Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
S Mune ay mune ne guldum yazdiklarina:))) Sener Sen'in filmi gibi olmus
Dedem de arkadaşı üzülmesin istemiş huyunu bildiğinden. Boşuna para devlete yük. Köyde belki bir nebze, devlet temsilcisi olabilir ama şehirlerde çok gereksiz. Bol bol oturup sigara iciyolar mis gibi. Bizim muhtarlık da yeşillik içinde oh mis. Yazın atar sandalyeyi dışarı yan gelir, keşke ben olsaydım muhtar
aynen öyle valla, bizim muhtar amca seçimlerden mağlup çıkıp öldüreceğim kendimi deyip üstüne gaz mı artık yoksa benzin mi dökmeye niyetlenince yeni muhtara komplo düzenler mi diye düşünmedikte değil, ciddi ciddi kendini eve kapamıştı, klasik eski mahalleleri düşünün mahallenin cami cemaatindendi dedemle muhtar amcamız, namaz vaktinden önce caminin kıraathanesinde toplaşıp konuşan dedeler grubu:))) o gruptan bile çekmişti elini ayağını, depresyondaydı resmen
Eski muhtarlar bilgisayar kullanmazdı bilirsin sen, eliyle yazardı, mührede bir tükürük sonra basardı mührü:))) yeni muhtar gelince bilgisayar geldi falan ne olaylar ne olaylar
Eskiler aklıma geldi anlatırken güzel günlerdi, şimdilerde o dedelerden bir muhtar amca kaldı, dedem dahil hepsi vefat etti.
Muhtar amcaaammmm torunların üyedir belki öpüyorum ellerinden
Eski muhtar torunuyum deyince dedenden bilirsin diye düşündüm:))İlişkiler öyle yakın olunca normal depresyona girmesi:)) ben de olsam bozulurum bu arada ben bilmem öyle eski muhtarları Mune tahmin ettiğinden gencim :)))
Eski muhtar torunuyum deyince dedenden bilirsin diye düşündüm:))
Bizim orada öyleydi eskiden ama sonra tabii dedeler vefat etti, çocukları başka yerlere taşındı, artık eskisi gibi yakınlıklar kalmadı, ben bile gittiğimde yabancı hissediyorum.
Dedem köyde muhtardı, pek hatırlamıyorum ama.Mahalleler büyüdü normal kimse kimseyi tanımaz.
Wikipedia varya , abim gitmiş bizim köy bilgilerini girmiş , detaylı bilgileri dedemi de muhtar olarak eklemiş:) ama yetmemiş oraya köyün ileri gelen aileleri diye bizim ailenin soy ismini yazmış:))
Wikipediayı bir açtım söyle bir yazı " köyde karasal iklim görülür, muhtarı şudur ve philly ailesi köyün ileri gelen ailelerindendir":)))) Nilhan sultana rakip çıkacaktık :)
Bende girip muhtar amcayı mı yazsam acaba, bizim sülaleyi de ileri gelen aile diye yazarım, dedemle muhtar amcanın beraber poz verdiği fotoğrafı da eklerim
En azından ahir ömründe mutlu olur muhtar amcam :)))
Mahalleler hem büyüdü hem de eskiler öldü, göç etti, yeni insanlar yerleşti, çoğu köyler bile belde oldu.
Teşekkür ediyorum, öyle oluyor gerçekten, hayatımın en güzel anıları o mahallede dede ocağımızdaydı, tek teselli dedem epey iyi ve uzun yaşadı, dedemin aile kültürünü, aile bağına verdiği değeri kızımda görebildi, bak şimdi ne güzel anlatacak anılarım var, muhtar amcam bile bir siyaset topiğinde yer aldı, tam zamanında seçimi kaybetmiş, hala muhtar olsaydı ki şu an 90 yaşında emeklilik var deseler yüreğine inerdi:)Dene mutlu olur adamcağız:) bu arada başın sağolsun Mune, eskiler gidince sadece sevdiklerimiz değil, kişisel tarihimizden de bir sayfa eskiliyor
Muhtar dedemdeki ne hirsmis sanki payitahti bırakacak İyiki olmamissin Mune abla, muhtar dedem kan davasına dökerdi bu işi yoksa
aynen öyle valla, bizim muhtar amca seçimlerden mağlup çıkıp öldüreceğim kendimi deyip üstüne gaz mı artık yoksa benzin mi dökmeye niyetlenince yeni muhtara komplo düzenler mi diye düşünmedikte değil, ciddi ciddi kendini eve kapamıştı, klasik eski mahalleleri düşünün mahallenin cami cemaatindendi dedemle muhtar amcamız, namaz vaktinden önce caminin kıraathanesinde toplaşıp konuşan dedeler grubu:))) o gruptan bile çekmişti elini ayağını, depresyondaydı resmen
Eski muhtarlar bilgisayar kullanmazdı bilirsin sen, eliyle yazardı, mührede bir tükürük sonra basardı mührü:))) yeni muhtar gelince bilgisayar geldi falan ne olaylar ne olaylar
Eskiler aklıma geldi anlatırken güzel günlerdi, şimdilerde o dedelerden bir muhtar amca kaldı, dedem dahil hepsi vefat etti.
Muhtar amcaaammmm torunların üyedir belki öpüyorum ellerinden
Dedem tembihlerdi hep muhtar amca için:))
Aman yok muhtarlık istemez kalsın, kızım ilkokuldayken okulda da aktifim diye kızımın öğretmeni destekleyecek muhtar adayı arıyoruz gel seni aday gösterelim dedi aman eksik olsun kalsın dedim, zaten onu dediğinde bizim muhtar amca hala muhtardı, hem dedemle hem muhtar amcayla uğraşmak zorunda kalırdım
Bir olup beni mahalleden atarlardı, dedem Bayram harçlıklarımı keserdi