- Konu Sahibi Limonluzeytin
ben ilk kuşu aldığımda minik renkli top şeklinde olan yemlerden almıştım..ama kuş yemiyor sürekli yere döküyordu..az yiyordu bu yüzdende sinirli gibiydi,zayıftı..ilk başlarda anlamıyordum sevmediğini eve yeni geldi diye stresten yapıyor sanıyordum..daha sonraki günlerde uzun yemlerden aldım ve kuş gayet düzenli şekilde yedi halada o uzun yemlerden kullanıyorum..ballı deyip asılan yemden dahi yemiyor benim kuşum..sadece gaga için kullanıyor onları bile koparıp atıyor yere..dediğim gibi sadece uzun yem tüketiyor artık..ama geçen gün başka petshopa gittim uzun yem aldım ondan yiyor bi die. ordaki adam bana;kanaryamı besliyosunuz dedi.bende hayır muhabbet kuşu dedim..adamda;ee siz niye kanarya kuşunun yemini veriyorsunuz madem?muhabbet kuşlarının bu top gibi renkli olann yemlerdir hatta ballı diye satılan o asılan yemlerde bu yemlerdendir.bu uzunlar kanarya yemi ve hemde vitaminsiz kuşunuzu bu renklilere alıştırın dedi..şaşırdım kaldım yani..adam bana; 5 saat falan yem koyma kafese elinede koy yem bekle acıkınca mutlaka sana gelecek hem eline alışacak hem mecbur yeme dedi..ben buda dahil her yolu denedim yok olmadı..kuş asla yemiyor o top gibi renkli yemi..uzun yemden yiyor..ya arkadaşllar o gerçekten kanarya yemimi?? o zaman benm kuşum neden onu seviyorki?siz ne veriyorsunuz hangi yemden ???