- 9 Haziran 2016
- 155
- 301
- 18
merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım. ilk gebeliğim düşükle sonuçlandı benim için zor süreçti çünkü gebe olduğumu öğrendiğim günün akşamı bebeğimi kaybettim. aradan 3 ay geçti ve ben tekrar hamile olduğumu öğrendim hem şaşkın hem sevinçliydim taa ki gebeliğimin 20. haftasına kadar. renkli doopler de bebeğimin kalçasında tümör olduğunu öğrendim o an aklımı kaybedecektim. doktorum amniyosentez yapılacağını söyledi ama kabul etmedim çünkü bebeğimi kaybetme olasılığım vardı bunu göze alamazdım. bir çok hastaneye gittim ve her doktorun söylediği aynıydı gebelik sonlanmalıydı nedeni ise bebeğimin de benimde hayatımız büyük risk taşıyordu ölmem söz konusuydu. kabul etmedim çünkü ona kıymaya hakkım yoktu. bebeğim doğduğunda olacakları söylediler ve bebeğim yürüyemeyecek, idrar ve dışkısını yapamayacaktı. 20. haftalarım da su gelişiyle hastaneye gittim 5 gün tedavi gördüm ve bu 5 gün içerisinde her defasında gebeliğinin sonlanmasına onay vermelisin hayatın risk altında dediler ve yine cevabım hayır oldu. çooook zor bir gebelik geçirdim ama inancımı yitirmedim ve işte mucize bebeğimle buluşma zamanım geldi 37 hafta 5 günlük idi doğduğunda. 3 günlükken ameliyat oldu 28 gün çocuk cerrahi yoğun bakımında 3 gün serviste kaldı bu ayın 14 ünde 6 aylık oluyor denilenlerinin hiçbiri olmadı çünkü inancımı yitirmedim dualarımı eksik etmedim. sürekli kontrol altındayız ama kızımla berabersek bu süreçte geçer biliyorum. hayatı mahveden bu hastalığın adı sakrokoksigeal teratom o bizi değil biz onu yendik. bu paylaşımım umutsuz annelere umut olsun unutmayın bebekler çok güçlü... onlardan sakın vazgeçmeyin
Son düzenleme: