• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Motor sınavı için yardım edin lütfen :( Son hakkım :(

milda

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2009
199
0
96
İzmir
Kızlar yardımınıza ihtiyacım var.Ehliyet sınavına giricem ve bu son şansımsenağlamasenağlamasenağlama
Eğer bunu da alamazsam yeni bi dosya açtırmam lazım ve bi ton masraf yine :(
Trafiği ve ilkyardımı geçtim ama melsef ki motordan geçemiyorum :(
Motora nasıl çalıştınız? Bi taktiği var mı bu motoru geçmenin senağlamasenağlamasenağlama

valla oturup hepsini tek tek ezberlicen canım başka yolu yok

valla oturup hepsini tek tek ezberlicen canım başka yolu yok

Ya cnm oturup ezberliyorum ama o kadar çok soru var ki unutuyorum sonradan :(
Ne yapsam bilemedim :( kaç keredir kursa verdiğim paraya mı yanayım,yoksa sınav için yatırdığım paraya mı :(

sınava girmeden 1 gün önce kitaptaki testleri çöz ben öle yapmıştım derslere hiç girmedim kitabı okudum ertesi gün sınava girdim geçtim.ben masrafa üzülmemde neyse kitaptaki testleri çöz nettede var testler onları yap dahada olmassa bidaha girme bence masraf ta kötü tabi inşallah yaparsın önce inan korkarak girme sınava

Ben ehliyet alalı 10 sene oldu.
Eğer sistem değişmediyse Motor kitabının arkasındaki test sorularını ezberlemen yeterli.
Ben bir gece önce ezberleyip 98 almıştım sınavdan.:1rolleyes:

Kızlar teşekkür ederim.Elimden geleni yapıcam artık mecburen :(
Umarım bu sefer alırım :(
Yoksa bi daha girmicem zaten sınava mınava :(

Kurstan size testler vermişlerdir muhakkak o soruları bol bol çözün... muhtemelen ezberleyeceksiniz..hemen hemen aynı sorular soruluyor....ınşallahh geçersiniz..

Kurstan size testler vermişlerdir muhakkak o soruları bol bol çözün... muhtemelen ezberleyeceksiniz..hemen hemen aynı sorular soruluyor....İnşallahh geçersiniz..

Kursa gidemedimki cnm :( sadece kitap var elimde :(
9 günüm kaldı sadece.Gündüzleri zaten çalışamıyorum evde tadilat var senağlama

Motor dersinde terimler hep birbirine benzediği için kitaptan çalışmak biraz kafa karıştırıcı olabiliyor.
Derslere katılabilme imkanın varsa katıl derim. Gerçi dersler başlayalı çok olmuştur şimdi katılacağım desen bile bir çok konuyu kaçırmış olacaksın.

Elimde olan Motor dersi özetlerini paylaşayım toplamda 7-8 sayfalık iki ayrı döküman toplamda 14-15 sayfa ama kitabı okuyupta bilmen gereken hemen hemen herşey mevcut.

Çalışma sistemi olarak size önerim.

1- Vereceğim özetleri öncelikle ezberlermisin, anlayarak okurmusun artık ne şekilde anlayabiliyorsan öğren.
2- Üstüne kitabın motor bölümünü oku özetler sayesinde okuduklarını daha iyi anlayacaksın.
3- Milli eğitim Bakanlığı' nın sayfasında bulunan geçmiş yıllara ait soruların motor bölümündeki soruları çözerek pratik yap.

Önünüzde 8 gün var ve bunlar topu topu sizin 3, bilemediniz 4 gününüzü alır.

Motor ve Araç Tekniği -1
Motor ve Araç Tekniği -2

Motor dersinde terimler hep birbirine benzediği için kitaptan çalışmak biraz kafa karıştırıcı olabiliyor.
Derslere katılabilme imkanın varsa katıl derim. Gerçi dersler başlayalı çok olmuştur şimdi katılacağım desen bile bir çok konuyu kaçırmış olacaksın.

Elimde olan Motor dersi özetlerini paylaşayım toplamda 7-8 sayfalık iki ayrı döküman toplamda 14-15 sayfa ama kitabı okuyupta bilmen gereken hemen hemen herşey mevcut.

Çalışma sistemi olarak size önerim.

1- Vereceğim özetleri öncelikle ezberlermisin, anlayarak okurmusun artık ne şekilde anlayabiliyorsan öğren.
2- Üstüne kitabın motor bölümünü oku özetler sayesinde okuduklarını daha iyi anlayacaksın.
3- Milli eğitim Bakanlığı' nın sayfasında bulunan geçmiş yıllara ait sorulan motor bölümündeki soruları çözerek pratik yap.

