• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mörşlük işi hakkında bilgisi olan ?

schtzi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2014
356
224
53
31
Merhaba arkadaşlar uzun süredir is ariyordum bulamıyordum hiç biryerden haber gelmiyordu . bir arkadaş is buldu hemen yarın görüşmeye gidicem.mörşlük is bu, ne biliyormusunuz.nasıl zormu kolaymi ?

Tanımı şu şekilde; (Alıntı)

Günümüz de neredeyse perakende sektörün de tedarikçi rolü oynayan her firmanın,müşterilerine yani marketlere mörş desteğini sağladığını söylersek hata etmiş olmayız.Bu destek hem mağaza,hem de tedarikçi için önem arz etmektedir.Firmalar genel de ürünlerin raflar da yok satmaması ve dizilişinin bozulmadan satışını mörş elamanı ile sağlamaktadır.Yani mörş'ün işi,belirtilen güzergahtaki mağazalara uğrayarak,ürünlerin kontrolünü ve reyondaki varlığını devam ettirebilmek.Tabi sizin işinizi yapıp yapmadığınızı denetleyecek bir şefiniz de,mutlaka olacaktır.Gerektiği takdir de bu şef sizin mağazalara uğrayıp,uğramadığınızı kontrol etmek için sizden önce veya sonra mağazaya ziyaretler düzenleyebilir.Hatta gideceğiniz veya gittiğiniz mağazaların yöneticilerinden sizden memnun olup olmadığı,hakkın da bilgiler alabilir.Böyle durumlar da mağazaların sizin hakkınızdaki kanaati çok önemli olabilir.

Peki Mörş Ne Kadar Maaş Alır?

Aslında mörş çalışma şartları emin olun çok değişken değildir.Günlük çalışma saati 8,30 maaş asgari ücret,yol parası ve yemek parası şeklinde olup.Yine bir çok firma da bulunan haftalık ve yıllık izin faktörleri yine bu iş kolunda da standart şekil de işlemektedir.

herhangi bir sektördeki ürünün dağıtım yapılan yerlerindeki kontrolunu satış devamlılığını ve reyon kontrollerinin yapılması diyebiliriz kısaca.
Örneğin bir süpürge markası a olsun o markanın satış yapılacak yerlere dagılımından sonra o mağzadaki reyonun yerinin satış çizelgesinin malın devamlılığının kontrolünü yapan kişiye denir.
Sabit yeri yoktur hergün farklı mağzalarda kontrole giderler. Ama genel olarak güzel bir iş olduğunu düşünüyorum :)

Tanımı şu şekilde; (Alıntı)

Günümüz de neredeyse perakende sektörün de tedarikçi rolü oynayan her firmanın,müşterilerine yani marketlere mörş desteğini sağladığını söylersek hata etmiş olmayız.Bu destek hem mağaza,hem de tedarikçi için önem arz etmektedir.Firmalar genel de ürünlerin raflar da yok satmaması ve dizilişinin bozulmadan satışını mörş elamanı ile sağlamaktadır.Yani mörş'ün işi,belirtilen güzergahtaki mağazalara uğrayarak,ürünlerin kontrolünü ve reyondaki varlığını devam ettirebilmek.Tabi sizin işinizi yapıp yapmadığınızı denetleyecek bir şefiniz de,mutlaka olacaktır.Gerektiği takdir de bu şef sizin mağazalara uğrayıp,uğramadığınızı kontrol etmek için sizden önce veya sonra mağazaya ziyaretler düzenleyebilir.Hatta gideceğiniz veya gittiğiniz mağazaların yöneticilerinden sizden memnun olup olmadığı,hakkın da bilgiler alabilir.Böyle durumlar da mağazaların sizin hakkınızdaki kanaati çok önemli olabilir.

Peki Mörş Ne Kadar Maaş Alır?

Aslında mörş çalışma şartları emin olun çok değişken değildir.Günlük çalışma saati 8,30 maaş asgari ücret,yol parası ve yemek parası şeklinde olup.Yine bir çok firma da bulunan haftalık ve yıllık izin faktörleri yine bu iş kolunda da standart şekil de işlemektedir.
Teşekkür ederim☺

zora dayanırım dersen olur
bir firmanın mallarını reyona dizmek satışları yükseltmek market market gezmek tabiri caizse

Belli bir bölgedeki marketleri sana veriyor marka otobüsle falan onlara gün içinde gidip depodaki malları kontrol ediyorsun reyonuna ürün yerleştiriyoruz rafın dağınıksa onlara düzeltiyorsun. Boş olduğun zamanlarda markete stant kurup ürün tanıtımı yaptırabiliyorlar

Belli bir bölgedeki marketleri sana veriyor marka otobüsle falan onlara gün içinde gidip depodaki malları kontrol ediyorsun reyonuna ürün yerleştiriyoruz rafın dağınıksa onlara düzeltiyorsun. Boş olduğun zamanlarda markete stant kurup ürün tanıtımı yaptırabiliyorlar
Zormu peki

Ayaktasınız bütün gün ama yol haricinde sıcakta çalışıyorsunuz sonuçta. Market arabalarıyla ürün taşıyorsunuz ama indir kaldır falan yorar illaki belinizde sıkıntı varsa hiç o işlere girmeyin deyim daha çok yıpratırsınız

Hayırlısı olsun, kolay gelsin diyorum. Hali hazırda çalışmıyorsanız denersiniz bir, ne kaybınız olacak?
Uymuyorsa size çıkarsınız.
Yeni bir kelime öğrenmiş oldum bugün sayenizde.

Back
X