• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Muhtarlıkları CHP Kapatmış.

Siminru

Canım üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2012
3.948
2.545
133
Cumhurbaşkanlığı Sistemi gelirse, muhtarlıkları bile kapatacaklar propagandası yapan CHP’nin, aslında 1934’te muhtarlıkları resmen kapattığı ortaya çıktı.
040420172018393307312_2.jpg

CHP’nin tek parti iktidarında bir nizamname ile muhtarlıkları kapattığı ortaya çıktı. CHP iktidarı, kapattığı bir muhtarlığın işini; polis, belediye ve sıhhiye gibi kurumlara devretti. Her muhtarlık için Belediye Meclislerinin ikişer kişi görevlendirmesini istedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi öngören anayasa değişikliği ile ilgili ipe sapa gelmez iddialarda bulunuyor. Bunlardan biri de anayasa değişikliğinin Cumhurbaşkanına muhtarlıkları kapatma yetkisi verdiği. Anayasa değişikliğinde böyle bir yetki yok ancak geçmişte CHP’nin muhtarlıkları kapattığı ortaya çıktı. 1 Kanunisani (Ocak) 1934 tarihli Cumhuriyet Gazetesi’nde konuyla ilgili haber şöyle:

KAPILARINA KİLİT

“Bugünden itibaren muhtarlık teşkilatı tarihe karışmıştır. İstanbul’daki bütün muhtarlıklarını işini polis, belediye ve sıhhiye memurları görecektir. Dahiliye Vekaleti tarafından 37 maddelik bir nizamname hazırlanmış ve bütün vilayet ve belediyelere tebliğ edilmiştir. İkamet değiştirmek gibi işlerle, askerlik, vesaiti nakliye, bina iratlarının tahriri, vergi, tahsilat, arazi tevziatı, ziraat, haşaretle mücadele, mahkeme ve tapu işlerine dair bütün vazifeler her mahalle halkından Belediye Meclislerince intihap edilecek ikişer kişi tarafından ifa edilecektir.» Haberde de anlaşılacağı üzere, bir muhtarın tek başına yaptığı iş birden fazla kuruma ve kişiye devredildi. Muhtarlıkların işleri için Belediye Meclislerinin «ikişer kişi» görevlendirmesine karar verildi.

CHP LİDERİ NE DEMİŞTİ

Kemal Kılıçdaroğlu, “16 Nisan’da gidip ‘evet’ diyenler, şunu düşünmek zorundalar. Bir muhtar arkadaşımız, ‘Muhtarlıklar kapanacak mı?’ diye sordu.Hiçbir engel yok. Yerel yönetimlerle ilgili yetki verilmemiştir. Belediyeleri kapatamazlar ama muhtarlıklar yerel yönetim değildir. Muhtarlıkları isterse bir kararname ile kapatabilir” demişti.

İnce attı fena bozuldu

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sorularını yanıtlarken, zor anlar yaşadı. ‘Muhtarlıklar kapatılacak’ iddiasıyla ilgili sorular üzerine adeta panikleyen İnce, soruya “Metni yanıma getirmedim. O metni burada okursak kimse anlamaz. İsterseniz dışarıdan getirtelim okuyayım. Vatandaş ondan bir şey anlamayacaktır” diye kaçamak cevap vermeye çalıştı.

https://www.star.com.tr/amp/politika/muhtarliklari-chp-kapatmis-haber-1203964/?espv=1

Vayyy gitgide cember daralıyor, büyük oyun bozuldu bozulcak. Demek muhtarlıkları chp kapatmış hııı:eek:

Muhtarligi bile kapatabilecek yetki veriyorsun diyor, ve tek insanin karariyla olabilir diyor bu. Ote yandan 1934 de bile meclis karari ile kapatiliyor ve islevlerini yerine getirmediklerini dusundukleri icin bu karar variliyor. Ama tekrar aciliyor geri zaten.
Ama star gozden kacirmis herhalde ; muhtarliklarin ilk defa kapatildigi zamani tam belirtmemisler:)) ben halka hizmet babinda yazayim bari:)) ilke defa 1913'de kapatilmis muhtarliklar:)) oradan chp ye vuramadilar diye herhalde, tarihi 1934'den baslatmislar. Ote yandan kostebek gibi toprak altini desip durmanin anlami yok 2017 yilindayiz.
Asagida 1999 yilinda muhtarliklar ile ilgili verilen bir kanun teklifi var .

