• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi MORFOLOJİNİN ÇÖZÜMÜ VAR ARKADAŞLAR

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
arkadaşlar merhaba, daha önce ilk tahlil sonucumun olumsuz oluğunu yazmıştım. ikinci kür de bitti ve toplamda 4 aya yakın süre doldu testi tekrarladık ve aşırı derecede hüsrana uğradım, değerler gittikçe düşüyor artacağına 4 ay önce bu tedavi yerine tüp bebek kararımdan caymasam belki şimdi bebeğim 4 aylıktı. bana da iyi bi ders oldu, bundan sonra doktor sözü dinlerim artık. anlıyacağınız param da zamanım da boşa gitti. para değil de zamanımı boşa geçirdiğime çok pişmanım. bundan sonra bu siteye de çok fazla girip psikolojimi bozmamaya çalışacağım. hepinize allah sağlıklı bebekler versin en kısa zamanda inşallah...

arkadaşlar merhaba, daha önce ilk tahlil sonucumun olumsuz oluğunu yazmıştım. ikinci kür de bitti ve toplamda 4 aya yakın süre doldu testi tekrarladık ve aşırı derecede hüsrana uğradım, değerler gittikçe düşüyor artacağına 4 ay önce bu tedavi yerine tüp bebek kararımdan caymasam belki şimdi bebeğim 4 aylıktı. bana da iyi bi ders oldu, bundan sonra doktor sözü dinlerim artık. anlıyacağınız param da zamanım da boşa gitti. para değil de zamanımı boşa geçirdiğime çok pişmanım. bundan sonra bu siteye de çok fazla girip psikolojimi bozmamaya çalışacağım. hepinize allah sağlıklı bebekler versin en kısa zamanda inşallah...
Kurlerin faydasini goren olmadi anlasilan..Bende burdaki sonuclara gore almayi dusunuyodum artik almam. Sikma canini hepimizin hakkinda hayirlisi olsun canim. Belki ise yarar diyerek ne duysak yapiyoruz. Artik nasip kismet insallah hepimiz birgün hayalimizi yasariz.

Önce kültür baktırın eşinde iltihap varmı yokmu çünkü buradan okuduklarım oldu iltihap varsa oda etkili oluyor. fsh baktırın yüksek veya düşük olabiliyor.

Sperm düşüklüğü ve sperm morfoloji diğer adıyla şekil bozukluğu rahatsızlığının düzelmesi normal olması için,

– Keçi Boynuzu Pekmezi (soğuk pres veya doğal olanı kaynatılacaktır.) rengi koyu kahve olanın kaynatılması önerilir. Küçük küçük kırıp 7 – 8 dk kaynatılmalıdır.

– Doğal E Vitamini (Eczaneye danişılabilir)

– Propolis Arı sütü ve bal karışımları 1 tatlı kaşığı sabah alınıcak (kahvaltıdan sonra önerilir)

– Kırkkilit Otu

Not: Kişinin dar pantolon giymemesi önerilir. Acı baharat ve turşu da fazla tüketilmemelidir. Hatta gece yatarken kilot giymesin sadece pijama ile yatsın Onu da buradan okumuştum.

Morfoloji için İbrahim saraçoğlu Doğal E Vitamini 200 lük olanından 2 kutu bitirsinler diyor bir de soğuk pres keçi boynuzu pekmezini sabah akşam.

Doktor eşinize ameliyat diyorsa olsun.benim eşim oldu 50 . gününde hamile olduğumu öğrendim. Rabbim isteyen herkese versin sakin beklemeyin ameliyatı. 20 ayim öylece boşu boşuna gitti

