Muhabbet kuşu yemi

Limonluzeytin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2012
278
1
26
Manisa
ben ilk kuşu aldığımda minik renkli top şeklinde olan yemlerden almıştım..ama kuş yemiyor sürekli yere döküyordu..az yiyordu bu yüzdende sinirli gibiydi,zayıftı..ilk başlarda anlamıyordum sevmediğini eve yeni geldi diye stresten yapıyor sanıyordum..daha sonraki günlerde uzun yemlerden aldım ve kuş gayet düzenli şekilde yedi halada o uzun yemlerden kullanıyorum..ballı deyip asılan yemden dahi yemiyor benim kuşum..sadece gaga için kullanıyor onları bile koparıp atıyor yere..dediğim gibi sadece uzun yem tüketiyor artık..ama geçen gün başka petshopa gittim uzun yem aldım ondan yiyor bi die. ordaki adam bana;kanaryamı besliyosunuz dedi.bende hayır muhabbet kuşu dedim..adamda;ee siz niye kanarya kuşunun yemini veriyorsunuz madem?muhabbet kuşlarının bu top gibi renkli olann yemlerdir hatta ballı diye satılan o asılan yemlerde bu yemlerdendir.bu uzunlar kanarya yemi ve hemde vitaminsiz kuşunuzu bu renklilere alıştırın dedi..şaşırdım kaldım yani..adam bana; 5 saat falan yem koyma kafese elinede koy yem bekle acıkınca mutlaka sana gelecek hem eline alışacak hem mecbur yeme dedi..ben buda dahil her yolu denedim yok olmadı..kuş asla yemiyor o top gibi renkli yemi..uzun yemden yiyor..ya arkadaşllar o gerçekten kanarya yemimi?? o zaman benm kuşum neden onu seviyorki?siz ne veriyorsunuz hangi yemden ???

Mubişin yavru mu? Yavru muhabbet kuşları darı yemlerin(top şeklinde olan) kabuklarını soyamadıkları için sivri kanarya yemlerini tercih ederler. Zamanla, soymayı öğrendikçe darıya geçiş yaparlar. Sen onun öğrenmesine yardımcı olmak için sivri yemlere darı yemlerden kat. İlk gün onda biri oranında koy, her gün biraz daha fazla darı koyarak onu alıştır. Bir süre, alışana kadar kanarya-darı karışık yemlerden alma. Zamanla soymayı öğrenir, damak tadı zenginleşir, karışık yem, ballı kraker, sivri kanarya yemi hepsinden çeşit çeşit verirsin.

Bir de mubişte gaga mantarı varsa gagası güçsüzleşir ve sivrileri tercih eder. Eğer yavru değilse ve sivriyi tercih ediyorsa kuşunun gagasını ve ayaklarını kontrol et. İstersen buraya net bir resmini koy, yardımcı olalım.

teşekkür ederim.3 aylık kuşum.ben öyle karıştırarakta verdim..yani hatta uzun yem dolu yemliğine iki üç tane attım neyapacak diye onu bile atmıştı..gagasındaki o dediğniz nasıl bişey yani gözle görülecek kaadar belirgin bir sorunmu?

Son düzenleme:

Rica ederim...
Geç yazıyorum kusura bakma. Mubişin nasıl? Yiyor mu verdiğin darı yemleri?
Gaga mantarı bu şekilde görünüyor kuşlarda;

aa yok gagası öyle değil..diğer kuşların ki gibi..yani güzel gagası..sanırım mantar falan sorunu yok o zaman..

bu arada dün alıştı yeme..şaşırdım çok..şimdide uzunu bıraktı ve kısa top olan yeme başladı..karışık yemiyor..bende en son uzun yemlerden almıştım daha çok..acaba ara verince özlüyormu tatlımı geliyor anlamadım ki..kafeste iki yemlik var artık.birinde sırf top olna yem birinde sırf uzun olan yem var..canı hanginden isterse yesin diye..uzun yemler lduğu gibi duruyoır dünden beri..öteki bitmek üzre:)

neyse cevep ve foto için çok teşekkür ederim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…