Benim nisanlim 20.06 tarihinde 6gunluk güvenlik için ise baslayacakti. Daha sonra başka yerden iş haberi gelince oraya gitmedi gelemeyeceğini haber etti yanlız 1gunluk prim yapilmis. İskurdan ise gireceginden bir aylık geçmişi olmaması gerekiyo bu bir günlük prim silinirmi
Benim nisanlim 20.06 tarihinde 6gunluk güvenlik için ise baslayacakti. Daha sonra başka yerden iş haberi gelince oraya gitmedi gelemeyeceğini haber etti yanlız 1gunluk prim yapilmis. İskurdan ise gireceginden bir aylık geçmişi olmaması gerekiyo bu bir günlük prim silinirmi
Çalışmaktan vazgeçen ya da işten çıkan çalışanların sigortalarının iptal edilmesinin yasal bir zorunluluk olduğunu bir kez daha hatırlatalım. Eski kanun kapsamında çalışmaktan vazgeçen çalışanların sigortalarının aynı günün akşamında 23:59’a kadar yapılması gerekirken yeni kanunla bu süre ertesi günün akşamında 23:59’a kadar uzatıldı. Bu süre içinde çalışmaktan vazgeçen kişinin sigorta iptalini yapmayan işverenler bu hatalarının tespit edilmesi durumunda yüklü miktarda adli para cezası ödemek zorunda kalabilirler.