- 24 Mart 2020
- 9.898
- 35.567
- 32
- Konu Sahibi WunderLost
Merhabalaaaaaaar
Sizler için birbirinden güzel ve pratik iki soğuk meze hazırladım hemen yapılışa geçeyimmm
1.Muhammara
●1 su bardağı domates salçası
●1 çay bardağı biber salçası(ben tatlı kullandım)
●3 diş sarımsak
●Yarım paket etimek
●1 çay bardağı sızma zeytinyağ
●1 çay bardağı ceviz
●1 er tatlı kaşığı tuz, karabiber, kimyon
●2 çorba kaşığı pulbiber(biber salçam tatlı olduğu için bu şekilde tat verdim)
Eveeet gelelim yapılışına. Önce etimekleri robottan geçirelim, üzerine sarımsak ve cevizi ekleyip çektirmeye davem edelim. Ardından salçalar, baharatlar ve son olarak zeytinyağ ekleyip kıvam alana kadar çektirelim. İşte bu kadaaaaaar
Servis ederken üzerine nar ekşisi gezdirilirsinizz.
Gelelimmmm diğer tarifime
2.Sultan Salatası
●1 su bardağı renkli erişte
●2 su bardağı yoğurt
●1 çay bardağı mayonez
●2 diş sarımsak
●1 tatlı kaşığı tuz
●1 kavanoz garnitür
●1 konserve mısır
●1 çay bardağı ceviz
●1 çay bardağı doğranmış sosis
●1 çay bardağı kornişon turşu
●1 kapya biber
Gelelimm yapılışınaaaa. Önce 1 su bardağı eriştemizi ve doğradığımız sosisleri ayrı ayrı haşlamaya bırakıyoruz. Bu esnada yoğurt, mayonez, sarımsak ve tuz ile salatamızın sosunu oluşturuyoruz burada tadına bakarak eklemeler yapabilirsiniz.
Ardından haşlanan erişte ve sosisle diğer malzemelerimiz olan garnitür, mısır, ceviz ve turşuyu ilave edip karıştırıyoruz dolapta dinlendiriyoruz.
Dinlenen salatamızı dolaptan alıp üzerine yağda sotelediğimiz kapya biberimizi gezdiriyoruz vee hazırrrr
Sıra geldi sunumlaraaaaaaaa
MUHAMMARA
SULTAN SALATASI
Bana ayrılan sürenin sonunaaa geldiiiiiikk. Herkeseee mutlu günler dilerimmm Allah a emanet olunnn
Sizler için birbirinden güzel ve pratik iki soğuk meze hazırladım hemen yapılışa geçeyimmm
1.Muhammara
●1 su bardağı domates salçası
●1 çay bardağı biber salçası(ben tatlı kullandım)
●3 diş sarımsak
●Yarım paket etimek
●1 çay bardağı sızma zeytinyağ
●1 çay bardağı ceviz
●1 er tatlı kaşığı tuz, karabiber, kimyon
●2 çorba kaşığı pulbiber(biber salçam tatlı olduğu için bu şekilde tat verdim)
Eveeet gelelim yapılışına. Önce etimekleri robottan geçirelim, üzerine sarımsak ve cevizi ekleyip çektirmeye davem edelim. Ardından salçalar, baharatlar ve son olarak zeytinyağ ekleyip kıvam alana kadar çektirelim. İşte bu kadaaaaaar
Servis ederken üzerine nar ekşisi gezdirilirsinizz.
Gelelimmmm diğer tarifime
2.Sultan Salatası
●1 su bardağı renkli erişte
●2 su bardağı yoğurt
●1 çay bardağı mayonez
●2 diş sarımsak
●1 tatlı kaşığı tuz
●1 kavanoz garnitür
●1 konserve mısır
●1 çay bardağı ceviz
●1 çay bardağı doğranmış sosis
●1 çay bardağı kornişon turşu
●1 kapya biber
Gelelimm yapılışınaaaa. Önce 1 su bardağı eriştemizi ve doğradığımız sosisleri ayrı ayrı haşlamaya bırakıyoruz. Bu esnada yoğurt, mayonez, sarımsak ve tuz ile salatamızın sosunu oluşturuyoruz burada tadına bakarak eklemeler yapabilirsiniz.
Ardından haşlanan erişte ve sosisle diğer malzemelerimiz olan garnitür, mısır, ceviz ve turşuyu ilave edip karıştırıyoruz dolapta dinlendiriyoruz.
Dinlenen salatamızı dolaptan alıp üzerine yağda sotelediğimiz kapya biberimizi gezdiriyoruz vee hazırrrr
Sıra geldi sunumlaraaaaaaaa
MUHAMMARA
SULTAN SALATASI
Bana ayrılan sürenin sonunaaa geldiiiiiikk. Herkeseee mutlu günler dilerimmm Allah a emanet olunnn