Mthfr 677

Yasmnn__

{Meleğimm}
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2016
760
1.061
Bilgisi olan yardimci olursa sevinirim..
6ay once bebegimin kalbi durmasi sonucunda kurtaj olmak zorunda kaldim.
İstege bagli olarak trombofili paneli testi yaptirdim.
Ve sonucum: MTHFR 677 HETEROZİGOT cikti.

Bu ne demek yuksek duzeyde kan pihtilasmasi mi? Bidahaki gebeligimde igne kullanmam gerekicek mi? Lutfen bilen birileri yardimci olsun..

Evet kan pıhtılaşma sorunu var
Gebelik boyunca coraspin ve kan sulandırıcı iğne kullanmak gerekir..

Arkadaşımın da 2 tane düşüğü oldu
Bu testi yaptırdı pıhtılaşma çıktı
Şimdi hamile coraspin ve ignelerle
Gebelik devam ediyo bir sıkıntı yok çok şükür..

Rabbim sağlıklı gebelikler nasip etsin. .

Doktorlar da bu konuda hem fikir değiller. Kimisi heterozigot olsa da iğne veriyor, kimisi sadece aspirin veriyor kimisi hiçbir şey vermiyor. Ben de heterozigot çıktı. Bana bunun için önemli değil dediler zaten jak2 pozitif olduğu için aspirin kullanıyorum yeterli dediler. Ama kafamdaki soru işaretleri gitmiyor. Sadece bu değeri heterozigot olduğu halde defalarca kaybı olanlar vat

Bu ne demek yuksek duzeyde kan pihtilasmasi mi? Bidahaki gebeligimde igne kullanmam gerekicek mi? Lutfen bilen birileri yardimci olsun..
Bu çok hafif bir pıhtılaşma olduğunu gösteriyor. Arkadaşımda da bu şekilde ve şu an gebeliğinde coraspin bile vermemişler. Şimdiki testleri kan sulandırıcıya ihtiyacı olmadığını göstermiş. Siz muhtemelen bişeyler kullanırsınız ama çok endişelenecek bir durum değil.

Doktorlar da bu konuda hem fikir değiller. Kimisi heterozigot olsa da iğne veriyor, kimisi sadece aspirin veriyor kimisi hiçbir şey vermiyor. Ben de heterozigot çıktı. Bana bunun için önemli değil dediler zaten jak2 pozitif olduğu için aspirin kullanıyorum yeterli dediler. Ama kafamdaki soru işaretleri gitmiyor. Sadece bu değeri heterozigot olduğu halde defalarca kaybı olanlar vat
Ben çok araştırdım bu konuyu dediğin gibi doktorlar tek heterozigot için ikiye bölünmüş durumda. Ama kimi görsem doktoru iğneye gerek yok diyen, düşük yapmaya devam edince iğneye dönüyorlar. Bende de çıktı pıhtılaşma bir homozigot bir heterozigot. Sonuçlar mutlaka bir hematoloğa gösterilmeli sadece kadın doğumla bu sıkıntı çözülmüyor. Bir de tavsiyem yaşadığınız düşük sayısı en az ikiyse doktorlara en az 3 deyin. Yoksa ciddiye almıyorlar. Eğer ben hematoloğa göstermeseydim bana iğne kararı çıkmayacaktı. Homozigotum olmasına rağmen

Ben çok araştırdım bu konuyu dediğin gibi doktorlar tek heterozigot için ikiye bölünmüş durumda. Ama kimi görsem doktoru iğneye gerek yok diyen, düşük yapmaya devam edince iğneye dönüyorlar. Bende de çıktı pıhtılaşma bir homozigot bir heterozigot. Sonuçlar mutlaka bir hematoloğa gösterilmeli sadece kadın doğumla bu sıkıntı çözülmüyor. Bir de tavsiyem yaşadığınız düşük sayısı en az ikiyse doktorlara en az 3 deyin. Yoksa ciddiye almıyorlar. Eğer ben hematoloğa göstermeseydim bana iğne kararı çıkmayacaktı. Homozigotum olmasına rağmen
Bu hafta 5. Hematologla görüşeceğim. Bütün doktorlara saygım var ama tarifsiz acılar yaşattılar hamileliğimin ilk günlerini zehir ettiler. Kan sulandırıcı vermek yerine Bebeğin organ gelişimine zarar verecek çok ağır başka bir iğneyi kullandırmaya çalıştılar. Kullanmadım doktor doktor gezdim iyi ki gezmişim. Kimse bir iki doktorla sınırlı kalmasın imkanlar ölçüsünde başka doktorlara da görünsünler. İyi ya da kötü doktor olduklarından değil tam aksine çok sevdiğim güvendiğim doktorlardı ama her doktorun tarzı mı farklı yöntemi mi farklı bilmiyorum diyecek kelime bulamıyorum şu an düşününce bile ağlıyorum ya kullansaydım o iğneyi..

Bu hafta 5. Hematologla görüşeceğim. Bütün doktorlara saygım var ama tarifsiz acılar yaşattılar hamileliğimin ilk günlerini zehir ettiler. Kan sulandırıcı vermek yerine Bebeğin organ gelişimine zarar verecek çok ağır başka bir iğneyi kullandırmaya çalıştılar. Kullanmadım doktor doktor gezdim iyi ki gezmişim. Kimse bir iki doktorla sınırlı kalmasın imkanlar ölçüsünde başka doktorlara da görünsünler. İyi ya da kötü doktor olduklarından değil tam aksine çok sevdiğim güvendiğim doktorlardı ama her doktorun tarzı mı farklı yöntemi mi farklı bilmiyorum diyecek kelime bulamıyorum şu an düşününce bile ağlıyorum ya kullansaydım o iğneyi..
Amin canım çok iyi anlıyorum seni. Yukarıda sabit konularda kan pıhtılaşmasıyla ilgili bir topik var. Çok güzel bilgiler paylaşıyor arkadaşlar sağolsunlar. Oraya da bir göz gezdir istersen.

Öncelikle geçmiş olsun.Bende de 677 heterozigot var ama sadece bu değil, faktör xııı ve mthfr 1298 de heterozigot. 12. Haftaya kadar coraspinle birlikte iğne kullandım, iğneyi sonradan bırakıp coraspinle devam ettim. Kadın doğum doktorum pek önemsememişti ama çocuk doktorları baya önemsediler. Oğlumun ultrasonla damarlarına vs baktılar (25 gün önce doğum yaptım çok şükür). Bildiğim kadarıyla şiddetli değil, testi yaptırdığım yerdeki bi görevli bana kadınların öoğunda olduğunu söylemişti.

Canimmm kan pihtilasmasi ignelerle tedavi olabilir ben iki defa igne kulandim pihtilasmamasi icin sikinti yapmana gerek yok bi kuzenimm var 3 düşük oldu 4 igne kukandi sumdi dogum yapacak :)

Kızlar bnmde bir kimyasalm oldu şimdi hamileyim kalp atisi yok kurtaj yapacklar israrlarimin üstüne trombofili paneli testi istedi doktr bu nasıl bir test bilgi werirmisinz koldan kanmı alıyorlar birde özelde fiyatı ne kadrdr

X