Merhaba arkadaşlar...
Uzun süredir forumdan sizleri takip ediyorum. 30 yaşındayım. Eşimin morfolojisi % 2. 7 yıldır evliyiz. Yaklaşık 2 yıl normal yollardan çocuk sahibi olmayı denedik fakat olmadı. Bir tüp bebek merkezine başvurduk ve morfolojik bozukluğun ciddi bir sorun olduğunu ve normal yollardan da çocuk sahibi olabileceğimizi / belki olamayacağımızı / olursa da ne zaman olacağının belli olmayacağını eğer beklemek istemiyorsak micro enjeksiyon yapmamızı tavsiye ettiler. yaklaşık 1 yıl önce ilk micro denememizi yaptık. sırasıyla nisan 2009 da 12 yumurtadan 6 embriyot elde edildi - 3 tane orta kalite 3.gün transfer edildi (diğer 3 embriyo işe yaramaz dediler ) sonuç negatifHaziran 2009 da 9 yumurtadan 4 tanesi döllendi embriyolardan 2. gün 2 tanesi gelişmeyi durdurdu diger 2 tanesinide riske atmamak için 2. gün transferi yaptılar fakat sonuç yine negatif 3. denemeyi ocak 2010 da yaptık . 14 olgun yumurta toplandı 9 tanesi döllendi. 4 tanesi gelişmeyi durdurdu. 2 tanesi bozuk döllenmiş 3 embriyo kaldı. yine riske atmamak için 2. gün transferi yaptılar ve sonuç yine negatif...
şimdi soruyorum arkadaşlar;
- bizim gibi morfoloji bozukluğu olupta micro enjeksiyonla hamile kalan varmı ?
- hamile kaldıysanız sağlıklı bir doğumla sonuçlandı mı?
- kaçıncı denemenizde hamile kaldınız ?
- kaç embriyo transfer edildi ve kaçıncı gün transferiydi?
- eşinize uygulanan bir tedavi oldu mu - olduysa hangi ilaçları kullandı?
- siz tedavinizde hangi ilaçları kullandınız ?
- hangi merkezde tedavi gördünüz ?
bilgilerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim arkadaşlar. boshayallersmile
Merhaba arkadaşlar...
Uzun süredir forumdan sizleri takip ediyorum. 30 yaşındayım. Eşimin morfolojisi % 2. 7 yıldır evliyiz. Yaklaşık 2 yıl normal yollardan çocuk sahibi olmayı denedik fakat olmadı. Bir tüp bebek merkezine başvurduk ve morfolojik bozukluğun ciddi bir sorun olduğunu ve normal yollardan da çocuk sahibi olabileceğimizi / belki olamayacağımızı / olursa da ne zaman olacağının belli olmayacağını eğer beklemek istemiyorsak micro enjeksiyon yapmamızı tavsiye ettiler. yaklaşık 1 yıl önce ilk micro denememizi yaptık. sırasıyla nisan 2009 da 12 yumurtadan 6 embriyot elde edildi - 3 tane orta kalite 3.gün transfer edildi (diğer 3 embriyo işe yaramaz dediler ) sonuç negatifHaziran 2009 da 9 yumurtadan 4 tanesi döllendi embriyolardan 2. gün 2 tanesi gelişmeyi durdurdu diger 2 tanesinide riske atmamak için 2. gün transferi yaptılar fakat sonuç yine negatif 3. denemeyi ocak 2010 da yaptık . 14 olgun yumurta toplandı 9 tanesi döllendi. 4 tanesi gelişmeyi durdurdu. 2 tanesi bozuk döllenmiş 3 embriyo kaldı. yine riske atmamak için 2. gün transferi yaptılar ve sonuç yine negatif...
şimdi soruyorum arkadaşlar;
- bizim gibi morfoloji bozukluğu olupta micro enjeksiyonla hamile kalan varmı ?
canım bızım morfololojı 0 dı mıkroenjeksıyonla 2. denemde hamıle kaldım
- hamile kaldıysanız sağlıklı bir doğumla sonuçlandı mı?
henuz 13 haftalık hamıleyım sonucu bılemıyorum
- kaçıncı denemenizde hamile kaldınız ?
2. demenede kaldım
- kaç embriyo transfer edildi ve kaçıncı gün transferiydi?
1 tanesı 1. kalıtede 3 embryo transfer edıldı
- eşinize uygulanan bir tedavi oldu mu - olduysa hangi ilaçları kullandı?
herhangı bır tedav uygulanmadı
- siz tedavinizde hangi ilaçları kullandınız ?
gonal f kullandım bırde dıger ılaclar ama farklı bırsey yok ısımlerı hatırlamıyorum sadece
- hangi merkezde tedavi gördünüz ?
memorıalde tedavı olduk
bilgilerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim arkadaşlar. boshayallersmile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?