yani.o farklıysa,o zaman töreni de yapmayacaktınız.Nazeninin kesin kızı olacak tabii ki de. Ama anlamadığım bir şey oldu zaman geçti Nazenin doğum zamanına geldi ama diğer şeyler zaman geçmemiş gibiydi nazenin yeni gebeyken yani geçen hafta Mustafa kaptanpaşanın yanında yakalandı. Dün akşamda hala saraydaydı Mustafa. Ayrıca yeniçeri olayı da nazenin yeni gebeyken patlak vermişti yeniymiş gibi infaz şimdi yapıldı. Yani birçok olayda zaman geçmemiş gibiyken, nazeninin karnı büyüdü doğum zamanı geldi bunları anlamadım ben. Bayazıt kendi başını yakacak. Cihangir'e çok üzüldüm. Acaba hiçbir hatunla beraber olmadı mı annesi cariyelerden birini oğlu için hazırlamadı mı sonuçta Hürrem istedikten sonra kızlar gitmek zorunda ama hiç öyle bir sahne izlemedik. Hürrem o oğlunun da böyle istekleri olabileceğini nasıl düşünmemiş hayret. Mustafa'ya çok bağlı. Aslında çocuklar arasında Mustafaya husumeti olan yok. Tabii taht sevdası ama direkt düşman olan yok. Onlarda haklılar kim şehzade olursa diğerinin hayatı bitecek. Ortadan kaldırılacaklar bu hep böyle olmuş. Soy hep tahta geçenin soyundan yürümüş ne feci bir şey. Vahide'yi hala sevmedim yok alışamıcam çoktan gözden çıkardım.
anasına çekmişo da hatce gibi sümsüm bir tip işte sıkıcı
fatma sultan ın rüsteme karga demesine çok güldüm.mihrinin aklı iyice karıştı.boşamaya mı kalkacak rüstemi bilmem.nurbanu sinir etti beni.ayrıca neydi o yaptıkları.senaristler aşırı saçmalamış.durup durup selimin odasına dalmalar,bağırıp çağırmalar.odasında cariye var,o durumda bile dalıyor.tam saçmalıktı.