merhaba arkadaşlar, ben de belki size bir umut olur diye 3 yıl önceki hikayemi yazmak isterim. Biz de 1 yıla yakın normal yolla deneme yaptıktan sonra kadın doğum doktorlarına detaylı görüşmeye gittik.Eşimin sperm sonuçları morfoloji %1 sayı 8 milyon (az) ve hareketli sorunu vardı. Ünlü bir yerde 1 tüp bir de dondurulmuş embriyodan tüp bebek transferi yapıldı ancak hiç biri tutmadı. Bende sıkıntı yoktu. Düşündüm ki bizim sorunumuz erkek infertilite kaynaklı neden önce o sorunu halletmiyoruz ve bunun yeri de kadın doğumcular değil, tüp bebek değil.Ürülog Kaan hocaya gittik o DNA hasarına baktı ve hasarlı çıktı. 3 aylık tedavisiyle tam da 3 tüp bebeğe bu kez farklı bir yerde baslayacakken normal yolla hamile kaldım.Hiç sorun olmadan hamileliğimi tamamladım.İnşallah bu size umut olur. Lütfen normal yolla kalmıyorsanız ve kadında değilse sorun eşinize baktırın ve sorun varsa artık kadın doğumculara gitmeyin, ürologa gidin.Kadın doğumcular bu işin olasılık işi olduğunu söylüyorlar ama bilim o kadar ilerledi ki bu iş tedavi edilebilir.Tedavi bittikten sonra normal yolla 6 ay denemek ve olmazsa yine tedavi edilmiş spermi alarak aşılama veya tüp yapmak gerekiyor. Tedavi edilmemiş sperm embriyo olurturuyor (tüp bebek için mesela) ama tutunmuyor. Ben 2 ay önce sürpriz şekilde hamile kaldım ancak 5. haftada düşük oldu.Demem o ki sperm dölleniyor ancak normal şekilde süreç devam edemiyor.Tekrar antioksidan ve takviyelerle önce sperm kalitesini iyileştirip normal yolla olmasını bekleyeceğiz ileride. Kaldı ki DNA hasarlı sperm doğan çocuğa nesillere de aktarılabiliyor .Ancak bunu Kaan hoca da yazmış sayfasında şanslıyız ki tedavi edilebiliyor demiş, yani sağlıklı hale getirildikten sonra normal veya tüp bebek yapmanın çocuklarınızın sağlığı açısından da faydaları olacaktır. Tüp hiç kolay değil lütfen sanki transfer olacak sonra da tutacak gibi bakmayın. Benim tutmamasının nedenini 2 ay önce hamilelikte düşün yaşayınca anladım.Spermlerin kalitesi, DNA hasarı tedavi edilmeli önce, 3 ay sonra süreç Allah'ın izniyle nasıl sağlıkla ilerliyor göreceksiniz. Allah bu yazıyı okuyan ve isteyen herkese nasip etsin.

Arkadaşlar metin Bey'den kürleri kullananlar herhangi bir gelişme yokmu acaba, ocaktan bu yana çok alan olmuş, hamile kalan oldumu acaba,

galiba kullnan olmamış,herkez alıcam deyip almadı bence,yoksa illaki yazan olurdu canım

galiba kullnan olmamış,herkez alıcam deyip almadı bence,yoksa illaki yazan olurdu canım
Biz almaya başladık Aralık ayında hatta 7-8 ay kullandık,bize en fazla 6 ayda bu iş tamam dediler!!!! Sonuç yine hüsran değerlerimizde zerre değişiklik yok

selam, kullanan oldu arkadaşım ama değerlerimizde değişiklik olmadı maalesef.

bizim de sonuç olumsuzdu arkadaşlar ağustosta tüp bebek yaptık o da tutmadı onun tahlillerinde de yükselme olmuş mudur acaba diye baktım ama eskisinden de düşük bu kürleri almadan önce en azından belli bi sayının üstünde çıkıyodu eskiden şimdi daha da düşük çok pişmanım bize hiç yaramadı yarayanları okuyorum demek ki biz de ayrı bi problem varmış ne diyim.

bizde kullandık ama hiç bir faydası olmadı hatta sayı ve hareket düştü aşılama yaptırdık kullandıktan sonra tutmadı yani boşa gitti onca ümit konuyu açan arkadaş konuyu açıp gitti hamile olduğunu söylemişti en son bi dahada uğramadı oysa onca insan onun sözüne güvenip aldı o kürleri :(

bizde kullandık ama hiç bir faydası olmadı hatta sayı ve hareket düştü aşılama yaptırdık kullandıktan sonra tutmadı yani boşa gitti onca ümit konuyu açan arkadaş konuyu açıp gitti hamile olduğunu söylemişti en son bi dahada uğramadı oysa onca insan onun sözüne güvenip aldı o kürleri :KK43:
evet arkadaşım aynı dertten muzdaribiz ben şimdi kasımda dondurulmuş embriyo ile ikinci tüp bebeğimi yapıcam maddi imkanın varsa aşılamayla hiç uğraşma derim tüp bebeğe yönel çok yorucu bi süreç o yüzden en kestirme tüp bebek oluyor artık bu işte başka çare yok :)

Ben de almayı düşünmüştüm. Eşime böyle şeyleri yedirmekte zorlandığım için almamıştım. Şimdi iyi ki almamışım diyorum.

evet arkadaşım aynı dertten muzdaribiz ben şimdi kasımda dondurulmuş embriyo ile ikinci tüp bebeğimi yapıcam maddi imkanın varsa aşılamayla hiç uğraşma derim tüp bebeğe yönel çok yorucu bi süreç o yüzden en kestirme tüp bebek oluyor artık bu işte başka çare yok :)

mayıs ayında yaptırdık aşılamayı ben o kadar yoruldum ki 1,5 senedir şimdi kendi haline bıraktım olursa olur havasındayım. maddi olarak şu aralar iyi bi dönemde değiliz. biraz daha zaman geçsin tüp bebek son çare. inşallah tutar tüp bebeğin Allah sağlıkla kavuşmayı nasip eder.

