• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sivilceli Ciltler Mucizevi kil maskesi tarifleri

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

ua12

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2012
158
1
26
Bursa
merhaba daha öncede açmıştım ama yeni birşey buldum ve sizlerle paylaşmak istiyorum herkez zeytin yağı limon buğday yağı yazmış ama buğday yağı tüylendiriyo hatta kıllandırıyo :D yeni bir tarif buldum yapıyorum ve çok daha etkili bir kaba 3.5-4 çorba kaşığı kil dökün ardından bi su bardağını alın büyük içine 2.5 çorba kaşığı kaşığı maden suyu dökün 1.5 çorba kaşığı rosense (yüzde yüz doğal ve katkı kimyasal madde yok) markalı gül suyu dökün çeyrek limondan biraz daha büyük limon kesin içine sıkın ve karıştırın ardından kilin içine 3 damla elma sirkesi 3 damla kayısı yağı dökün ve ardından bu karışımı ekleyin kilin içine bu sırada siz buhar banyosu yapın yüzünüze iyice gözenekler açılsın ki kil daha fazla temas etsin 10-15 dk yaptıktan sonra yüzünüzü doğacı kayısı sabunu ile yıkayın kuruladıktan sonra o sırada suyu çekmiştir kil ardından 1 çay kaşığı elma sirkesi ve kayısı yağı dökün iyice karıştırın yüzünüze sürün kuruma süresine göre 20-30 dk bekletin ılık su ile yıkayın sabahta kayısı sabunu ile yıkadıktan sonra dönün yüzünüzde ki değişime bakın evet biraz pahalı ama yaz geliyo sivilce izleri öz güvenimi zedeliyor o izlerle yazın gezmek istemiyorum 1-2 ay sıkıntı çekerim yazında güzelce gezerim :) haftada 3 kere yapın bunu değişimi gözlerinizle görüceksiniz

eklemeyi unuttuğum bir şey daha var haftada 1 kere yoğurt bal limon masksi yapın yüz yıllardan beri klopatranın bile yaptığı bir maskedir 2 yemek kaşık süzme yoğurt 1 yemek kaşık süzme bal 2 çay kaşığı limon suyunu bir kaseye koyun ve karıştırın sürün yüzünüze kuruma süresine göre 30 dakike bekledin en fazla 1 saat sonra ılık yada soğuk su ile yıkayın

Hadi bakalım nolacak azminin sonu :16: Sivilce izlerini geçirmekte sirke birebirdir canım 3 hafta sonra hemen farkedersin zaten :) Benim yüzüm geçen sene bembeyaz olmuştu çok güzeldi :) Ama yaz gelince pek bakmadım o yüzden yine bozuldu :/ Bi kaç haftada bir yapsaydım keşke :50:

Hadi bakalım nolacak azminin sonu :16: Sivilce izlerini geçirmekte sirke birebirdir canım 3 hafta sonra hemen farkedersin zaten :) Benim yüzüm geçen sene bembeyaz olmuştu çok güzeldi :) Ama yaz gelince pek bakmadım o yüzden yine bozuldu :/ Bi kaç haftada bir yapsaydım keşke :50:[/QUOT

olur böyle şeyler canım takma kafana dediğim şeyleri birebir uygula ahmet marankide gülsuyu soda ve limonu kile katın diyor zaten ben üstüne birde elma sirkesi varsa kayısı yağıda koyabilirsin güneşte bol bol yan krem de sür yanlız deri atarsın yine pürüzsüz olursun işte :)
en azından haftada 1 kere kil maskesi yap tıkanan gözenekleri tozu pisi alsın yüzünden 5 dk lık bişe zaten cnm ihmal etme sonra sende benim gibi izlerle boğuşursun

Hadi bakalım nolacak azminin sonu :16: Sivilce izlerini geçirmekte sirke birebirdir canım 3 hafta sonra hemen farkedersin zaten :) Benim yüzüm geçen sene bembeyaz olmuştu çok güzeldi :) Ama yaz gelince pek bakmadım o yüzden yine bozuldu :/ Bi kaç haftada bir yapsaydım keşke :50:[/QUOT

olur böyle şeyler canım takma kafana dediğim şeyleri birebir uygula ahmet marankide gülsuyu soda ve limonu kile katın diyor zaten ben üstüne birde elma sirkesi varsa kayısı yağıda koyabilirsin güneşte bol bol yan krem de sür yanlız deri atarsın yine pürüzsüz olursun işte :)
en azından haftada 1 kere kil maskesi yap tıkanan gözenekleri tozu pisi alsın yüzünden 5 dk lık bişe zaten cnm ihmal etme sonra sende benim gibi izlerle boğuşursun

Haklısın tatlım. Bende de bi sürü iz var. Hele bi hava soğuk olsun çok çirkin ve komik oluyolar :D Güleyim mi ağlayayım mı bilemiyorum :52:

Haklısın tatlım. Bende de bi sürü iz var. Hele bi hava soğuk olsun çok çirkin ve komik oluyolar :D Güleyim mi ağlayayım mı bilemiyorum :52:

eğer kil maskesi işe yaramaz diyorsan kayısı sabunu al onunla yüzünü yıka haftada 2 kez 1 yemek kaşığı süzme yoğurt ve 1 çay kaşığı karbonat eğer cildin hassassa çay kaşığının yarısı karbonat 2-3 damlayı sakın geçirme limon suyu sık bi kaba karıştır ve yüzüne sür 1 saat beklet eğer çok yakarsa 15-20 dk beklet değişimi görüceksin cnm

eğer kil maskesi işe yaramaz diyorsan kayısı sabunu al onunla yüzünü yıka haftada 2 kez 1 yemek kaşığı süzme yoğurt ve 1 çay kaşığı karbonat eğer cildin hassassa çay kaşığının yarısı karbonat 2-3 damlayı sakın geçirme limon suyu sık bi kaba karıştır ve yüzüne sür 1 saat beklet eğer çok yakarsa 15-20 dk beklet değişimi görüceksin cnm

Aslında sivilceler bu aralar geçiyor gibi tatlım, mısır unuyla yapılan bi maske var onu yapıyorum ara ara. Ama sivilce izleri ve siyah noktalar :50: :41: :19: O dediğin karbonatlı limonlu tarifi denemiştim geçen sene çokk işe yaramıştı :))

Back
X