• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mrb hanımlar yorumlarınızı bekliyorum bebek kilosu

Yass56

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2018
50
10
88
35
Mrb hanımlar bebeğim bugün 35 günlük oldu 3800 doğdu.Bugün kontrole gittik 4300 olmuş kilosu.Sizce çok mu az

Alması gereken minimum kiloyu almış ama çok daha fazlasını alabilirdi. Emmeyi sıklaştır demiştir muhtemelen doktorunuz

Almasi gereken minimum kg mi almış (500-1000 Gr arası ) gün içinde sık sık Gece en fazla 2 saat arayla mutlaka emzirin . Emzirme sonrasi sağım yaparak sütünüzü arttirabilirsiniz. Ayrıca 4 litre kadar su ve sıvı tüketin.

Evet sık sık emzir dedi sürekli emziriyorum ama yetmemiş olabilir teşekkür ederim yorumunuz için
Benim kızım da 2.ayında hasta olmuştu 450 gr almıştı. Bana öyle demişlerdi çünkü. İlk 3 ayda 750-1000 gr almasını bekleriz. 500 g en az olmasını bekleriz arttırmak lazım annesi demişlerdi… arttır ama hiç kafaya da takma. Benim kızım 2600 doğdu. 3 aylıkken daha yeni 4600 olmuştu. Büyüdü mü gene büyüdü çok şükür. 14 aylık oldu bile… Seninkinin doğum kilosu iyi gene çabuk toparlar o

Benim kızım da 2.ayında hasta olmuştu 450 gr almıştı. Bana öyle demişlerdi çünkü. İlk 3 ayda 750-1000 gr almasını bekleriz. 500 g en az olmasını bekleriz arttırmak lazım annesi demişlerdi… arttır ama hiç kafaya da takma. Benim kızım 2600 doğdu. 3 aylıkken daha yeni 4600 olmuştu. Büyüdü mü gene büyüdü çok şükür. 14 aylık oldu bile… Seninkinin doğum kilosu iyi gene çabuk toparlar o
Çok rahatladım çok teşekkür ederim ilk bebeğim olduğu için hep tedirginim

Tam istediğimiz gibi değil dedi ben de az olduğunu düşünüyorum 🥲yorumunuz için teşekkür ederim
Sorun değil sütünüz artar bebeğiniz size tavsiyem bu aylarda ne kadar emerse memeyi boşaltırsa o kadar çok sütünüz artar ama olurda meme boşalmaz düzgün emzirilmezse 2. Aydan sonra memeler terbiye olup bebeğe göre süt üretilitor sakın kafanıza göre mama kullanmayın memeyi daha az emdiğindensüt azalır kontorlleri şhmal etmeyin. Benim 3. Ayda kızım 100 gral almıştı şok olmuştum. Ayda 1 kilo slan kızım. Sütüm azalmış dikkat etmediğimden. Arttırdım. Sizde memeyi boşaltın emzirme sonrası çok değil 10 dakika sağım yapın bol su için süt attırıcı çay kullanın şakır şakır gelicektir :)

Sorun değil sütünüz artar bebeğiniz size tavsiyem bu aylarda ne kadar emerse memeyi boşaltırsa o kadar çok sütünüz artar ama olurda meme boşalmaz düzgün emzirilmezse 2. Aydan sonra memeler terbiye olup bebeğe göre süt üretilitor sakın kafanıza göre mama kullanmayın memeyi daha az emdiğindensüt azalır kontorlleri şhmal etmeyin. Benim 3. Ayda kızım 100 gral almıştı şok olmuştum. Ayda 1 kilo slan kızım. Sütüm azalmış dikkat etmediğimden. Arttırdım. Sizde memeyi boşaltın emzirme sonrası çok değil 10 dakika sağım yapın bol su için süt attırıcı çay kullanın şakır şakır gelicektir

Sorun değil sütünüz artar bebeğiniz size tavsiyem bu aylarda ne kadar emerse memeyi boşaltırsa o kadar çok sütünüz artar ama olurda meme boşalmaz düzgün emzirilmezse 2. Aydan sonra memeler terbiye olup bebeğe göre süt üretilitor sakın kafanıza göre mama kullanmayın memeyi daha az emdiğindensüt azalır kontorlleri şhmal etmeyin. Benim 3. Ayda kızım 100 gral almıştı şok olmuştum. Ayda 1 kilo slan kızım. Sütüm azalmış dikkat etmediğimden. Arttırdım. Sizde memeyi boşaltın emzirme sonrası çok değil 10 dakika sağım yapın bol su için süt attırıcı çay kullanın şakır şakır gelicektir :)
Ne güzel yazmışsınız inşallah öyle olur hangi çayları önerirsiniz acaba

Bence gayet normal her bebeğin büyüme hızı bir değil. Bu aylarda gramlara çok takılmayın açlıktan ağlamıyorsa duyuyordur sütünüze güvenin, moralinizi bozmayın. Hele bu rakam için yetmiyor diye mamaya sarılmayın biberonla alışırsa sizi emmek istemeyebilir. Daha sık emzirin ve kendi beslenmenize dikkat edin.

