Merhaba arkadaşlar,
Bende Ms hastası oldugumu bikaç ay önce ögrendim.
Hastalıkla ilgili pek fazla bir bilgiye sahip değilim açıkçası ve netten araştırmakta istemiyorum.biliyorumki kafama takacagım çok fazla şey göreceğim.( bir süre baktım ve başla abartılı şeyler okumaya başladım bıraktım bende :) )
Fakat dikkat etmem gereken birsürü şeyler var.onları az çok biliyorum. Sizinde bilgilerinizi ve bana örnek olabilecek yaşantınızı benle paylaşmanızı rica ediyorum.
Şimdiden teşekkürler...
merhaba..aslında internete bakmamakla en iyisini yapıyorsunuz çünkü internet çok büyük bir çöplük.interntte iyi yazılan şeyler kadar moral bozucu şeylerde yazıyor ve bunlar bizleri çok etkiliyor.ama unutmamak gerekirki ms belirtileri,atakları kişide kişiye farklıık gösterir.ben şuanda atak geçiriyorum 5 günlük kortizon kürüm yarın bitiyor ama hala atak geçmedi.asla umutsuzluğa kapılmamak lazım.sadece doktorunuzun size söledikelrine uyun ve moral bozucu yazıları asla okumayın çünkü bu hastalık moral bozmaya asla gelmiyor.Allah acil şifalar versin.
Geçmş olsun öncelikle.Evet,ben de ilkin netten baktm ama;bakmamak lazım.Moral bozuyor.Evet başta moral önemli,daha sonra yaşantı biçiminiz yeme içmeden,uyku düzeninize kadar.Ben elimden geldiince doğal besleniyorum.Yapay gıda tüketmemeye özen gösteriyorum.MS olmadan öncede dikkat etmeye çalışırdım ama;öğrendkten sonra çok daha fazla...Kola içmeyeli 5 yıl oldu,meyve suyu ms için zararlı(aslnda herkese(hazr meyve suyu)),sucuk vb.Fazla yorulmayıp,uykuya dikkat edeceksiniz.Ben de msin belirtileri ya canımı sıktığımda yada bikaç gün uykusuz kalıp yorulduğumda ortaya çıkıyo.Şimdlk aklıma gelenler bunlar.Merhaba arkadaşlar,
Bende Ms hastası oldugumu bikaç ay önce ögrendim.
Hastalıkla ilgili pek fazla bir bilgiye sahip değilim açıkçası ve netten araştırmakta istemiyorum.biliyorumki kafama takacagım çok fazla şey göreceğim.( bir süre baktım ve başla abartılı şeyler okumaya başladım bıraktım bende :) )
Fakat dikkat etmem gereken birsürü şeyler var.onları az çok biliyorum. Sizinde bilgilerinizi ve bana örnek olabilecek yaşantınızı benle paylaşmanızı rica ediyorum.
Şimdiden teşekkürler...
ALLAH şifa versin hepinizearkadaşlar, cümlemizi kötü hastalıklardan korusun aminnn
umarım tez günde iyileşirsiniz
İyi dileklernz için çok tşkkr.İnşallah hepmzde bu hastalıktan kurtulur daha sağlıklı bir yaşama kavuşuruz.Evet,dikkat edersek onu kontrol altına alabiliyoruz ama;etmezsek o bizi kontrolü altına alıp rahatsz ediyor malesef.En kısa zamanda sağlığınıza kavuşmanız ve bir bebeğnizin olaması dileğiyle...Hamilelik yok ama MS var ne yazıkki..Bebek düşündüğüm zamanda da ilaç alıyordum o yüzden vazgeçtim.Tam yine düşünmeye başlamıştık ki yine ve yine hastalık seyretti.Başı öne eğince omurilikten aşağı doğru bir elektriklenme..Lhermitte diye geçior ms'te.cumartesi doktorda randevum var bakalım bu seferki atak mı değilmi.Çok mücadele isteyen bir hastalık,bunu çok iyi anladım.Hamileliğiniz süresince ve odan sonraki süreçlerde umarım daha sağlıklı bir yaşamınız olur.
Sağolun.İnşallah en kısa zamanda iyileşr bir bebeğe kavuşursunuz.Hamileliğimin ilk ayında canımı çok sıktım tabi hamile olduğumu da bilmiyordum ayağımda 1 aya yakın uyuşma oldu.Sonra hiçbir belirtisi olmadı hastalıpın ta ki 5-5.5 aylık hamileliğime kadar.O zamnada kanımca uykusuzluğun+yorgunluğun etkisiyle saniyelik hatta saliselk baş dönmesi oldu.Belkde msden değildi ama bence oydu.10 gün içinde 3 defa oldu geçti.Şimdi 8 aylık hamleym ms ile ilgili bir sıkıntm yok şu anda ama;tedrgnliğim var.Normal doğum düşünüyorum ama ya olmazsa sezeryan olursa epidural gb omurilikten verlen sıvılar falan riskli olur diye düşünüyorum...Doğm sonrası atak riskş artıyo buda düşündürüyo ama bakalım hayrlısı...merhaba arkadaşım.rabbim şifa versin inş.bebişimiz olmadı 2 yıllık evliyiz tedavi sürecindeyiz.bu hastalık stres üzüntü asla kaldırmıyor.çok dikkat etmen gerekli ama yaşam şartlarımız iş ortamımız stresli olduğundan dolayı neyapacağız.allah yar ve yardımcımız olsun.hamilelik nasıl gidiyor buarada?
merhaba..aslında internete bakmamakla en iyisini yapıyorsunuz çünkü internet çok büyük bir çöplük.interntte iyi yazılan şeyler kadar moral bozucu şeylerde yazıyor ve bunlar bizleri çok etkiliyor.ama unutmamak gerekirki ms belirtileri,atakları kişide kişiye farklıık gösterir.ben şuanda atak geçiriyorum 5 günlük kortizon kürüm yarın bitiyor ama hala atak geçmedi.asla umutsuzluğa kapılmamak lazım.sadece doktorunuzun size söledikelrine uyun ve moral bozucu yazıları asla okumayın çünkü bu hastalık moral bozmaya asla gelmiyor.Allah acil şifalar versin.
merhaba doğum sonrası atak riski neden artıyor onu anlayamadım.Sağolun.İnşallah en kısa zamanda iyileşr bir bebeğe kavuşursunuz.Hamileliğimin ilk ayında canımı çok sıktım tabi hamile olduğumu da bilmiyordum ayağımda 1 aya yakın uyuşma oldu.Sonra hiçbir belirtisi olmadı hastalıpın ta ki 5-5.5 aylık hamileliğime kadar.O zamnada kanımca uykusuzluğun+yorgunluğun etkisiyle saniyelik hatta saliselk baş dönmesi oldu.Belkde msden değildi ama bence oydu.10 gün içinde 3 defa oldu geçti.Şimdi 8 aylık hamleym ms ile ilgili bir sıkıntm yok şu anda ama;tedrgnliğim var.Normal doğum düşünüyorum ama ya olmazsa sezeryan olursa epidural gb omurilikten verlen sıvılar falan riskli olur diye düşünüyorum...Doğm sonrası atak riskş artıyo buda düşündürüyo ama bakalım hayrlısı...
Doktorumda demişti,nette de yazıyo atak riski artar.Hamillelik boyunca kontrol altına alınıyor hastalık sonrasında risk artıyo.Bilimsel açıklamasıda vardır ama ek olarak uykusuz kalmanız(bebek bakımı,emzireme..)merhaba doğum sonrası atak riski neden artıyor onu anlayamadım.
Ms hastası olup hamile olan yada çocuğu olan arkadaşlar var mı?Onlardan bilgi almak istiyorum.Ben de ms hastasıyım ve hamile kalmayı düşünüyorum.
4 yıldır ms hastasıyım, ataklarım genelde 2 yılda bir oluyordu, en son atagımdan sonra ilaçlarını bir kaç ay daha kullan sonra ilaçlarını bırak ve 1-2 ay vududunu dınlendır sonra bebek yap dedi :)
ayrıca doğum sonrası atak riski fazla olması; dogum sonrası lohusalık, yorgunluk, gece sık uyanmalar, dogumdan sonra vududun eskı halıne gerı donmeye calısması, hormonlar, emzırmek felan derken ilk 6 ay risk fazla oluyormusi..
bende cok atak oldu.
4 yıldır ms hastasıyım, ataklarım genelde 2 yılda bir oluyordu, en son atagımdan sonra ilaçlarını bir kaç ay daha kullan sonra ilaçlarını bırak ve 1-2 ay vududunu dınlendır sonra bebek yap dedi :)
hamılelıgımde hıc bır sorun yasamadım, bıraz sağ elımde uyusma oldu, sonra kendılıgınden gecti, dogumum epidurel sezaryan oldu, sogumdan sonra bebegım 2,5 aylıkken atak yasadım, kortızon kullandım ve begegımı emzırebılecegımı soyledıler, ama sabah kortızon alıyordum saat 06-07 gıbı, 4 saat sonra emzıriyordum, sonra 2,5 ay sonra yenıden atak gecırdım, yıne kortızon aldım, prof. hocam da emzırmeyı bırak ve interforonlarını kullan dedi, ben dinlemedım devam ettım emzırmeye, bu sefer 1 ay sonra yenıden atak oldu, artık emzıremyı bıraktım, bebegımı 7 ay emzırdım, keske daha uzun olsaydı ama saglık daha onemli, su an iyiyim betaferonlarımı kullanıyorum, ayagımda bıraz agrılı uyusma var ama o da zamanla gecıcek ınsallah.
işin özü, ms olmak bebek sahibi olmaya engel değil, doktorunuzla programlı bır sekılde tevavıye devam edersenız oluyor.
çok tatlı bir kızım var 8 aylık. benım neşem, bebeğim, canım..
inşallah darısı da size olur.
sağlıcakla kalın
hamılelıgımde hıc bır sorun yasamadım, bıraz sağ elımde uyusma oldu, sonra kendılıgınden gecti, dogumum epidurel sezaryan oldu, sogumdan sonra bebegım 2,5 aylıkken atak yasadım, kortızon kullandım ve begegımı emzırebılecegımı soyledıler, ama sabah kortızon alıyordum saat 06-07 gıbı, 4 saat sonra emzıriyordum, sonra 2,5 ay sonra yenıden atak gecırdım, yıne kortızon aldım, prof. hocam da emzırmeyı bırak ve interforonlarını kullan dedi, ben dinlemedım devam ettım emzırmeye, bu sefer 1 ay sonra yenıden atak oldu, artık emzıremyı bıraktım, bebegımı 7 ay emzırdım, keske daha uzun olsaydı ama saglık daha onemli, su an iyiyim betaferonlarımı kullanıyorum, ayagımda bıraz agrılı uyusma var ama o da zamanla gecıcek ınsallah.
işin özü, ms olmak bebek sahibi olmaya engel değil, doktorunuzla programlı bır sekılde tevavıye devam edersenız oluyor.
çok tatlı bir kızım var 8 aylık. benım neşem, bebeğim, canım..
inşallah darısı da size olur.
sağlıcakla kalın
Allah bağışlasın kızınızı.Allah ikinize de sağlıklı bir ömür versin.Benm doktorum epiduralle olma dedi ki olmadım.Çünkü epiduralle omurilikten sıvı verilip uyuşturuluyyo buda msliler için çok zararlı.Ben genel anestezi ile oldum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?