How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

mthfr gen mutasyınu homozigot...bu hastalıgı tasıyanlar bana yardım etsinn

elo_34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2009
87
0
86
İstanbul
merhaba arkadaslar bu hastalıgımı yeni ögrendin geçen aylarda tüp bebekle hamile kaldım malesefki 5hafta 4 günlk iken kayıp ettim bebegimi...ve dr um ulun bey benden genetik test istedi ve sonucum mthfr gen mutasyonu homozigot oldugum ortaya çıktı.
bu konuyla alakalı pek bilgim yok ve çarsamba günü dr gidecegim için şimdi sizden yardım istiyorumm..
nettede arattım ama pek içime sinen dökümanda bulamadım.bu rahatsızlıhı olp bebek sahibi olanlar ve tedavi olanlar lütfen bana yardımmm edinn.şimdiden çok tessekkürlerr.

merhaba arkadaslar bu hastalıgımı yeni ögrendin geçen aylarda tüp bebekle hamile kaldım malesefki 5hafta 4 günlk iken kayıp ettim bebegimi...ve dr um ulun bey benden genetik test istedi ve sonucum mthfr gen mutasyonu homozigot oldugum ortaya çıktı.
bu konuyla alakalı pek bilgim yok ve çarsamba günü dr gidecegim için şimdi sizden yardım istiyorumm..
nettede arattım ama pek içime sinen dökümanda bulamadım.bu rahatsızlıhı olp bebek sahibi olanlar ve tedavi olanlar lütfen bana yardımmm edinn.şimdiden çok tessekkürlerr.

kimseninnn bir bilgisiii yokmu...lütfen cevappp yazıııııınnnnnnnnnn:43:

keşke bir bilgim olsaydı da size yardım etseydim çevrenizde tıp okuyan yok mu ? onlara tanışsanız yada doktorunuza ayrıntılı bilgi isteyin. geçmiş olsun. eger bilgi sahibi olursanız burada paylaşın merak ettim bende

Bendede mthfr c677t heterozigot taşıyıcı çıktı.Doktor en düşük evre seninki.Hafif bir pıhtılaşma sorunu varmış yani.Gebelik öncesi birşey yapmak gerekmiyor ama gebeliği öğrenir öğrenmez iğne yapmaya başlıcakmışım.Hergün vurulcakmışım.Sanırım insülin iğnesi tarzı bişey.Seninkide bu evremi bilmiyorum ama benim bildiğim bu canım.Benimde 2 kürtajla sonuçlanan gebeliğim oldu.2. kürtajdan sonra yaptırınca testi bu sorunu öğrendik ama doktorlar ondan olmamışta olabilir dedi.Çok düşük evresi olduğu.Seninkide bu evreyse korkmana gerek yok.İğne kullanılcak okadar.

Canım merhaba,benim 1. Tup bebek denemem 9 haftalikken sonlandi,doktorum her ihtimale karşılık bir gen testi istedi,ve sonuc senin dediğin gen mutasyonu çıktı.once çok canımız sıkıldı tabi,sonra doktorumu değiştirdim,ve bu yeni doktorum sürekli makaleleri takip eden,konferanslara katılan bir doktor,ve sonuclarımın kesinlikle geçersiz olduğunu,bu bilginin guncellendigini,bu gen ile ilgili mutasyonun artık araştırmalara dahil olmadıgını,benim de bununla ilgili olarak hiç birşeyimin olmadıgını söyledi.bana makaleyi de gönderdi,okudum,ikna oldum,istersen sana da gonderebilirim.sevgiler...

cnm çok büyük şanssızlık olmuş, bebeğine kavuşmuşsun ama pıhtılaşma yüzünden kaybetmişsin..bende de pıhtılaşma var 3 kaybım var... homozigot olmamız bizim işimizin biraz daha zor oldugunu gösteriyo sadece onu biliyorum.suan hamileyim günde 2 kere iğne yapıyorum...sende bi hematologa gitmelisin önce,sonra gerekirse tüp bebek yaptırırsan yine hematologla beraber yürütmelsin tedavini... inşallah herşey istediğin gibi olur..

