• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

mühendislik okuyan bayanlar, mühendis bayanlar bir bakabilirmisiniz?

MyLittlePrince

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2013
211
5
118
Sizlere sormak istediğim konu günlerdir kafamı kurcalıyan bir konu. Aranızda açıköğretimden 2. üniversiteyi okuyan varmı? Özellikle işletme okuyan? Mezun mühendis bayanlar, işe girerken bunun bir artısını gördünüz mü ücret statü babında? Mühendislik okuyan arkadaşlarım, siz hocalarınızın desteğini alarak,araştırarak mı okumaya başladınız ikinci üniversiteyi, yararlı olacağına inanıyormusunuz?
Kaç gündür kafa patlatıyorum okuyup okumamak konusunda, yararı olmayacaksa okumamaktan yanayım, okumanın zararı olmaz diyenleriniz olabilir, ama zaten öyle aman aman ders çalışmayı seven biri değilim kendi derslerimi zor geçiyorum, yararı olmayacaksa okumak istemem ben doğrusu.

Lütfen yorumlarınızı esirgemeyin, bu konuda yardımcı olursanız çok çok mutlu olurum.

Son düzenleme:
Kızlar bende sizin gibi merak etmiştim bu konuyu ve araştırdım hiç bir faydası yoktu..çok rahatlıkla okuyabilirsiniz açık öğretimi,devlet kurumlarında belli miktar maaşınızda artış oluyormuş sanırım o kadar..işletme üzerine yüksek lisans yapabilirsiniz ama..onun getirisi daha fazla..bölümler ne kızlar??

bence dile ve bilgisayara önem verin geliştirin en çok getirisi olan şey bunlar..açık öğretimin bize pek katkısı yok açıkcası..

ben de merak ediyorum ama ona ayıracağın zamanda dilini geliştirmek,proğram öğrenmek daha mantıklı bence

Kızlar bende sizin gibi merak etmiştim bu konuyu ve araştırdım hiç bir faydası yoktu..çok rahatlıkla okuyabilirsiniz açık öğretimi,devlet kurumlarında belli miktar maaşınızda artış oluyormuş sanırım o kadar..işletme üzerine yüksek lisans yapabilirsiniz ama..onun getirisi daha fazla..bölümler ne kızlar??

bence dile ve bilgisayara önem verin geliştirin en çok getirisi olan şey bunlar..açık öğretimin bize pek katkısı yok açıkcası..

devlet kurumlarımıı? devlet kurumlarında kariyer diye bişey yokki zaten, ben olsa olsa özelde getirisi olur diye düşünüyordum..

ben de böyle düşünüyorum...

özel sektörde ikinci üniversite kendi bölümünle alakalı değilse bir artısı olmaz. ama kendini geliştirmiş olursun senin açından iyi bir şey.

bilgisayar mühendisiyim aynı zamanda sosyoloji mezunuyum. iş konusunda yararını görmedim :)

özel sektörde ikinci üniversite kendi bölümünle alakalı değilse bir artısı olmaz. ama kendini geliştirmiş olursun senin açından iyi bir şey.

bilgisayar mühendisiyim aynı zamanda sosyoloji mezunuyum. iş konusunda yararını görmedim :)

ne güzel:40:

ben de sosyoloji okumak istiyorum artııs olsun diye değil zaten ilgi alanı olarak

devlet kurumlarımıı? devlet kurumlarında kariyer diye bişey yokki zaten, ben olsa olsa özelde getirisi olur diye düşünüyordum..

Özelde bir getirisi yok canım hiç uğraşma..kariyer istiyosan dilini geliştir yurt dışına gitmeye çalış erasmus artık ne olursa programlama öğren çizim programlarınız varsa öğren,bölümüne özel de geliştirme alanları vardır,bölümünle ilgili kurslara git, mutlaka 2.üniversite zaman kaybı,bi alanda uzmanlaşırsan daha çok tercih edilirsin:34::34:

okurken yararı olur diyemi okudunuz? işte ben kendimde böyle bi durum olsun istemem..:50:

zaten yabancı dil hazırlıklı okuyorum, programda öğreniyorum ama daha başarılı olmak için daha fazla niteliğim olsun, ilerde cv'm dolu dolu olsun istiyorumm :40:

ne kadar proğram bilirsen o kadar iyi ....

bunlardan zamanın kalıyosa sen bilirsin

bunlar iyi olduktan sonra çok rahat iş bulursun heralde : )

çok farklı alanlar zaten nasıl bir yarar bekleyebilirdim ki? hobi olsun diye okudum. şu an fizik okuyorum bunu da sevdiğim için okuyorum. her şeyi çıkarlarımız denk olsun diye yapmayız dimi? :)

aay sosyolojide çok ağır bi bölüm fiziktee. Hayret ettim doğrusu ben üşenirim valla :1:

Son düzenleme:
Ha bir de iyi firmalar not ortalamasına da bakıyor..

1.dil
2.bilgisayar
3.not ortalaması
4.iyi bir bitirme projesi

Şimdi sen hazırılık okuyosun okul bittiğinde hiç bişey bilmediğini düşüneceksin,yeni bittiğinde çok muhteşem olmuyor kimse,her şeyden biraz biraz biliyorsun,iş yerinde deneyimle uzmanlaşırsın..

Ha bir de iyi firmalar not ortalamasına da bakıyor..

1.dil
2.bilgisayar
3.not ortalaması
4.iyi bir bitirme projesi

Şimdi sen hazırılık okuyosun okul bittiğinde hiç bişey bilmediğini düşüneceksin,yeni bittiğinde çok muhteşem olmuyor kimse,her şeyden biraz biraz biliyorsun,iş yerinde deneyimle uzmanlaşırsın..

Hazırlık okumuyorum dilim iyidir hazırlıktan muaf oldum direkt 1 den başladım 2 ye geçtim bu sene. Yanlış anlaşıldı galiba :40:

Çevre mühendisliği. Atık, arıtma tesisi planlamalarında Autocad kullanıyoruz.

Sanırım siz inşaat mühendisliğinden yan dal yapabiliyorsunuz öyle bir imkanın varsa almaya çalış bence faydası olur..onun dışında bölümünüzü pek bilmiyorum canım,bölümünü seviyorsan mutlaka iyi yerlere gelirsin başarılar

Back