- 24 Mart 2020
- 9.888
- 35.543
- 31
- Konu Sahibi WunderLost
Merhaba güzel hanımlaaaar
Hemen tariflerime geçiyorummm
1-)Muhallebili Tart Kek
Malzemeler
2 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
1.5 su bardağı un
Muhallebisi için: 2 su bardağı süt, 1 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı nişasta, 1 yemek kaşığı margarin, 1 çay bardağı toz şeker, Gıda boyası
Gelelim yapım aşamasına
Yumurta ile şekeri güzelce çırpıyoruz, süt, sıvıyağ ekleyip çırpmaya devam ediyoruz, sonra kuru malzemeleri elek yardımı ile ekleyip spatula ile karıştırıyoruz.
Yağlayıp unladığımız tart kalıbına harcımızı döküp önceden ısıtılmış 180⁰ fırına veriyoruz. Şimdi muhallebili hazırlayalım. Un nişasta şeker ve sütü karıştırıp kaynatıyoruz, ocaktan alınca margarin ve gıda boyası ekliyoruz.
Kekimiz ve muhallebimiz ılıyınca keki biraz sütle ıslatıp muhallebiyi ilave edip buzdolabına kaldırıyoruz.
Sonra süsliycezz Şimdi geçelim diğer tarife
2-) Papatya Poğaça
Malzemeler
250 ml süt
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı kuru maya
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı un
1 yumurta(akı içine sarısı üstüne)
İç harcı için: Beyaz peynir, maydanoz, pulbiber
Gelelim yapım aşamasına
Maya, süt, şekeri yoğurma kabına alıp köpürmesini bekliyoruz. Aktifleşince üzerine kalan malzemelerimizi ilave edip yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
Sonra hamuru da mayalanması için bekliyoruz. Ardından bezelere ayırıyoruz. Ve harcımızı hazırlayıp şekil verme aşamasına geçiyoruz.
Yumurta sarısı ve çörek otunu ekleyip 180⁰ fırına veriyoruz. Vee hazırrr
Peki başka neler yaptım
3-) Browni Kurabiye
4-) Tavuklu Şehriye Salatası
5-) Mercimek Köftesi
Şimdiii gelsinnnn sunum fotoları
Şimdi ikisi birlikte
Şimdi hepsi birlikte
Bu kadar yeter diye düşünüyorum
Buraya kadar gelmiş olanlara teşekkür ediyorum
Hemen tariflerime geçiyorummm
1-)Muhallebili Tart Kek
Malzemeler
2 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
1.5 su bardağı un
Muhallebisi için: 2 su bardağı süt, 1 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı nişasta, 1 yemek kaşığı margarin, 1 çay bardağı toz şeker, Gıda boyası
Gelelim yapım aşamasına
Yumurta ile şekeri güzelce çırpıyoruz, süt, sıvıyağ ekleyip çırpmaya devam ediyoruz, sonra kuru malzemeleri elek yardımı ile ekleyip spatula ile karıştırıyoruz.
Yağlayıp unladığımız tart kalıbına harcımızı döküp önceden ısıtılmış 180⁰ fırına veriyoruz. Şimdi muhallebili hazırlayalım. Un nişasta şeker ve sütü karıştırıp kaynatıyoruz, ocaktan alınca margarin ve gıda boyası ekliyoruz.
Kekimiz ve muhallebimiz ılıyınca keki biraz sütle ıslatıp muhallebiyi ilave edip buzdolabına kaldırıyoruz.
Sonra süsliycezz Şimdi geçelim diğer tarife
2-) Papatya Poğaça
Malzemeler
250 ml süt
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı kuru maya
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı un
1 yumurta(akı içine sarısı üstüne)
İç harcı için: Beyaz peynir, maydanoz, pulbiber
Gelelim yapım aşamasına
Maya, süt, şekeri yoğurma kabına alıp köpürmesini bekliyoruz. Aktifleşince üzerine kalan malzemelerimizi ilave edip yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
Sonra hamuru da mayalanması için bekliyoruz. Ardından bezelere ayırıyoruz. Ve harcımızı hazırlayıp şekil verme aşamasına geçiyoruz.
Yumurta sarısı ve çörek otunu ekleyip 180⁰ fırına veriyoruz. Vee hazırrr
Peki başka neler yaptım
3-) Browni Kurabiye
4-) Tavuklu Şehriye Salatası
5-) Mercimek Köftesi
Şimdiii gelsinnnn sunum fotoları
Şimdi ikisi birlikte
Şimdi hepsi birlikte
Bu kadar yeter diye düşünüyorum
Buraya kadar gelmiş olanlara teşekkür ediyorum