Ayrica kanun maddelerinden konusmak lazim, akp bilerek bunu chp akp savasina cevirip saflari siklastirmak istiyor ama yemezler:)

http://www2.tbmm.gov.tr/d21/2/2-0160.pdf

Şimdi tek parti olsun muhalefet berbat bişiy, lanet olsun muhalefet, Güçlü Türkiye için tek başına iktidar, hede hödö diyenler neden İsmet İnönü'nün çok partili dönemi geciktirip tek parti olma davasından nefretle bahseder anlayamıyorum. La madem iyi birşey tek parti sizin İsmet İnönü zamanını güzellemeniz, övmeniz gerekmez mi??? Üstelik o zaman tek partili dönem soğuk savaş ve 2. dünya savaşı için çok daha gerekli bir durumdu. Ülke yokluktan henüz çıkmış ve rejimi oturtmaya çalışıyordu. Çok başlılık işte o zaman ülkenin gidişine ket vururdu. Ama İsmet İnönü dihtatör nazi gibin bişi, ama RTE değil. Yavvv he hee.

Bence de muhtarlıklar kapatılsın. En son ne zaman muhtara gittiğimi bile unuttum. Muhtardan alacağım her evrağı kaymakamlıktan alıyorum. Ayrıca muhtarların mahalle halkını gözetme, birlik oluşturma, yoksul aileleri gözetme gibi vasıfları artık büyük kentlerde yok. Boş beleş oturuyorlar orada ve asgari ücret alıyorlar. Sebep? Romantizm mi yapalım şimdi vasıfsız insanları gözetip para vererek. Köylerde belki bi nebze de büyük şehirlerde o kadar gereksizler ki.

ZeyMurEl ZeyMurEl 'in şu paragrafına katılıyorum.

"Bence de muhtarlıklar kapatılsın. En son ne zaman muhtara gittiğimi bile unuttum. Muhtardan alacağım her evrağı kaymakamlıktan alıyorum. Ayrıca muhtarların mahalle halkını gözetme, birlik oluşturma, yoksul aileleri gözetme gibi vasıfları artık büyük kentlerde yok. Boş beleş oturuyorlar orada ve asgari ücret alıyorlar. Sebep? Romantizm mi yapalım şimdi vasıfsız insanları gözetip para vererek. Köylerde belki bi nebze de büyük şehirlerde o kadar gereksizler ki."

İlave olarak eskiden muhtarlar hiç olmazsa bağlı bulundukları mahallede gariban aile var mı, mahallenin genel ihtiyaçları(elektrik direkleri, aydınlatma, yol vb sorunlar) için mahallesini gezer, şikayetlerini dinler belediyeye mahalle sakinleri adına iletirdi, ikametgahtır, nüfus suretidir muhtarlıktan alınırdı ama şimdi muhtarın kim olduğunu bile bilmiyoruz, dediği gibi köylerde tamam ama diğer yerlerde muhtara gerek yok.

Ya bu muhtarlar bayağı inanmış Kılıçdaroğlu na demekki. Bugün onların emekli olacağını söyledi Erdoğan . Oh sarayda ye iç yaparken iyiydi , şimdi kapatilicaz diye nasıl korktularsa Erdoğan sgklarini devlet ödeyecek diyor. Demekki dertleri Erdoğan değil koltuk bunların. Yirtindi kimi saray ziyaretinde, elleri kızarana dek alkisliyorlardi. Ah koltuk sevdası :işsiz:

Cidden yav, hiç mahalle muhtarımı tanımadım ben
Hangi mahallede oturursam oturayım
Muhtarlık seçimlerinde de hep öylesine verdim oyumu rasgele birine (utandım):KK23:
Çoğumuz tanımıyoruz ki, benim tanıdığım tek mahalle muhtarı doğup büyüdüğüm mahallenin muhtar amcasıydı o da bizim mahallede oturduğu ve dedemin arkadaşı olduğu için.

caytabagi caytabagi kapatılacağız korkusu yaşamışlardır o konu da size katılıyorum, tek tanıdığım mahalle muhtar amca yalan olmasın galiba 2004 yerel seçimlerinde yeniden adaydı, ki 20 küsür senedir muhtarlık yapıyordu, seçimleri kaybetti başka biri muhtar oldu, 70 küsür yaşında adamın hüngür hüngür ağlayıp kendini öldürmeye kalkmasına şahit olduk mahallece, nasıl bir koltuksa artık:)) uzun süre kendini eve kapatmıştı, dedem birkaç arkadaşı teselliye gitti yapma böyle dediler de öyle çıktı evden.

Çoğumuz tanımıyoruz ki, benim tanıdığım tek mahalle muhtarı doğup büyüdüğüm mahallenin muhtar amcasıydı o da bizim mahallede oturduğu ve dedemin arkadaşı olduğu için.

caytabagi caytabagi kapatılacağız korkusu yaşamışlardır o konu da size katılıyorum, tek tanıdığım mahalle muhtar amca yalan olmasın galiba 2004 yerel seçimlerinde yeniden adaydı, ki 20 küsür senedir muhtarlık yapıyordu, seçimleri kaybetti başka biri muhtar oldu, 70 küsür yaşında adamın hüngür hüngür ağlayıp kendini öldürmeye kalkmasına şahit olduk mahallece, nasıl bir koltuksa artık:)) uzun süre kendini eve kapatmıştı, dedem birkaç arkadaşı teselliye gitti yapma böyle dediler de öyle çıktı evden.
Ahaha sanki başbakanlıktan alındı. Bizim de eski muhtar şimdiki muhtara selam vermiyodu en son. Mahallede bi rekabet olmuştu. Çok komik ya sanki ABD başkanı olacaklar , dedeye üzüldüm ama çok güldüm Allah affetsin:KK70:

valla muhtarla alakalı son anım şu, geçen sene ikametgah lazım oldu, nüfus müdürlüğü uzaktı muhtardan alıvereyim dedim, adamı tam 1 saat kapıda bekledim sonra teşrif etti beyfendi amca, aman bir afra bir tafra sanki maaşını istemişim, öflemeler püflemeler... ama cep telefonuna diğer muhtarlardan gelen etkinlik mesajlarına cayır cayır cevap veriyo... bi ikametgahta vermicekse sen niye o barakayı meşgul ediyon amca, bi de milletvekili gibi bi tripler:KK53::KK53: yaw bari şu insanları klavye bilenden seçin en azından enter nerde bilsin yani:deli::deli::deli:

Bencede kapatilsin ne ise yariyo ki bi ikametgaha 7 lira aliyolar bide çok uğraşıyorlar sanki oturuyorlar başka bişey yok he bide erdogana şak şak yapiyolar :))

Ahaha sanki başbakanlıktan alındı. Bizim de eski muhtar şimdiki muhtara selam vermiyodu en son. Mahallede bi rekabet olmuştu. Çok komik ya sanki ABD başkanı olacaklar , dedeye üzüldüm ama çok güldüm Allah affetsin:KK70:
Bizde üzülmüştük ama bir yandan da trajikomikti, almış eline benzin mi gaz mı geçmiş gün yakacağım kendimi diye tutturdu, yahu 20 küsür sene muhtardın zaten, bir yerde bırakman lazımdı, he birde dur dur anlattıkça hatırlıyorum oy sayımında 3-4 oy alabilmiş sanırım :))) bir oyu kendi vermiştir, birini dedem vermiş çok eski dostlar diye, oturduğu mahalleden oy veren çıkmadı diye de çok kötü olmuştu, muhtarlık yaparken de aslında aktif bir muhtar değildi ama işte hep hatır gönül uğruna oy verilirdi.

Bizde üzülmüştük ama bir yandan da trajikomikti, almış eline benzin mi gaz mı geçmiş gün yakacağım kendimi diye tutturdu, yahu 20 küsür sene muhtardın zaten, bir yerde bırakman lazımdı, he birde dur dur anlattıkça hatırlıyorum oy sayımında 3-4 oy alabilmiş sanırım :))) bir oyu kendi vermiştir, birini dedem vermiş çok eski dostlar diye, oturduğu mahalleden oy veren çıkmadı diye de çok kötü olmuştu, muhtarlık yaparken de aslında aktif bir muhtar değildi ama işte hep hatır gönül uğruna oy verilirdi.
Yazık ya nasıl onemsemisse koltuğu birakasi gelmemiş dedemin bir de gurur meselesi haline getirmiş :KK70: Bizim eski muhtar yeni muhtarın bakkala gitmiyordu. :KK70: ekonomik yaptırım uyguluyordu zaar kendince :KK48: benim amcam köy muhtarı , ilk muhtar olduğunda bana sağda solda muhtar amcam var dersin diyorlardı. Neye faydası olacaksa sanki :KK53: köy işlerinde falan bir isim olursa torpillik ona faydası olur belki :olamaz:

Yazık ya nasıl onemsemisse koltuğu birakasi gelmemiş dedemin bir de gurur meselesi haline getirmiş :KK70: Bizim eski muhtar yeni muhtarın bakkala gitmiyordu. :KK70: ekonomik yaptırım uyguluyordu zaar kendince :KK48: benim amcam köy muhtarı , ilk muhtar olduğunda bana sağda solda muhtar amcam var dersin diyorlardı. Neye faydası olacaksa sanki :KK53: köy işlerinde falan bir isim olursa torpillik ona faydası olur belki :olamaz:

Sorma :-) o ara gülsek mi üzülsek mi bilemedik, çocuk gibi küstü, dedem oy vereceğimiz gün bana da muhtar amcana ver oyunu kaç senedir muhtar hem, mahallemizin insanı dedi bende tamam dede dedim ne diyeyim şimdi:))) 4 oyun biri benim gibi davrandım yoksa dedem kızardı :KK70:

Muhtarlıkta yapılan birşeyde yok artık, niye muhtar olacağım diye çırpınıyorlar onu da anlamış değilim, 5 yıldır buradaki muhtarla bütün ilişkimiz seçmen kağıdımızı almaktan ileri gidemedi, yolda görsem tanımam:KK64:

Sorma :-) o ara gülsek mi üzülsek mi bilemedik, çocuk gibi küstü, dedem oy vereceğimiz gün bana da muhtar amcana ver oyunu kaç senedir muhtar hem, mahallemizin insanı dedi bende tamam dede dedim ne diyeyim şimdi:))) 4 oyun biri benim gibi davrandım yoksa dedem kızardı :KK70:

Muhtarlıkta yapılan birşeyde yok artık, niye muhtar olacağım diye çırpınıyorlar onu da anlamış değilim, 5 yıldır buradaki muhtarla bütün ilişkimiz seçmen kağıdımızı almaktan ileri gidemedi, yolda görsem tanımam:KK64:
Dedem de arkadaşı üzülmesin istemiş huyunu bildiğinden. :KK68: Boşuna para devlete yük. Köyde belki bir nebze, devlet temsilcisi olabilir ama şehirlerde çok gereksiz. Bol bol oturup sigara iciyolar mis gibi. Bizim muhtarlık da yeşillik içinde oh mis. Yazın atar sandalyeyi dışarı yan gelir, keşke ben olsaydım muhtar :mad:

Bencede kapatilsin ne ise yariyo ki bi ikametgaha 7 lira aliyolar bide çok uğraşıyorlar sanki oturuyorlar başka bişey yok he bide erdogana şak şak yapiyolar :))

Ne demek ne işe yarıyor. Ee saraya gidiyorlar :) Imm bi de şey sizin muhtar bizimki kadar iyi çalışıyor mu bilmem de bizimki Evet'e verin ha diye şu sıralar iyi çalışıyor da saraya çağrılmadı daha ama :)

Back