• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mühendislik imdat!

senemsaruhan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2010
134
0
46
Antalya
Türkiyede bi sürü mühendislik var ama hangileri iyi bilmiyorum. Ben 18 yıldır Amerikadaydım bu yaz geldim ve burda bi üniversiteye hazırlancam bu sene. Şöyle bi durum var mesela inşaat mühendisliği iyi midir diyorum biri diyor ooo çok iyi meslek çok iyi kazanır kesinlikle tercih et biri diyor iş yok onda. Bilgisayar mühendisliğine benzer bişey Amerikada da var ama burdakinden farklı Amerikada kendi içinde de bölümlere ayrılıyor. İyi kazanırlar. Tıp zaten heryerde iyi kazanır ülke farketmez. Benim soracağım Türkiyede en iyi meslekler nelerdir? En iyi en çok kazanan mühendislik nedir?

çok kazanıp kazanmama meselesi sadece meslekle ilgili değil. en popüler mühendisliği okuyup işsiz kalmak da vasat bir mühendisliği okuyup çok para kazanmak da mümkün.
sen sınava hazırlan, puanına göre tercih yaparsın. bu arada kazanabileceklerin arasından ilgine ve iş imkanına, torpiline göre tercih yaparsın. şimdiden bunları düşünme.

Türkiyede okuyacaksan eğer, teknik üniversitelerini seçmeni öneririm. İTÜ, ODTÜ gibi...

Bölüm seçmeye gelince...:delphin:

Açıkcası elektrik-elektronik müh. ve bilgisayar mühendisliği falan gereğinden fazla rağbet gördüğü için o bölümlerden mezun çok olduğundan iş bulma süreci biraz kısırlaştı...

İnşaat mühendisliği, bilgisayara göre daha önde olabilir; nitekim inşaat sektörü sürekliliği olan bir sektör. Bu anlamda daha avantajlı diye düşünüyorum.

Benim nacizane fikrime gelincede, endüstri mühendisliği gibi alanı daha geniş bölümleride tercih edebilirsin. İş sahası çok daha geniş...

İnan doktorlukta artık eskisi gibi değil; artık herkes doktor oldu neredeyse...İş konusunda birçok pürüz çıkıyor ayrıca Türkiyede'ki diplomanla başka ülkelerde doktorluk yapamıyorsun.

Eşim uzman doktor aynı zamanda doçent...Ondan bu ufak fikrimide belirtmek istedim... :delphin:

mühendislik değil de sağlık alanı düşünürsen fizik tedavi çok popüler şu sıralar puanları da fırlamış durumda zaten

Teşekkür ederim hepinize. Esradlr bilmiyorum ki fikir alıyorum işte 1 yıl var önümde annem de dişçi muayehana açıcak bakalım o iyi kazanırsa dişçi olurum :D

Hangi meslekte iş ve para var gibi bir tablo çıkarmak çok sağlıksız olur...

Çünkü ben İtü mezunu 700 tl' ye çalışan bir yüksek mühendis ve 2000 tl maaş alan lise mezunu iki arkadaşa sahibim...

Eğer mühendislik seçecekseniz kendinizi mesleki olarak donatmanız lazım, maddi- manevi buna gücünüz varsa hiç düşünmeyin ilginizi çeken bir mühendislik alanında eğitim alın derim...

Çünkü mühendislik eğitimi gerçekten çok çok faydalı, keyifli, ufuk açıcı tabi ilgisini çeken için...
Ben kendi işimi yapamazsam bile makine mühendisliği okuduğum için hiç pişman olmayacağım..

Ayrıca teknik üniversitelerde yüksek lisan ile belli bir alanda uzman mühendis olabilirsiniz endişeniz buysa..

valla benim önerim seçmeden 10 kere düşün mühendisliği, çok kolay değil çünkü girmesi bir dert çıkması bir dert bilmiyorumkismile

6 yıl oldu mezun olalı ve endüstri mühendisiyim. Evet okuma süreci zor ama sonrasında özellikle bir bayan için hem getirisi hemde iş olanaklarının genişliği hem de diğer mühendislik alanlarına göre çalışma ortamlarının rahat olması sebebiyle tavsiye ederim canım. :teytey:

Kendini hangi alana daha yakın hissediyosun? Biraz da bunu tartmalısın.. Mesela ben küçüklüğümden beri bilgisayar mühendisliği istiyordum bunun için öylesine girdiğim bir mühendislik bölümünü bırakıp tekrar hazırlandım ve istediğim bölümü kazandım.. Evet çok zor, belki hayallerimdeki gibi de değil :1: ama ben yine de çok memnunum çünkü bilgisayarla ilgili herşeyi seviyorum ve ben bu mesleği yapabilirim.. Buna odaklan ve paradan ziyade sevip sevemeyeceğine bak.. yoksa çok para kazanıp da hergün işkence görmeye gider gibi işe gitmek de var yerimseniben

Back