cnm çok büyük şanssızlık olmuş, bebeğine kavuşmuşsun ama pıhtılaşma yüzünden kaybetmişsin..bende de pıhtılaşma var 3 kaybım var... homozigot olmamız bizim işimizin biraz daha zor oldugunu gösteriyo sadece onu biliyorum.suan hamileyim günde 2 kere iğne yapıyorum...sende bi hematologa gitmelisin önce,sonra gerekirse tüp bebek yaptırırsan yine hematologla beraber yürütmelsin tedavini... inşallah herşey istediğin gibi olur..

bende de mtfhr 1298 sAPTANDI BENDE DE 2 KAYIP VAR ŞUAN BEKLEMEDEYİM HANGİ SEMTTE OTURUYOSUN GİTTİĞİN DOKTOR LA İLGİLİ BİLGİ VERİRMİSİN BWNMİDE HAMİLE KALINCA İĞNEYE BAŞLANICAK BIU İĞNEYLE İLGİLİ DE SIKINTI YAŞAYANLAR VAR OSEBEPLE İYİ BİR DOKTOR A GÖRÜNMEK İSTİYORUMM

bendede factor 5 leiden heterozigot var.homozigotun hafifiymis.senin kanini hematolog mu takip ediyor?igne dozunu hematolog mu ayarliyor?hamileligin süresince hematolog kontrolünde mi yapacaksin igneni?kac doz igne yapiyorsun?

bende de mtfhr 1298 sAPTANDI BENDE DE 2 KAYIP VAR ŞUAN BEKLEMEDEYİM HANGİ SEMTTE OTURUYOSUN GİTTİĞİN DOKTOR LA İLGİLİ BİLGİ VERİRMİSİN BWNMİDE HAMİLE KALINCA İĞNEYE BAŞLANICAK BIU İĞNEYLE İLGİLİ DE SIKINTI YAŞAYANLAR VAR OSEBEPLE İYİ BİR DOKTOR A GÖRÜNMEK İSTİYORUMM
ankaralıyım elvankentteyim,hematologum osman ilhami özcebe... eğer pıhtılaşma varsa iğne muhakkak kullanıyosun,dozun iyi ayarlanamazsa sıkıntı yaşayabilirsin ama hematolog bunu kilona göre takip ediyo zaten...

bendede factor 5 leiden heterozigot var.homozigotun hafifiymis.senin kanini hematolog mu takip ediyor?igne dozunu hematolog mu ayarliyor?hamileligin süresince hematolog kontrolünde mi yapacaksin igneni?kac doz igne yapiyorsun?
evet cnm hemotolog takip ediyo ve iğne dozumuda o ayarladı... devamıda öyle olacak sanırım...günde 2 kere 0.6 clexan yapıyorum... ikisinin arasında da corasprin kullanıyorum...

ankaralıyım elvankentteyim,hematologum osman ilhami özcebe... eğer pıhtılaşma varsa iğne muhakkak kullanıyosun,dozun iyi ayarlanamazsa sıkıntı yaşayabilirsin ama hematolog bunu kilona göre takip ediyo zaten...

evet cnm hemotolog takip ediyo ve iğne dozumuda o ayarladı... devamıda öyle olacak sanırım...günde 2 kere 0.6 clexan yapıyorum... ikisinin arasında da corasprin kullanıyorum...

ya ban doktor clexsan 0,2 dedi hamileolduğunu anladığında birde corasprin kullanıckaısn dedi bende de hemozigot 1298 var ama senin gibi iki iğne demedi bana kadın doğum uzmanı mı oluyor bu hemotolog ayrımı yoksa benim kafam iyice karışmış durumdaa bende istanbul bağcılarda oturuyıorumm

ya ban doktor clexsan 0,2 dedi hamileolduğunu anladığında birde corasprin kullanıckaısn dedi bende de hemozigot 1298 var ama senin gibi iki iğne demedi bana kadın doğum uzmanı mı oluyor bu hemotolog ayrımı yoksa benim kafam iyice karışmış durumdaa bende istanbul bağcılarda oturuyıorumm

canım senin dr un en düşük dozu önermiş iğnede..sana tavsiyem bu işi kesinlikle kadın doğumcuna bırakma,çoğu pıhtılaşma olayına çok fazla inanmıyo,senin dr unda temsilen bi iğne vermiş gibi görünüyo 0.2 en düşük doz çünkü... ben ilk kayıbımda öğrendim pıhtılaşma oldugunu,diğer ikisinde kadın doğumcum 0.2 clexan verdi günde 1 kere...2.bebeğim sakat oldugu için öldü,3.kimyasal gebelik gibi bişey oldu..4.ye hamile kalır kalmaz ben artık işi daha ciddiye alıp hematologa gittim, o dozla devam etseydin bebeğin sağlıklı olsada yaşamazdı dedi bana...pıhtılaşma oranını bilmiyorum,ama benimki çok ciddi düzeydeymiş ve suan k.doğumcumun verdiği dozun 6 kat fazlasını kullanıyorum düşün artık...
hematolog kan dr u, kan pıhtılaşması olan hamileleri k.doğumcuyla beraber doğuma kadar takip ediyo... ihmal etme lütfen araştır ist.iyi bi hematolog vardır mutlaka..

merhaba.öncelikle çok geçmiş olsun.bende de homozigot mutant var ve 2 bebeğimi kaybettim.bildiklerimi paylaşayım sizinle ama siz yine de araştırın.kan pıhtılaşmasının ileri düzeyde olması bizim rahatsızlığımız.şöyle ki bebeğe kan taşıyan damarlarda pıhtı birikince kan akışı gerçekleşmiyor ve bebeğimizi maalesef kaybediyoruz.bu durum hamilelik dışında da sıkıntı yaşatabiliyor ayrıca.beyne ya da kalbe giden damarların pıhtılaşma yüzünden tıkanması gibi. fakat biz kadınsal olarak bebeğimiz olmasına odaklandığımız için bi çok kişi bu kısmı pek önemsemiyor. benim gittiğim doktor ibrahim beyin önerisiyle bu sefer yumurtlamayı takiben 3.günden itibaren kan sulandırıcı iğneye başlayacağız.bu konuda doktorların farklı fikirleri var.bazısı benimki gibi hamile kalmadan önce bazısı kalp atışı duyulunca ya da kese görülünce başlanmalı diyor ama bence de doktorumun söylediği gibi hamile kalmadan önce başlamakta yarar var.NOT: ilk gebeliğimde bu sorunu bilmediğim için iğne yapmamıştım.2.sinde ise gebelikten sonra yaptığım için geç kalmışım.
lütfen sizde üzüntünüz hafifleyince güvendiğiniz bir doktorla umudunuzu devam ettirin. Son olarak iğneye gerek yok bu herkeste mevcut olan bidurum gebeliğe tesiri yok diyenler olursa iyi düşünün çünkü bizde bu konuda iğne yapılmasa mı acaba diye düşünüp zaman kaybedenlerden olduk:(

kızlar hemozigot kan pıhtılaşmasının %35lik devresi oluyormuş homozigot ise ileri devresi oluyormuş daha zormuş tedavisi dr bana öyle dedi ayrıca erkeklerde bu rahatsızlıklar direk kalp krizine yol açıyormuş bayanlarda ise bişey (sadece düşüklere sebep oluyor dedi )demedi ;)) kesin bayanlardada açıyodur.bendede hemozigoit varmış tüp bebek tedavisinde kan sulandırıcı kullanıcakmışız..yanlız dr bana hemetolojiyle birlkte çalışıldını söylememişti gidince bunuda sorayım bari:34:
ay işimiz zor valla...

