• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

mühendislik okuyan bayanlar, mühendis bayanlar bir bakabilirmisiniz?

çok farklı alanlar zaten nasıl bir yarar bekleyebilirdim ki? hobi olsun diye okudum. şu an fizik okuyorum bunu da sevdiğim için okuyorum. her şeyi çıkarlarımız denk olsun diye yapmayız dimi? :)

Seni tebrik ediyorum hiç biri kolay bölümler değil :46::46:

Sanırım siz inşaat mühendisliğinden yan dal yapabiliyorsunuz öyle bir imkanın varsa almaya çalış bence faydası olur..onun dışında bölümünüzü pek bilmiyorum canım,bölümünü seviyorsan mutlaka iyi yerlere gelirsin başarılar

o ortalamayı hayatta yapamam ben, yani yandal çift anadal hayal..

ben çok bir etkisi olduğunu düşünmüyorum açıkçası. ayrıca vakit kaybı olur gibi geliyor. Bununla uğraşmak yerine;

ortalamanı arttırabilir, çift anadal en olmadı yandal yapmaya çalışabilirsin.

ya da ERASMUS düşünebilirsin.

iyi yerlerde staj yapmaya çalışabilirsin.

yabancı dilini ilerletebilir gerekirse 2. bir yabancı dil öğrenebilirsin. yds, toefl, ielts gibi sınavlarla dil bilgini belgeyebilirsin.

okulda yapılan projeler varsa onlara katılabilir, iş hayatında iyi etki edecek bir bitirme projesi yapmaya çalışabilirsin.

bölümün için gerekli olan program ve programlama dilleri öğrenebilirsin.

bu tabi benim fikrim açıköğretimden okunan bir bölümün çok etkisi olacağını düşünmüyorum. yine de sen bilirsin.

canım bnde mühendisim ikinci üniversiteye geçen yıl kayıt yaptırdım.. o da işletme bölümüne nedenine gelince olurda kurumsal bir yerde mühendis olursam yada çalıştığım firma kurumsallaşırsa yönetici statüsüne geçebilmek için.. şartr mı hayır bn iş olsun diye kaydoldum.. şu anda da iş güvenliği uzmanlığına hazırlanıyorum.. bu çok işime yarayacak mesela.. ne mühendisisin ???onun yerine güzel bi dil kursuna git ama sınav hazırlığı gibi olsun yani yds veya tofl çünkü sana dil seviyeni sorduklarında sınavdan şu puanı aldım diyebilirsen daha büyük artı olur..ve çok ders çalışmayı sevmiorsan özel sektörde sana göre olmaz kasar çünkü hep ders gibi gelişen şeyler için çalışmak gerekiyor otur kpss ya şimdiden çalış...mezun olunca mümkün olmuo.keşke okurken bnde öyle yapsaydm ...:14:

Son düzenleme:
Çevre mühendisliği. Atık, arıtma tesisi planlamalarında Autocad kullanıyoruz.

vayyy meslektaş mı olacaksın bnmle :46:autocad ve netcad ii bil.. dilin ve ortalaman ii olsun ama ii deme yds den ii bi puan al ki belgele bunu. her ne olursa olsun kpss ye gir çünkü bazı kurumlar kpss puanı da sorabiliyor. yüksek lisansın arkadaşlarıma getirisi oldu diyemem. stajlarını ilerde kapısına gidebileceğin büyük firmalarda yapmak için zorla.

Merhaba arkadaşlar bende okul öncesi öğretmenliği okuyorum..
Açıktan adalet mi okusam diye düşünüyorum ? ikinci üniversite olarak..
Sizce ne yapmalıyım ?

2. üniversite değilde işletme gibi bölümlerde yüksek lisans yapan mühendislerin yönetici vs gibi pozisyonlara yükselmesinde işe yaradığını duydum. Açıköğretim bile olsa vereceğin emek para ve zamanı yüksek lisansa (ikinci öğretim) harca derim. 2. ci üniversiteyi canın sıkılıyorsa yine oku.

Sizlere sormak istediğim konu günlerdir kafamı kurcalıyan bir konu. Aranızda açıköğretimden 2. üniversiteyi okuyan varmı? Özellikle işletme okuyan? Mezun mühendis bayanlar, işe girerken bunun bir artısını gördünüz mü ücret statü babında? Mühendislik okuyan arkadaşlarım, siz hocalarınızın desteğini alarak,araştırarak mı okumaya başladınız ikinci üniversiteyi, yararlı olacağına inanıyormusunuz?
Kaç gündür kafa patlatıyorum okuyup okumamak konusunda, yararı olmayacaksa okumamaktan yanayım, okumanın zararı olmaz diyenleriniz olabilir, ama zaten öyle aman aman ders çalışmayı seven biri değilim kendi derslerimi zor geçiyorum, yararı olmayacaksa okumak istemem ben doğrusu.

Lütfen yorumlarınızı esirgemeyin, bu konuda yardımcı olursanız çok çok mutlu olurum.

Bende biara görüştüm böyle düşünüyordum sonra gittim bikaç hocayla görüştüm önce bana kızdılar sen önce kendi notlarını düzelt diye :1: sonrada mühendisliği bitirip kendini bu yönde (seminerler,sunumlar vs) geliştir. Açıköğretimden okuyacağın işletme yerine , mühendisliği bitirdikten sorna yüksek lisans olarak yaptığın işletme daha faydalı olacaktır. Açıköğretimde çokta bişey öğrenemeyecğin için cv'de çokta yararı olmaz dediler banada mantıklı geldi.

Hem para hemde zaman kaybı, kendi mesleğine yoğunlaş çok istiyosan yüksek lisansta işletme yaparsın şirktler öyle ister dediler.

Back