• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Muhasebeciler ltfen okuyun

semyxixl

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2007
672
3
118
İstanbul
ben 4 yıllık işletme mezunuyum şimdi mali müşavirlik belgesi almak istiyorum bu staja başlama sınavları varmış birde a b c grupları bunlar neye göre gruba ayrılıyorlar ve belgeyi alana kadar ki süreçte tek tek neler var bilen varsa yazarsa çok sevinicem
bana biraz karışık geldi de.
şimdiden teşekkürler

merhaba
bende açıköğretimden okuyorum işletmeyi belge almak istiyoum bende.
a,b,c grubu sınavlar ticaret meslek lisesi çıkışlılar için oluyor.onlar lise bittikten sonra staj başlatma sınavına giriyorlar daha sonra kazanırlarsa 2 yılda bir sınava giriyorlar yani toplam 6 yıl staj yapmış oluyorlar.
ama sen işletme mezunu olduğuna göre bu kapsama girmiyorsun.sen 2 yıl staj yapacaksın.tesmer sitesini takip edersen orda smmm staj başlatma sınav duyuruları vardır.sen 2 yıl staj yapacaksın.
umarım anlatabilmişimdir.sormak istediğin aklına takılan olursa yazarsın

çok teşekkürler cevap yazdığın için o zaman anladığım kadarıyla önce staja başlama sınavına giricem kazanırsam staj görücem bu 2 sene sonundada tekrar mali müşavirlik belgesi için sınava giricem. doğrumu anlamışım eklemek istediğin olursa bilmem gereken yazarsan sevinirim

Rica Ederim Yardimci Olabildiysem Ne Mutlu Ama önünde Uzun Ve Zor Bir Yol Var Böyle Karamsar Konuşmak Istemem Ama çok Iyi Düşün Dişardan Göründüğü Gibi Basit Bir Iş Değil

Evet canım biraz zor ama yapamıcak bişi yok, bende 2. hakkımda kazandım sınavı...
Başarılaryerimseniben

ne kadar zor olduğunun farkındayım.birde ben evliyim ve 2.5 yaşında kızım var. uzun zamandırda düşünüyordum zor olduğu için karar veremiyordum.tabi bu arada 2.çocuğuda düşünüyordum ama biraz erteledim.şimdi kızım için daha çok istiyorum belge almayı neyse sağolun.
umarım yapabilirim.

canım de ctsi günü stajı başlatma sınavına giricem.bu konuda epey bir bilgi sahibiyim.

ama sınava çalışamadım o yuzdende kazanmak gibi bir umudum yok.açıkcası hala iş bulamadığımdan dolayı moral olarak sıfırım.bu yuzdende ders filan çalışmak istemedim.

çünkü bu stajı başlatma sınavını kazanırsan işe başlaman gerek.işe başlamayı bırak bazı işyerleri sigorta paranı bile sana ödetiyor,yada çok az bir maaşa seni 2 yıl tabiri caizse eşşekler gibi çalıştırıyorlar.

bu sınavda umudum yok ama marttakini inşaallah kazanırım. tabiki o zamana kadar da bir iş bulurum.

Bende martta ki sınava giricem:1no2:

Kazanma ihtimalim yok biliyorum çünkü kursu rahatsızlığımdan dolayı bıraktım derste çalışmıyorum pek:çok üzgünüm:

Hazirandakini umarım kazanabilirim:çok üzgünüm:

Sınava girecek tüm arkadaşlara başarılar dilerimŞeniz

selam arkadaşlar bende işletme okuyorum okuldan sonra sınava grmeyi düşünüyorum 2 yıl staj duyduğuma göre yeni kanunla 3 yıla çıkmış zor bi meslek diyolar ne kadar doğru hiç bi bilgim yok getirisi iyimi zorlukları bunlarda yardımıcı olursanız çok memnun olurum:Saruboceq: şimdiden teşekkür ederim:1rolleyes:

selam
bende inşallah önümüzdeki yıl başvuracağım
bu yıl sözdü nişan nikah telaşesinden çalışmam imkansız. üstelikde çok yoğun bir işte çalışıyorum
inşallah nikahtan sonra işide bırakcam bu sınava iice adapte olacam. Allah yardımcımız olsun

amin. Ama diyeyim öyle basit birşey değil bu meslek. Çok istemek lazım. Staj başlatma bir dert, 3 yıl staj görmek ayrı bir dert, staj yeri bulmak çok daha zor, ruhsat sınavı çok farklı bir boyut... Gerçekten istiyor olmak lazım ve bu mesleğe aşkla bağlanmış olmayanlar yapamaz onu söyleyim. Allah kolaylıklar versin...

Arkadaşlar ben maliye okuyorum 3. sınıfa geçeceğim inşalllah eylülde bütdeki dersleri verirsem. Pek bilgim yok sınavlar hakkında ve bu mesleğin zorlukları da cabası. Evli ve çocuk düşünen bir bayan olarak sınav çalışmalarına staja ve meslek sahibi olunca o yoğunluğa zaman ayırabilir miyiz bilmiyorum. Sonuç olarak açıköğretim bitecek stajyer olmak için sınava çalışacağız sınava gireceğiz. Sonra staj yaparken aynı anda yeterliliğe çalışacağız o sınav ayrı bir dert çünkü 5 hak var ve 7 dersten geçmek gerekiyor. Ona da ayrı bir zaman ayırmak gerekiyor. Meslek sahibi olunca da mesaisi fazla olan ve sürekli dikkat isteyen stresli bir iş. Ev, çocuk ve bu meslek ne kadar birarada gider. Birarada yürütebilenler var mı olabilir mi çok kararsızım ve bir yol ayrımındayım resmen..

bence o kadar korkulacak bir meslek degil.sadece dikkatli olmalısın.hata kaldırmaz yani.muhasebeci olarak vergi dairesi ile muhattapsın.karşında devlet o yanı zor.bi bayan için yapılabilecek bir meslek masa başında .insanlarla ugraşmaktansa rakamlarla ugraşmak daha zevkli.rakamlara insanlara güvendiginden daha çok güvenebilirsin.hata ise kendi hatan olur.merak etme dikkatli olursan düzeltirsin hatalarınıda.ben bu meslegi çok seviyorum .eger maddiyat müsadeederse hemen başvurucam sınavlara zaten bu kadar korkma bir çocugun sorumlulugunu almak onu gerektigi gibi yetiştirmek en zor olanı .muhasebede neymiş hepsi gider bir arada başarılı bir bayanın önünde hiçbirşey duramaz

Back