Mozaik transfer trizomi 3, bilgisi olanın yazmasını rica ediyorum..

E2634

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2024
38
11
Herkese merhaba, daha önce konu açmıştım, 9 embriyodan 5. Güne giden olmaması başlıklı. O konu altında da 5.güne giden 5BB kalitedeki 1 embriyomun kendi isteğimle genetiğe gönderdiğimi yazmıştım. Sonuç geldi ve %50 oranında mozaik trizomi 3 olarak geldi.

Yaptığım araştırmalar neticesinde yaşamla bağdaşmayanları transfer edildiğini okudum. Transfer edilmesi gereken genetik sıralamasında 1. Sırada. Yani yaşamla bağdaşma yok. Anne karnında, transfer edildiği zaman da plesanta yardımıyla rescue olarak yani sağlıklı olarak embriyo gelişimini sürdürebiliyormuş. Bu konu hakkında youtube da açıklayıcı bir videoyaya denk geldim. Dünya çapında yapılmış olan mozaik transferlerin doğum, kimyasal ya da düşük olarak verileri vardı. Ya da pgt yapılan, yapılmayan ve mozaik transfer olarak da inceleme gruplarının sonuçları paylaşılmıştı. İsteyene videonun adını gönderebilirim. Çok açıklayıcıydı çünkü mozaik transfer yapılmalı mı , yapılmamalı mı bunu da işlemişlerdi.

Sorum şu, trizomi 3 olarak (tek gen) mozaik trasnferi yaptıran oldu mu?

Olmadıysa transfer ettirdiğiniz mozaiklerinizle sağlıklı bir bebiş dünyaya getirdiniz mi?

Dünyaya gelen sağlıklı bebişleriniz nasıl?

(videoda da dünyaya gelen bebeklerden kan alarak inceleme yapılmış, tabi bu bebişlerin bazılarına ulaşamadıkları için ellerinde olan verilere bakmışlar ve dünya çapında verilere geçen sadece 1 bebek trizomi %2 olarak dünyaya gelmiş ama sağlıklıymış. Geri kalan bebişlerin genetik taramasında olumsuz bir durum olmamış. Dünyaya gelen mozaik bebeklerin yaşları küçük olduğu için, ileri yaşlarıyla alakalı bir veri toplanamamış. Çünkü mozaik embriyoların transfer edilebileceği konusunda fikirler yeni yeni olgunlaşmış.)

mozaikliğiniz yüzde kaçtı ve hangi genlerde mevcuttu, transferiniz ne oldu, lütfen benimle bilgilerinizi paylaşır mısınız? Transfere daha karar vermedim ama sevgili annelerden, mozaik transferli sevgili anne adaylarından yardım rica ediyorum..

Doktorunuz size transfere uygun dedi mi?
Ben şuan mozaik embriyoya gebeyim. %30 oranında trizomi 6’ydı embriyom pgt’de. Doktorum uygun olduğunu söylemişti iyikide güvenmişim. Fetal dna yaptırdık sonrasında çok şükür temiz geldi. Trizomi 6 da temiz çıktı fetalde 🙏🏼❤️

Ama bazı genler ve oranlarına göre doktorlar çok uygun olmayabileceğini söylüyor. 6 yaşamla bağdaşan dedi benim doktorum ve oran olarak düşük dedi. 3 ile ilgili bir bilgim yok doğrusu

Doktorunuz size transfere uygun dedi mi?
Ben şuan mozaik embriyoya gebeyim. %30 oranında trizomi 6’ydı embriyom pgt’de. Doktorum uygun olduğunu söylemişti iyikide güvenmişim. Fetal dna yaptırdık sonrasında çok şükür temiz geldi. Trizomi 6 da temiz çıktı fetalde 🙏🏼❤️

Ama bazı genler ve oranlarına göre doktorlar çok uygun olmayabileceğini söylüyor. 6 yaşamla bağdaşan dedi benim doktorum ve oran olarak düşük dedi. 3 ile ilgili bir bilgim yok doğrusu

Merhabalar, öncelikle sizin ve bebişiniz adına çok sevindim, Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Cevap yazdığınız için de ayrıca teşekkür ederim.

Doktorum ve genetik doktoru transfer için uygun olduğunu söylediler. Mozaik oranı %50 ve tek gen de sizin gibi.. trizomi 3.. yaptığım araştırmalarda da transfere uygunluk açısından ilk sırada yer alıyor tek gen olmasından dolayı.

Fetal dna testini nerede yaptırdınız acaba, perinatologla da görüşme sağladınız mı?

Merhabalar, öncelikle sizin ve bebişiniz adına çok sevindim, Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Cevap yazdığınız için de ayrıca teşekkür ederim.

Doktorum ve genetik doktoru transfer için uygun olduğunu söylediler. Mozaik oranı %50 ve tek gen de sizin gibi.. trizomi 3.. yaptığım araştırmalarda da transfere uygunluk açısından ilk sırada yer alıyor tek gen olmasından dolayı.

Fetal dna testini nerede yaptırdınız acaba, perinatologla da görüşme sağladınız mı?
İlk 6. Haftada farklı bir sebepten perinatoloğa gitmişyim sonrasında gitmedim. Fetal dnayı tüp bebek doktorumda takipli doktorumda genoksta önermişti 12. Haftada orda yaptırdım. Şuan takipli oldupum doktorumda iyi inceliyor ona güveniyorum o yüzden perinatoloğa şuan gitmeyi düşünmüyorum. Detaylı ultrasonda bakıcam

İlk 6. Haftada farklı bir sebepten perinatoloğa gitmişyim sonrasında gitmedim. Fetal dnayı tüp bebek doktorumda takipli doktorumda genoksta önermişti 12. Haftada orda yaptırdım. Şuan takipli oldupum doktorumda iyi inceliyor ona güveniyorum o yüzden perinatoloğa şuan gitmeyi düşünmüyorum. Detaylı ultrasonda bakıcam
Cevaplar için teşekkür ederim, şimdiden iyi bayramlar💕

mozaikliğiniz yüzde kaçtı ve hangi genlerde mevcuttu, transferiniz ne oldu, lütfen benimle bilgilerinizi paylaşır mısınız? Transfere daha karar vermedim ama sevgili annelerden, mozaik transferli sevgili anne adaylarından yardım rica ediyorum..

Saklicennet Saklicennet yanılmıyorsam mozaik transfer sonucu bebeğini kucağına aldı diye hatırlıyorum.

X