mügeyi bu ara izleyemedim takvim gazetesine yazdığını ekleme istedim
Gelinimden tokat yedim
17 Ekim günü fenalaşarak hastaneye kaldırılan, 45 gün boyunca kaldığı yoğun bakımda yaşama veda eden 31 yaşındaki Yılmaz Şimşek'in ölümü sırrını koruyor. Doktor raporlarına göre aşırı dozda ilaçtan yaşamını kaybeden genç adam intihar mı etti, zehirlenerek mi öldürüldü? Bu tartışmalar sürerken, Yılmaz'ın eşi Nilgün Şimşek ile kardeşi Ömer Şimşek arasında bir ilişki yaşandığı iddia ediliyor. Bu iddiayı ortaya atanlar ise Yılmaz Şimşek'in üvey, Ömer Şimşek'in öz annesi ve kardeşi… Dün Yılmaz Şimşek'in üvey annesi Türkan Şimşek'in açıklamalarını yazmıştım. Türkan Hanım, öz oğlu Ömer ile gelini Nilgün hakkındaki dedikoduların Yılmaz hastaneye kaldırılmadan önce çıktığını iddia etmişti. Bunu da kendisine yine öz oğlu olan Salih Şimşek söylemişti. Salih Şimşek, "Ben ikisini de uyardım, dikkatli olun dedim" derken babası Hasan Şimşek'in açıklaması herkesi şoke etti: "Ben gelinime 'Neden oğlumu hastaneye götürmedin, neden Ömer'le geziyordun?' dedim. Bunun üzerine bana 'Bizi mi takip ediyorsun' diyerek tokat attı, yüzüme tükürdü… Yanımızda da bir sürü insan vardı, herkes şahit."
'Yılmaz da şüpheleniyordu'
Baba Hasan Şimşek'in iddiaları bununla da bitmedi: "Oğlum Yılmaz ve gelinim, Ankara'ya taşındıklarında, Yılmaz 3 ay boyunca ıstanbul'da kaldı. Bu sırada gelinim bizde kalıyordu. Bir gün evde otururken gelin, küçük oğlum Ömer'in odasına girdi kapıyı kapattı. Yarım saat çıkmadılar. Ben de sinirlendim, odaya girdim. Ömer somyada yatıyordu, gelinim birden hopladı… Oğlumu birkaç kez uyardım, 'Gelinle gezme' dedim dinlemedi." Yılmaz Şimşek'in üvey annesi Türkan Şimşek ise şöyle konuştu: "Ömer ile Nilgün'ün yakınlığından Yılmaz da şüpheleniyordu. Nilgün, Ömer'in elbiselerini ütülüyor, Yılmaz'ınkileri ütülemiyordu. Yılmaz da 'Ona yemek hazırlıyor, bana hazırlamıyor. Onu yolcu ediyor, beni etmiyor. Onunla ilgilendiği kadar benimle ilgilenmiyor' diyordu. Ben de çok üzülüyordum."
Yılmaz'ın eşi Nilgün Şimşek: Ömer’in suçu bana sahip çıkması mı?
Önce eşinin ailesi tarafından oğullarını zehirlemekle suçlanan, ardından eşinin kardeşiyle ilişki yaşadığı iddia edilen gelin Nilgün Şimşek, suçlamaları reddetti. Canlı yayına katılan Nilgün Şimşek, eşinin rahatsızlandığı günü şöyle anlattı: "Yılmaz'ı bir hafta önce işyerindeki arkadaşları hastaneye kaldırmıştı. Daha sonra işe gidemedi. Annesi ve babası 3 gün geldiler, bir daha uğramadılar. O gün Yılmaz, çok halsizdi. Yatakta uzanıyordu. 4 tane boş ilaç kutusu buldum. 'Neden bu kadar ilaç içtin?' dedim. 'Bir şey olmaz, başım çok ağrıyor, onlar ağrı kesici. Karnım aç, bana yemek hazırla' dedi. Ben de yemek hazırladım, 2 tabak yedi. Yemekten sonra, kanepeye uzandı. Baktım, terlemeye başladı. 'Kalk, elini yüzünü yıka' dedim. Bir süre sonra hiç konuşmadı. Saat 15.30 civarıydı. Annemi arasam, inanmaz gelmez diye düşündüm. Bu yüzden kardeşi Ceylan'ı aradım. 'Ağabeyin kötü oldu, gelsinler artık' dedim. Yarım saat geçtikten sonra geldiler. Onlar gelene kadar bilinci açıktı, bana cevap veriyordu. Onlar gelince bir tuhaf oldu. Bir haftadır uğramadıkları için onlara kızdım, 'Bak oğlunun halini gör' dedim."
Babama vurmadım
Nilgün Şimşek, eşinin kardeşi Ömer Şimşek ile haklarında çıkan dedikodulara da yanıt verdi: "Ömer'le benim dedikodumu annesi yapıyor. Onları dolduran da ablası Gülay… Ömer'in tek suçu bana ve yeğenlerine sahip çıkması… Parkta bizi kim görmüş? Hepsi yalan. Babama tokat attığım da yalan. Böyle bir şey yapmadım. Yılmaz o haldeyken, bir saat araba bulamadılar. Yılmaz'ın ölümüne onlar sebep oldu, hepsine dava açacağım. Salih bana bugüne kadar 'Hep senin yanındayım, seni koruyacağım' diyordu. Şimdi onların yanında… Yazıklar olsun, hepsinde emeğim var, haram olsun
Yılmaz'ın kardeşi Salih Şimşek: Nilgün’le Ömer’e ‘Dikkatli gezin’ dedim
"Nilgün'le Ömer'i parkta eşimin dayısı el ele görmüş. Bana söyledi. Ben de ikisini kenara çektim. 'Sizi birlikte görmüşler, dikkatli gezin' dedim. Ancak beni dinlemediler. Ömer, Yılmaz hastanedeyken 3 hafta eve gitmemiş. 'Neden?' diye sorduğumda, 'Annemler bana Nilgün'e yanaşma diye baskı yapıyor, bu yüzden…' dedi. Daha sonra bu dedikodular yoğunlaşınca Ömer bana 'Ağabeyim hastaneden sağ çıkarsa ben yaşayamam' dedi. Ayrıca Nilgün eşimle aramı bozdu. Nişanlıydık, bana 'Bu kız seni sevmiyor' diyordu. Bu yüzden eşimle aram açıldı…"