Mrb hanımlar bebeğim bugün 35 günlük oldu 3800 doğdu.Bugün kontrole gittik 4300 olmuş kilosu.Sizce çok mu az
Zaten iyi bir kiloda doğmuş. Neden az olsun. Annelerin de bu şeyini anlamıyorum. Kendinize boşuna takıntı etmeyin. MaşaAllah.
Zayıf doğsa anlarım da zaten neredeyse 4 kilo doğmuş. Aylık 500 gram iyi bence.
Zaten ilk doğduğunda ödem gidiyor 200 gram kadar.
3600 doğdu dersek 700 gram almış oluyor.
MaşaAllah !! 🧿🧿

Zaten iyi bir kiloda doğmuş. Neden az olsun. Annelerin de bu şeyini anlamıyorum. Kendinize boşuna takıntı etmeyin. MaşaAllah.
Zayıf doğsa anlarım da zaten neredeyse 4 kilo doğmuş. Aylık 500 gram iyi bence.
Zaten ilk doğduğunda ödem gidiyor 200 gram kadar.
3600 doğdu dersek 700 gram almış oluyor.
MaşaAllah !! 🧿🧿
Ayy çok teşekkür ederim ne güzel konuşmuşsunuz ilk bebeğim olduğu için tedirgin oluyorum

Ayy çok teşekkür ederim ne güzel konuşmuşsunuz ilk bebeğim olduğu için tedirgin oluyorum
Hiç almazsa dert edin 🥰 sık sık emzirin. Bir de protein ağırlıklı beslenin. Kıyma,et,tavuk,balık da yiyin sezon bitmemişken. Ne yerseniz sütünüzden geçiyor unutmayın. Bir de bir göğsünüzde en az yarım saat emzirmeye çalışın. 20-25 dk en az. Her öğünde tek bir göğüsten doyurun. Diğer öğünde diğer göğüsten.
Yağlı kısmı en son gelir çünkü. Kilo aldıran,besleyen kısmı 😍
Tabi en az 2,5 lt su için günde. Susuz kalırsanız sütünüz kabızlık da yapar bebekte çok yağlı olur.

Hiç almazsa dert edin 🥰 sık sık emzirin. Bir de protein ağırlıklı beslenin. Kıyma,et,tavuk,balık da yiyin sezon bitmemişken. Ne yerseniz sütünüzden geçiyor unutmayın. Bir de bir göğsünüzde en az yarım saat emzirmeye çalışın. 20-25 dk en az. Her öğünde tek bir göğüsten doyurun. Diğer öğünde diğer göğüsten.
Yağlı kısmı en son gelir çünkü. Kilo aldıran,besleyen kısmı 😍
Tabi en az 2,5 lt su için günde. Susuz kalırsanız sütünüz kabızlık da yapar bebekte çok yağlı olur.
Çok teşekkür ederim yorumunuz için ben günde 4 litre su içiyorum her öğünde iki göğsü de veriyorum çünkü doymamış oluyor öyle hissediyorum sonrasında sağmaya başladım çok gelmiyor ama en son kısmı içirmek ve artırmak için sağıyorum

Merhaba,bence kilo alımı az değil bebeğinizin. 3800 doğdu ama sonrasında kaç kiloya düştü bebeğiniz? Asıl baz alınması gereken rakam bu. Benim bebeğim de 3505 Gr doğdu,8.günde 3180 e kadar düşmüştü. Doktor aldığı kiloyu düştüğü kiloya göre değerlendirmişti.

Merhaba,bence kilo alımı az değil bebeğinizin. 3800 doğdu ama sonrasında kaç kiloya düştü bebeğiniz? Asıl baz alınması gereken rakam bu. Benim bebeğim de 3505 Gr doğdu,8.günde 3180 e kadar düşmüştü. Doktor aldığı kiloyu düştüğü kiloya göre değerlendirmişti.
Aslında bana da az gelmedi ama doktor beni endişelendiriyor mama ver dedi doğduktan sonraki 4 günde 3600 e düştü bir ay sonra kontrolde 4300 çıktı

Aslında bana da az gelmedi ama doktor beni endişelendiriyor mama ver dedi doğduktan sonraki 4 günde 3600 e düştü bir ay sonra kontrolde 4300 çıktı
Bence mamalık bir durum yok gibi görünüyor hem doğum sonrası da sadece 200 Gr vermiş maşallah. Tabi yine doktorlar en iyisini bilir ama bana endişe edilcek bir durum var gibi gelmedi.

Back
X