Önünüzde 8 gün var ve bunlar topu topu sizin 3, bilemediniz 4 gününüzü alır.

Motor ve Araç Tekniği -1
Motor ve Araç Tekniği -2

Baya bi kafa karıştırıcı hemdesenağlama
Cnm notlar için çok teşekkür ederim.İşime yarar inşallah :(
Akşama notlara bakıcam cnm.Evde ustalar olmasa çalışma imkanım olucak ama malesef sürekli bişey istedikleri için konsantre olamıyorum:kızgın:
İnşallah yarın tamamen biterde işleri bende konsantre olurum iyice.

Keşke daha önce derslere katılabilseydin yeri geldiğinde görsel anlattıkları için insanın kafasında daha çok kalıyor..
Testlere çalış, bu testleri ezberlemeye çalış al yanına birini o karışık sorsun sen cvpla...

Baya bi kafa karıştırıcı hemdesenağlama
Cnm notlar için çok teşekkür ederim.İşime yarar inşallah :(
Akşama notlara bakıcam cnm.Evde ustalar olmasa çalışma imkanım olucak ama malesef sürekli bişey istedikleri için konsantre olamıyorum:kızgın:
İnşallah yarın tamamen biterde işleri bende konsantre olurum iyice.

Rica ederim umarım faydalı olur.
Önceki sınavlarını merak ettim açıkçası ortalama kaç puan alıyorsun.
Sınavda rahat olabilirsiniz. Sonuçta 3 yanlış, 1 doğruyu götürmüyor ve toplamda 12 yanlış yapabilme hakkınız var.

Canım geçmiş dönemlerde çıkmış soruların çıktısını al.
Dönüp dolaşıp aynı sorular çıkoy zaten.
Son gün otur bu soruları ezberle.
Onu da şöyle yap. Önce soruyu kendin çözmeye çalış. Böle yaparak soruları da anlarsın cevapları da kafana yazmış olursun. Sonra hangisi geçiyorsa onu işaretle sonra doğru cevabına bak. Emin ol kalır aklının bir köşesinde.
Yav ben de trafiği 70 le geçmişim Motor kolay be gülümmm..

Ortalama 50 küsür alıyorum :( 54 almışım bi sınavdan bi sınavdanda 57.5 muydu neydi tam hatırlamıyorum :( böyle işte :(

Hepinizin tavsiyelerini gözönünde bulundurucam kızlar:1hug:
Teşekkür ederim gerçekten ilginize

canım ben de hiç derslere gitmemiştim ve kursa verilen kitaptaki soruları çözüp girmiştim sınava 90 alıp geçtim
aynı sorular çıkıyor diye biliyorum mecbur hepsini ezberleyeceksin
Allah yardımcın olsun inşallah geçersin a.s.

Ortalama 50 küsür alıyorum :( 54 almışım bi sınavdan bi sınavdanda 57.5 muydu neydi tam hatırlamıyorum :( böyle işte :(

Hepinizin tavsiyelerini gözönünde bulundurucam kızlar:1hug:
Teşekkür ederim gerçekten ilginize

Notlarında öyle fena değilmiş biraz daha çabalarsan muhakak verirsin bu sınavı.

bak şekerim konu felan ezberleme sakın kafan çok karışır. ben 3 sene önce ehliyet aldım ve motordan 98 le geçtim. internetten sürücü kursunda çıkan soruları indirdim ve sadece soru çözerek konuları kavramaya çalıştım. ve işin kolay tarafı nedir biliyormusunuz zatem soruların hiç değişmemesi sadece toplasanız 6 7 soru değişiyor dolayısıyla son 3 senenin sorularını çözdüğünde soruları ve cvpları ezberliyorsun. Sınavda sorunun tamamını okumadan cevaplamıştım. bu yöntemi şiddetle tavsiye ediyorum başarılar diliyorum

Ya kızlar ben motoru gözümde çok büyütmüşüm yaaa.Kalıcam,zor diye odaklandığım için yapamıyomuşum sanırım.Sınava girdim soruları okudum mantık yürüterek yaptım.Ve bilmediğim soruları da mantıkla çözdüm.Geçicem inşallah hayırlısıyla.Bi de işin komiği yanımda bi erkek oturuyodu kağıdına bakıyım dedim,benim mesela a şıkkı yaptığım soruyu o d şıkkı yapmış.Sınav çıkışı özellikle baktım benim cvbım doğruydu :)
ınşallah geçerim yaaa :1rolleyes:

Back