Mthfr 677

Kızlar bnmde bir kimyasalm oldu şimdi hamileyim kalp atisi yok kurtaj yapacklar israrlarimin üstüne trombofili paneli testi istedi doktr bu nasıl bir test bilgi werirmisinz koldan kanmı alıyorlar birde özelde fiyatı ne kadrdr
Evet canım normal 1tüp kan alıyorlar. Ben devletde ucretsiz yaptirdim trombofili paneli testini.
Bide gecmis olsun baska doktora da gidip kesinlestirdin mi kurtaji?

B
ben konyadayım. Sen? Tıp fakülte hastaneleri ucretsiz yapiyor bildigim kadariyla. Hatta konyada hicbir ozel hastane bu testi yapmiyo
Hımm bnde İstanbuldayım çapa tip fakultesine gtmeyi düşünüyorum da kadın dogummu yonlendiriyor

B
Hımm bnde İstanbuldayım çapa tip fakultesine gtmeyi düşünüyorum da kadın dogummu yonlendiriyor
Ben tibbi genetik bolumune gittim kendi istegimle yaptirmak istiyorum dedim. Kadin dogumcu 3dusukten sonra istiyor bu testi ben yaptirdim iyiki de yaptirmisim kan pihtilasmasi cikti yoksa 3 dusugu bekleyecekti doktor. Arayip sorabilirsin ucretini. Sgk karsiliyor dedi bana ben aradigimda orayi bilemem. Ara bence sor

Canım çok geçmiş olsun bendede sadece 677 heterezigot. Başlangıçta hem aspirin hem 3 günde bir iğne ile devam ediyordum. Ama kanım çok sıvılaştı. Hatta az düzeyde kanamam oldu. Doktor hemen aspirini bıraktırdı. İğneyide 4 günde 1 defaya çıkarttı. Bizim durumumuzda kan pıhtılaşmamız çooook az düzeyde. Hatta bazıları hiç birşey kullanmadan sağlıkla doğum yapıyor. Bazılarının da çok sayıda düşüğü oluyor. Bence tedavi kişiye özel oluyor. Aynı değer herkeste farklı tepkiler veriyor

Herkese merhaba. Transferim yapıldıktan 3 gün sonra genetik test sonuçlarım çıktı ve mthfr 677ct heterozigot olduğumu öğrendim. Doktorumu aradım hemen günde 1 clexane 0.4 başlamamı söyledi. 3 gündür iğnemi oluyorum devam da edeceğim. Anladığım kadarıyla ülkemizde malesef doktorlar mthfr konusunda çok detaylı bilgiye sahip değiller. Yabancı sitelerden çokça makale okudum ve öğrendiklerimi burada özetlemeye çalışacağım. Mthfr hastalarında pıhtılaşma olabiliyor evet, fakat asıl problem vücudun folik asidi kullanamaması yani folik asidin hücre içine alınamaması. Mthfr sonucunda kanda homosistein isimli bir maddenin yükselme durumu olabiliyor ve bu maddenin yüksekliği problem teşkil edebiliyor. Homosistein yüksekliği olanlarda folat, b12 ve b6 vitamini eksikliği görülebiliyor. Ben bugün özel bir hastaneye gidip homosistein düzeyimi öğrenmek için kan verdim sonucumu akşama alacağım. Eğer normal seviyedeyse içim biraz daha rahat olacak. Önemli olan homosistein normal de olsa yüksek de olsa biz mthfr'lilerin folat takviyesini ihmal etmemeleri gerekiyor. Bize doktorlar kanımızdaki folat seviyesini yükseltmek için folikasit veriyorlar ama malesef folikasit sentetik bir takviye olduğundan kanda yükselse de hücre içine giremiyor. Bizim gibi mthfr lilerin direkt olarak folat takviyesi almaları anladığım kadarıyla daha sağlıklı. Türkiye'ye Yeni gelmiş solgar getirmiş ismi Solgar Folate (as metafolin) siz de isterseniz doktorunuza danışın. Ben bugün itibariyle folbiolü bıraktım ve buna başladım günlük 800 mcg kullanacağım.
Tüm bu yazdıklarım hamileliğin devamının yanında sağlıklı bebekler dünyaya getirebilmekle doğrudan alakalı aslında. Çünkü bebeğimizin sağlıklı nörolojik gelişimi için b grubu vitaminleri çok çok önemli. Sizinle birkaç link de paylaşacağım inceleyin lütfen

https://vitamingiller.com/folik-asit-ve-folat-arasindaki-fark/

http://www.kimgatenby.com/everything-you-need-to-know-about-mthfr/

2.si ingilizce, google translate gayet iyi çeviriyor. Sayfanın altında soru cevaplar var onlara da göz atın.

Bir de bu var:

https://mthfrgenehealth.com/mthfr-pregnancy-need-know/

Kendi doktorumuz olmak durumunda kalıyoruz malesef. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.

Sevgiler.

Benim de homozigot ve hayatım boyunca folik ve b12 eksikliğim vardı. Eczaneden mi alıyoruz canım? Ben de bundan kullanayım bari

Benim de homozigot ve hayatım boyunca folik ve b12 eksikliğim vardı. Eczaneden mi alıyoruz canım? Ben de bundan kullanayım bari

Evet ben eczaneden aldım. Ellerinde yoksa depodan getirtiyorlar. B12 takviyesi alacaksan da içeriği metilkobalamin olanından al mutlaka. Çünkü bir de siyanokobalamin formunda olan var o bize yaramıyor boşuna içmiş oluyoruz.

Mtfhr 677 heterozigot olsugumu ilk bebegimin kalbi 10. Haftada durunca ogrendim

İkinci gebeligimde doktorum kalp atisini duyana kadar aspirine baslatti ancak aspirin kesede kanama yapti bende, hemen aspirini birakip igneye donduk, cok sukur su an kan degerlerim de iyi durumda, kanimin pihti duzeyi de.

Eiskli gebe oldugum icin ilk 24 hafta hem kendi doktorum hem de perinatolog izlemesindeydim. Her ikisi de clexan tek basina yeterli ve gereklidir dedi.

Gecen hafta acil gitmem gerekti baska bir doktora gittim, clexan senin durumjn icin gereksiz dedi.

Ama acikcasi kullanmasaydim asla hizurlu olmazdim ben simdi icim rahat epey. Tavsiyem igne kullanmaniza gerek duyacak bir doktora yaptirin gebelik takibini. Hicbirsey olmasa iciniz rahat olur.

TÜM ÇEVİRİYİ ATIYORUM

MTHFR mutasyonu olan arkadaşlar... bugün bir arkadaştan öğrendiğim makaleyi sizinle paylaşmak istiyorum önemli bilgiler veriyor. Çeviride ufak tefek hatalar var yazı uzun olduğu için düzeltmem mümkün değil, ama çok anlaşılır durumda çevrilmiş şu an...

MTHFR gebelik & bilmen gereken şeyler

Eğer mthfr gen mutasyonlarınız varsa, hamile kalmaya gelince, hazırlanmak, başarı veya başarısızlık arasındaki fark anlamına gelebilir. Hazırlanmak sağlıklı bir bebeğin olması ve ciddi sağlık sorunları olan bir bebek sahibi olması arasındaki fark anlamına da gelebilir.

Ve bir mthfr gen mutasyonu ile gebelik için doğru bir şekilde hazırlanmamak doğmamış çocuğunuzun, gen mutasyonuna sahip kişiler için çok yaygın olan düşükler arasındaki yaşam ve ölüm arasındaki fark anlamına bile gelebilir.

MTHFR gebeliğiyle ilgili temel hususlar

Başarılı gebelik ve mthfr gen problemleri söz konusu olduğunda, bazı önemli hususlar vardır; sadece başarılı bir hamileliğe sahip olmakla kalmayıp, aynı zamanda sağlıklı bir bebeğe sahip olmak isteyip istemediğinizi bilmek önemlidir. İşte mfrfr ve gebelik hakkında bilmeniz gereken temel hususlar:

Anne, bebeğe geçen DNA'nın% 50'sini temsil eder

Baba, bebeğe geçen DNA'nın% 50'sini temsil eder

Mun ve babalar DNA'larını ve sahip olabilecek diğer sağlık sorunlarını aktarırlar; bu, çocuğun yaşam kalitesini artırmak için hamileliği düşünmeden önce çözülmelidir.

Bu, her iki tarafın da çocuğa sağlıklı geçmesinden sorumlu olduğu anlamına gelir. Eğer anne ve babaya MTHFR gen mutasyonları varsa, sırasıyla DNA katkısı yoluyla çocuğa geçerler. Aynı zamanda, eğer başka bir sağlık problemi varsa, hamile kalma ve / veya bu sağlık problemlerini doğmamış bebeğine geçirme veya düşük yapma olasılığına neden olabilir.

MTHFR mutasyonları olan kişiler gibi folat bağlı gebelik problemleri riskini artırır folat metabolize becerisinde azalma vardır:

Sinir tüp defektleri (düşük folat ve yüksek homosistein kaynaklı)

Sperm ile düşük kaliteli sperm ve DNA sorunları

Trombofil (pıhtılaşma bozukluğu)

Çocukta otizm (% 80-85'i MTHFR'dir)

Çocuğun ADH / DEHB davranış sorunları

Alerjiler (yüksek histamin)

Düşük doğum ağırlığı

Plasenta pıhtılaşır ve ölür veya düşük yapar.

Hamilelik döneminde fetus için hızlı büyüme dönemleri vardır, bunun için sağlıklı DNA üretimi için artan bir gereksinim gerekir, bu süreç büyük ölçüde mffr gen problemleri olanların yeterli folat seviyeleri ile idare edilmekte, bu nedenle folat metabolizması için ihtiyaçları üretilmelidir Hamile kalmadan önce, başarılı bir hamileliğe sahip olmak için doğru miktarda DNA üretimini sağlayabilmek için arttı.

Neden MTHFR gen mutasyonları gebelik sorunlarına ve düşüklere neden oluyor

MTHFR gen mutasyonları doğada karmaşıktır ve her bir kişi gen mutasyonundan bağımsız olarak kendine özgü altta yatan sağlık problemlerine sahiptir; bu, düşük yapmak için birden fazla sebep olabileceği anlamına gelir; ana sorunlar şunlardır:

MTHFR nedeniyle bebeğin gelişmesine ve gelişmesine yardımcı olmak için folat eksikliği

İyi DNA'yı desteklemek için gebelik öncesi hazırlık süresinin eksikliği

Homosistein dengesizlikleri

Doğru beslenme eksikliği

Toksinler toplayın

Tiroid sorunları

Hormonların düzgün şekilde temizlenmesini etkileyen genler, östrojenin oluşmasına izin verir. (Östrojen baskınlığı)

Hormonal dengesizlikler

Özellikle düşük progesteron

PCOS (ploikistik over semptomları)

Endometriozis

Ovulasyon yok

Düşük sağlıklı servikal sıvı

Endometrium sağlıklı değil (memeli uterusun iç müköz zarı)

Yetersiz follikül

Önemli MTHFR gebelik puanları

DNA sağlık ve beslenme depoları, MTHFR gen mutasyonu ile birlikte fetüs üzerine kavuşturulur.

Hem gebe hem de erkeğin sağlığı, MTHFR'nin vücudunuzu nasıl etkilediğini ve bebeği ne derece etkileyeceğini belirleyecektir.

İyi kontrol edilen veya yönetilen MTHFR problemleri, fetüsün sağlığını etkileyecek, ön yargı yoluyla süreci destekleyerek başarıyı önemli ölçüde artıracaktır.

Hamilelik öncesinde doğmamış çocuğunuz için ne yaptıysanız, gebelik sırasında ve gebelik sonrası, 4 nesil DNA sorununu etkileyebilir.

Gebe kalmadan önce iyi folat seviyelerine sahipseniz, konjenital anomaliler ve genel sorunlar daha az olacaktır.

Prefabe sırasında folat (L-5MTHF) takviyeleri nöral tüp kusurları da dahil olmak üzere anomalileri azaltabilir, ancak bazıları için her zaman önerilmez. Metilfolat takviyeleri, bir mthfr gen problemi için zarar verebilir.

B12 seviyeniz düşükse folat kullanılmasını önler. Diğer vitaminler, mineraller, amino asitler ve esansiyel yağ asitleri de B12 ve folat ile çalışır; bu, başarılı gebelik için optimal olmalı.

Erkek ve dişi doğurganlıkta MTHFR gen mutasyonları

MTHFR mutasyonları ile erkek ya da kadın besinsel olarak desteklenmeyen bırakılırsa, MTHFR gen vücutta kullanıma hazır metil gruplarının miktarını azaltır. Metil grupları, sağlıklı bir gebelik gibi için uygun ortamı yaratmak için gerekli olan her biri birçok sebepten dolayı erkek ve kadın vücudunun ihtiyaç vardır:

Doğmamış çocuğun optimal beyin sağlığı için gereken kolin sentezini yapmak

Sağlıklı beyin, ruh hali, uyku ve sindirim için gerekli nörotransmitterleri dengelemek için

Enflamasyonu kontrol altında tutmak

Bağışıklık sistemini güçlü tutmaya yardımcı olur

Toksinleri ve hormonları metabolize etmek için (östrojen baskınlığı gibi)

DNA sentezi için çok önemli

MTHFR gebelik ve homosistein

Mfrfr gen problemleri olan kişiler sıklıkla gebelikte çok önemli bir faktör olan homosistein dengesinde sorunlar yaşarlar, örneğin yüksek homosistein, gebeliği önleyebilecek veya düşük yapmaya neden olan aşağıdakilerden herhangi birine neden olabilir:

Alt ovaryum rezervleri

Follikül stimülasyonuna verilen cevap azalmış

IVF sonrası canlı doğum şansının azalması

Yumurta ölümü

Yumurta geliştirme ile komplikasyonlar

İmplantasyon için endometriyumun hazırlanması ile ilgili komplikasyonlar

C677T mutasyonları ve gebelik için ana riskler nelerdir?

Pre-eklampsi, özellikle beyaz ve doğu asian popülasyonlarında

Tekrarlayan gebelik kaybı (RPL)

Konjenital kalp kusurları

Down sendromu

Thombophilia (MTHFR gen mutasyonları ile ilgili - hipertansiyon, tekrarlayan düşükler ve intra-uterin büyüme geriliği)

Sinir tüpü bozuklukları

Otizm

A1298C mutasyonları ve gebelik için ana riskler nelerdir?

Thombophilia (MTHFR gen mutasyonları ile ilgili - C667T ile ilişkili olarak hipertansiyon, rekürren düşükler ve uterus içi büyüme geriliği)

Nörotransmitter fonksiyonu ile ilgili problemler

Depresyon

kaygı

Ruh hali

Duygusal problemler

MTHFR gen mutasyonları ve gebelik ile nasıl başarılı olabilirsiniz?

MTHFR gen mutasyonu ile başarılı bir gebelik yapmak, doğum öncesi çocuğunuz tarafından hazırlanıp doğru şeyi yapmakla ilgilidir. Siz ve eşiniz sağlıklı olduğunda ve DNA'nızın en iyisini ve kendi sağlığınızdan en iyi şekilde geçtiğinizden emin olmak için gerekli önlemleri aldıysanız, bu, başarılı bir hamileliğe neden olabilir.

Burada sizinle birlikte eşinizin bir mthfr gen mutasyonuna sahip olup olmadığını bilmenizi istersiniz, burada test edilmeyi bilmiyorsanız

Başarılı bir hamileliğiniz olma şansınızı optimize etmek için gen mutasyonlarınız için profesyonel tedaviler arayın

Folik asidi kullanmaktan kaçının (burada folik asit ile folat arasındaki fark hakkında daha fazla bilgi edinin)

Kontrolsüz metilfolat veya aktif folat almayın (burada metilfolat tehlikeli hakkında daha fazla bilgi edinin)

Uygun folat metabolizması için test edinin burada

Hamilelik yapmadan önce diğer sağlık problemlerini çözdüğünüzden emin olun. Bizim mfr pratisyenlerimiz

Hamile kalmadan önce homosisteini optimize edin

Hamilelik öncesi metil grupları ve folatızı oluşturun

Hamile kalmadan önce beslenme bakımından dengeli olmanızı sağlayın. Mthfr gen problemlerinde sık görülen mineral dengesi ve toksisite sorunları için test edin

Kendinizi amino asit dengesizlikleri açısından kontrol edin. (Amino asitler yaşamın temel taşlarıdır, bu nedenle amino asitlerinizin bebeğinizin büyümesi için en uygun besin kaynağı olduğundan emin olmak için mantıklıdır)

MTHFR gebeliğine yardımcı olan ortak takviyeler

Gen mutasyonu olan bazı insanlar, bazı takviyeleri, gebeliği desteklemek için çok çalışırken diğerleri de yapmaz ve doğru takviyeye ihtiyaç duymaları nedeniyle, gen mutasyonlarının takviyeleri söz konusu olduğunda kendi hayatlarına sahip olduklarını anlamak önemlidir; Temel beslenme sorunlarını çözmek için doğru miktarda. Mfrf gebeliğini desteklemek için kullanılan ortak takviyeler şunları içerir:

Metilfolat (bir mfrf uygulayıcı gözetiminde)

Vitamin B12 (Gen mutasyonuna bağlı olarak bazı formlarda, mfrk gen problemleri için ortak B12 siyanokobalaminlerden kaçının)

Vitamin B6 (aktif formlara ihtiyaç duyabilir)

Folinik asit (folik asitten kaçının)

Magnezyum

Kalsiyum

İyot

Alfa lipoik asit

Co S10

E vitamini

Fosfatidilkolin

Saç mineral analizinize göre eksik olan diğer mineraller.

MTHFR gebeliği ile ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?

Yardım etmek için buradayız! Hamilelik için doğru yolu seçmek için MTHFR gen sağlığı ile iletişime geçin.

İlk gebeliğimde 9.haftad bebeğin kalbi durunca hemen pıhtılaşma testi yaptırdım. Doktorumun haberi yoktu. Sonuçlar çıkınca hemen doktoruma gittim ve pıhtılaşma çıktı dedim. Daha kağıdı bile görmeden mthfr 677 bozuk çıktı dimi dedi. Onun söylediğine göre her 10 kadından 8inde böyle çıkarmış ve gerçek pıhtılaşma testi bu değil dedi. Başka değerlere bakılması gerekliymiş. Hatta isimlerini yazdı ama hatırlamıyorum. Sonuç olarak hiçbir şey kullanmıyorum. Çok şükür çok iyi giden bir hamileliğim var şu anda

Bilgisi olan yardimci olursa sevinirim..
6ay once bebegimin kalbi durmasi sonucunda kurtaj olmak zorunda kaldim.
İstege bagli olarak trombofili paneli testi yaptirdim.
Ve sonucum: MTHFR 677 HETEROZİGOT cikti.

Bu ne demek yuksek duzeyde kan pihtilasmasi mi? Bidahaki gebeligimde igne kullanmam gerekicek mi? Lutfen bilen birileri yardimci olsun..
Canım bendede heterızıgot vardi 2 düştükten sonra teslerdede cıktı kan sulandırıcı igne ve corasprını kullandım gebeligimı sonunu kadar ve cok şükür once allahın ıznıyle sonra ılaclar sayesinde aldım

Canım bendede heterızıgot vardi 2 düştükten sonra teslerdede cıktı kan sulandırıcı igne ve corasprını kullandım gebeligimı sonunu kadar ve cok şükür once allahın ıznıyle sonra ılaclar sayesinde aldım
Ben doktoruma söyledim kan pıhtılaşma si varmış diye. Bana sadece b12 vitamini kullanacaksın dedi ne alakası var bu b12 ile kan pıhtılaşma sinin? Bilgisi olan var mı acaba
Bide ben hamile kaldığımdama direk doktoruma gidicem ve coraspin veya igne yazmasini isticem. ..

Ben doktoruma söyledim kan pıhtılaşma si varmış diye. Bana sadece b12 vitamini kullanacaksın dedi ne alakası var bu b12 ile kan pıhtılaşma sinin? Bilgisi olan var mı acaba
Bide ben hamile kaldığımdama direk doktoruma gidicem ve coraspin veya igne yazmasini isticem. ..

Merhaba. Eğer sizdeki pıhtılaşmanın sebebi mthfr mutasyonu ise bu mutasyon kanda homosistein denen bir maddenin yükselmesine sebep oluyor. Eğer homosistein yüksekse vücut b12, b6 ve folat'tan faydalanamıyor. B12 vitamini hamilelik varsa bebeğin nörolojik gelişimi açısından çok önemli. Okuduğum kadarıyla şunu anladım yurtdışında eğer homosistein yüksekse doktorlar folat yanında b12 ve b6 takviyesi de verebiliyor. Eğer normal değerdeyse sadece folat( folik asitin hücrede kullanılabilir hali) takviyesi yeterli görülebiliyor. Kan sulandırıcı iğneleri bazı doktorlar veriyor bazıları vermiyor. Bence içimizin rahat etmesi adına kullanmak mantıklı. Ama mthfr varsa b grubu vitaminlerinin eksik olmaması da çok önemli sağlıklı bebekler doğurabilmek için. Doktorlara danışmadan bişey kullanmak doğru değil ama bunları da açık açık konuşmak lazım doktorlarımızla.

B12 alakası var cnm pıhtılaşma kan yapan hücrelerin azlığından kaynaklanır yanı B12 dusukse eger ılac verır sana

bende de ayni sorun var fakat bu konudan anlayan doktor var mi bilmiyorum, ankara'da onerebileceginiz bir isim var mi? hatta hangi tip alani daha etkin bu konuda onu bile bilmiyorum, yani kadin dogum mu endokrin mi genetik mi neresi bakiyor bu islere?

bende de ayni sorun var fakat bu konudan anlayan doktor var mi bilmiyorum, ankara'da onerebileceginiz bir isim var mi? hatta hangi tip alani daha etkin bu konuda onu bile bilmiyorum, yani kadin dogum mu endokrin mi genetik mi neresi bakiyor bu islere?
Pıhtılaşma kesınlestıyse doktorunuz zaten gerekli ılac yada ıgne tedavisi başlatıyor canım baska sehirde yasadıgım ıcın doktor oneremıyırum malesef

X