Allah yardımcımız olsun inş. sağlıklı hayırlı evlatlarımız olur en kısa zmnda AMİN...

canım senin dr un en düşük dozu önermiş iğnede..sana tavsiyem bu işi kesinlikle kadın doğumcuna bırakma,çoğu pıhtılaşma olayına çok fazla inanmıyo,senin dr unda temsilen bi iğne vermiş gibi görünüyo 0.2 en düşük doz çünkü... ben ilk kayıbımda öğrendim pıhtılaşma oldugunu,diğer ikisinde kadın doğumcum 0.2 clexan verdi günde 1 kere...2.bebeğim sakat oldugu için öldü,3.kimyasal gebelik gibi bişey oldu..4.ye hamile kalır kalmaz ben artık işi daha ciddiye alıp hematologa gittim, o dozla devam etseydin bebeğin sağlıklı olsada yaşamazdı dedi bana...pıhtılaşma oranını bilmiyorum,ama benimki çok ciddi düzeydeymiş ve suan k.doğumcumun verdiği dozun 6 kat fazlasını kullanıyorum düşün artık...
hematolog kan dr u, kan pıhtılaşması olan hamileleri k.doğumcuyla beraber doğuma kadar takip ediyo... ihmal etme lütfen araştır ist.iyi bi hematolog vardır mutlaka..

cnm bende 1298 heterizogot saptandı çapada yaptrıdım tahllimimde belli bi oran yazmıyo cnm doktorumda bu tahlile göre 0,2 dedi bana bende formlarda okuduğum kadarıyla iğne yeterli gelmiye biliyomuş ben doktora gide gele artık sinirlerim bozuldu bu ayda gitmemeye karar verdim 8 ay oldu korunmadığım halde olnmadı yok çatlatma iğnesi yok klomen iyice bozdular hortmonlarımı bu ay kendiliğine bırakrtım işte günüm geçtiği gün gitmeyi düşünüyorum iğne için doktora ama bir eşy soruca msana hematolog kadın doğum uzmanındna farklı birşey sanırım

cnm bende 1298 heterizogot saptandı çapada yaptrıdım tahllimimde belli bi oran yazmıyo cnm doktorumda bu tahlile göre 0,2 dedi bana bende formlarda okuduğum kadarıyla iğne yeterli gelmiye biliyomuş ben doktora gide gele artık sinirlerim bozuldu bu ayda gitmemeye karar verdim 8 ay oldu korunmadığım halde olnmadı yok çatlatma iğnesi yok klomen iyice bozdular hortmonlarımı bu ay kendiliğine bırakrtım işte günüm geçtiği gün gitmeyi düşünüyorum iğne için doktora ama bir eşy soruca msana hematolog kadın doğum uzmanındna farklı birşey sanırım

biraz kafanı dinlendir bencede bunaldıysan... evet canım hematolog ve kadın doğumcu farklı...apayrı bölümler... ama hamile hastalarda genelde ikisi ortak yönlendiriyo... yani şöyle ben kadın doğumcuya gidiyorum, hematologa da gidiyorum...ikiside birbirinin testlerini vs takip ediyo, bi ilaç filan kullanacaksam biri diğerine sordurmadan kullandırmıyo...

Merhabalar. ..bende de mthfr c677t homozigot çıktı. Nasil bir tedavi uyguladiniz lütfen yardımcı olur musunuz? Teşekkürler

Merhabalar. ..bende de mthfr c677t homozigot çıktı. Nasil bir tedavi uyguladiniz lütfen yardımcı olur musunuz? Teşekkürler

günde 2 kere iğne vuruldum 0.6... hamile kalmadan önce 2 ay corasprin ve folikasit kullandım ve sürekli hematologum benden d-dimer testi istedi ona göre iğne dozunu ayarladık...

günde 2 kere iğne vuruldum 0.6... hamile kalmadan önce 2 ay corasprin ve folikasit kullandım ve sürekli hematologum benden d-dimer testi istedi ona göre iğne dozunu ayarladık...

Teşekkür ederim duman85. Doktorum bana en az 1 ay folik asit kullan ve gebelik planla gebelik olunca gel aspirin ve igneye baslayacagiz dedi. Hayırlısı inşallah

Peki tedaviniz işe yaradı mı?

Back