Arkadaşlar Merhaba

Benimle aynı sıkıntıları yaşamış arkadaşlar olduğunu bildiğim için sizlerle hikayemi paylaşmak istedim.7 senelik evliyim Eşimle 4 sene önce doktora gittiğimizde eşimde morfoloji sorunu olduğunu öğrendik .Eşimin morfolojisi %1 çıktı testler tahliller vitamin destekleri kürler ,keçiboynuzları vs. derken sonuç değişmedi gezmediğimiz üroloji profesörü kalmadı. Başarısız iki aşılama iki tüp bebek denemesinin ardından sonuç hüsranla sonuçlandı .Tabi bu arada birçok tüp bebek tedavisi gören bayan gibi FSH ilaçlardan dolayı 27 oldu hemen menapoza giriyorsun diye yapıştırıdılar bu arada 32 yaşındayım.. Yaşadıklarımın tamamını anlatsam kaç sayfa olur bilmiyorum. Son olarak laproskopi önerdiler Ege üniversitesinde yatarken yanımda yatan bayan bana İzmirde bir apiterapist yani bitki bilimci olduğunu ve eşinin morfolojisini düzelttiğini söyledi. Son bi umut eşimle gidelim ne kaybederiz dedik adamı aradık raporlarınızla gelin dedi gittik eşime iki kavanoz kür hazırladı. Bunları 90 gün kullan test yaptır dedi 10 gün önce test yaptırdık üroloji doktorumuz ilker bey bile inanamadı .Eşimdeki boyun-baş ve kuyruk anamolileri tamamen kaybolmuş sayı 10 milyondan 40 milyona çıkmış hareketlilik süper yani şuan tamamen sorunsuz bir birey. Bana gelince bende kendime başka bir kür yaptırdım FSH 9 oldu. Üroloji doktorumuzun ayrıca ilettiğine göre morfoloji olan bireylerde uygulanan tüp bebek ve aşılamaların çoğu tutmuyor yada düşükle sonuçlanıyormuş hatta yurt dışında birçok ülkede morfoloji olan bireylere bu tarz uygulamalar yapılmıyormuş .kürlere o kadar komik ötesi bir rakam ödedim ki anlatamam nerdeyse bi karton sigara parası diyeyim siz anlayın. Şuan sonuçlarımızı gören su hospital ,şifa gibi merkezler hemen tüp bebek yapalım kesin tutar diyorlar ben yanaşmıyorum. Apiterapistimiz metin bey iki aya kadar gebelik elde ederiz sakın paranı kaptırma diyor haklıda şuana kadar nerdeyse 1 evin yarı parasını harcadım boş yere. İsteyen arkadaşlara özelden irtiabat nosunu vereyim reklam olmasın .Bu arada arkadaşlar ağır testis ameliyatı vb. geçiren arkadaşlara yada fiziki bir sorunu nedeniyle morfoloji olan arakadaşlara yardımcı olamıyorlarmış bize ilk sorduğu bu olmuştu.Umarım şifa bulursunuz.

Söylediginiz bitkilerle kür yapan kişinin bilgilerini banada verirmisiniz..benimde ayni sorunlarim var...hamile kalabildinizmi?

Söylediginiz bitkilerle kür yapan kişinin bilgilerini banada verirmisiniz..benimde ayni sorunlarim var...hamile kalabildinizmi?
arkadaşım bu kürler biz de hiç bir işe yaramadı aksine değerlerimiz düştü bir kaç kişi daha böyle, forumu baştan sona oku istersen hem önceki sayfalarda adamın numarası da var uygun görürsen ara görüş.

Eger bu kür ise yaramiyorsa başka çözümler bulmaliyiz acaba ne?
İbrahim saraçoğlu diyorki 200 lük e vitamini ve keçiboynuzu (fsh yüksek ise keçiboynuzu kullanmıyorsunuz)
bir kutu bitince diğer ay arı sütü bal polen prolobolis karışım ve kırkkilitotu bunlar dönüşümlü olacak bir de çinko vitamini 3 ay sonra tahlil yapılacak

Back