Evde Yapılabilen Doğal Cilt Bakımları
Kolay yüz maskesi, Basit Kolay Cilt Maskeleri , Yüz Maskesi, sivilce maskesi, en iyi maske tarifleri, cilt lekeleri, en iyi yüz maskesi, yüz temizleme maskesi, ev yapımı doğal yüz maskeleri, cilt beyazlatma, evde yapılan yüz maskeleri, siyah nokta
Artık siyah noktalara, sigaranın verdiği sarılığa, cildinizdeki lekelere son veriyoruz.... hihoyyyt Ben yıllardır siyah noktalarla savaşıyorum. En kaliteli en pahalı kozmetik ürünleri bile hiç işime yaramadı. Tek çözüm kil.. İşte formüllerim; (Tabi Suna Dumankayadan alıntı)
yağlı karma ve normal ciltler için
2 şeker kaşığı kil
2 şeker kaşığı mısır unu (cilde porselen görünümü veriyor)
ve gül suyu
iyice karıştırıp yüzünüze sürün. Başınızı geriye verip uzanırsanız daha iyi olacaktır. Gülmemeyede dikkat ediyoruz. 5-10 dk sonra ılık su ile temizleyip tonikleyebilirsiniz.
kuru ciltler için olanı ise;
kil
bal
ve sütü karıştırıyoruz. Aynı şekilde yüzümüze sürüp bekliyoruz. Ve ılık suyla yıkıyoruz.
Deneyin yorumlarınızı bekliyorum kızlar
Sevgilerimlea.s.
ben haftada 1 kere sadece kille maske yapıyorum gerçekten mükemmel sonuç.çok memnunum yüzüme renk geliyo... yumuşak oluyo...kilim sivastan geldi ...suyla yumuşatıp yüzüme sürüyorum 20 dakika bekletip yıkıyorum...
bende aktardan alayım bari kili cildim yağlı ve gözenekli mutlaka denemem lazım.
Alıntıdır...
KİL İLE GÜZELLİK KÜRÜ
Kış aylarında cildinizi haftada bir uygulayacağınız besleyici killi maskelerle koruyun. Kil, cilt kızarıklığını giderip cilde pürüzsüzlük kazandırıyor
Besleyici maske
Kil zengin içeriği ile cildi besliyor. Kil maskesi için 1 avuç kili 2 çorba kaşığı ılık su ve birkaç damla zeytinyağı ile sulandırıp, göz çevresi hariç tüm yüzünüze ve boynunuza sürün. Eğer cildiniz yağlı ise karışıma birkaç damla limon suyu ilave edin. Eğer kuru ise bir tatlı kaşığı bal ekleyip karıştırın. 5 dakika bekleyip ılık su ile durulayın.
Kırışıklıkları önleme veya azaltma
Papatya ve adaçayı özü ile zenginleştirilmiş kil maskesini göz çevresi hariç temizlenmiş cildinize sürün. 10-15 dakika bekletip ılık su ile yıkayın. Cildinize nemlendirici krem sürün.
Ölü hücreleri arındırma
Özellikle beyaz kil ciltteki ölü hücreleri arındırıcı özellikler içeriyor. Beyaz kili biraz su ile yumuşatıp koyu bir krem kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Göz çevresi hariç yüzünüze ve boynunuza sürüp 10 dakika bekledikten sonra ılık su ile yıkayın. Yumuşak bir havlu ile tampon yaparak kurulayın
Hepinize güzellikler diliyorum:icecream:
bende dermokil aldım kurumuş çamur şeklinde suda eritiyosunuz yüzünüze sürüp 10 dk bekletiyosunuz telis kese içinde satılıyo güzel tasarlamışlar çok modern duruyo bende alışverişe gittiğimde kesesi ilgimi çekti zaten kili her zaman kullanıyodum içindede kil olduğunu görünce iki tane aldım tavsiye ederim ama cildiniz hassas ise dermokilin nemlendiricisiyle kullanın sevgiler
kil maskesini bende yapıyorum. aktardan aldığım kili kullanıyorum bende.. daha doğal olduğnu düşünüuorum. ballı tarifi deneyeceğim. teşekkürler arkadaşım
bende yapıyorum hatta şuan yüzümde önceden maden suyuyla karıştırıyodum
şimdi sivilce bastı yüzümü o yüzden elma sirkesiyle karıştırdım
Ben sadece sıcak suyla karıştırıp, sürüyorum.
Bazen de demlenmiş çay varsa, onunla yapıyorum.
Yağlı ciltliler için gerçekten çok iyi geliyor; siyah noktaları azaltıp, gözenekleri toparlıyor.
Kuru ciltliler denemesin bence, çünkü kil kurutuyor cildi.:1rolleyes:
canım bende demlenmiş çayla ve gül suyu ile yapıyordum bunlarıda arada denerim teşekkürler canım..
kilin içine demlenmiş çay ve zeytinyağı kullanmanızı tavsiye etmem.
d/e/n/g/e/s/i/z
Kayıtlı Üye
yağlı karma ve normal ciltler için; verdiğin tarifi uygulamayı düşünüyorum ama benim cildim T yani karma kilden dolayı kurur gibi,, bir yerde okumuştum gözenekleri sıkılaştırmak için; bu senin verdiğin maskeden sonra demlenmiş papatyayı nemlendiricime karıştırıp sürsem nasıl olur hihoyyyt
........çççççççiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii