• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Morfoloji bozuklugu olupta mıcro enjeksıyonla hamıle kalanlar.....

DURU1980

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2010
26
1
86
İstanbul
Merhaba arkadaşlar...
Uzun süredir forumdan sizleri takip ediyorum. 30 yaşındayım. Eşimin morfolojisi % 2. 7 yıldır evliyiz. Yaklaşık 2 yıl normal yollardan çocuk sahibi olmayı denedik fakat olmadı. Bir tüp bebek merkezine başvurduk ve morfolojik bozukluğun ciddi bir sorun olduğunu ve normal yollardan da çocuk sahibi olabileceğimizi / belki olamayacağımızı / olursa da ne zaman olacağının belli olmayacağını eğer beklemek istemiyorsak micro enjeksiyon yapmamızı tavsiye ettiler. yaklaşık 1 yıl önce ilk micro denememizi yaptık. sırasıyla nisan 2009 da 12 yumurtadan 6 embriyot elde edildi - 3 tane orta kalite 3.gün transfer edildi (diğer 3 embriyo işe yaramaz dediler ) sonuç negatif :( Haziran 2009 da 9 yumurtadan 4 tanesi döllendi embriyolardan 2. gün 2 tanesi gelişmeyi durdurdu diger 2 tanesinide riske atmamak için 2. gün transferi yaptılar fakat sonuç yine negatif :( 3. denemeyi ocak 2010 da yaptık . 14 olgun yumurta toplandı 9 tanesi döllendi. 4 tanesi gelişmeyi durdurdu. 2 tanesi bozuk döllenmiş 3 embriyo kaldı. yine riske atmamak için 2. gün transferi yaptılar ve sonuç yine negatif...

şimdi soruyorum arkadaşlar;
- bizim gibi morfoloji bozukluğu olupta micro enjeksiyonla hamile kalan varmı ?
- hamile kaldıysanız sağlıklı bir doğumla sonuçlandı mı?
- kaçıncı denemenizde hamile kaldınız ?
- kaç embriyo transfer edildi ve kaçıncı gün transferiydi?
- eşinize uygulanan bir tedavi oldu mu - olduysa hangi ilaçları kullandı?
- siz tedavinizde hangi ilaçları kullandınız ?
- hangi merkezde tedavi gördünüz ?

bilgilerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim arkadaşlar. boshayallersmile

Merhaba arkadaşlar...
Uzun süredir forumdan sizleri takip ediyorum. 30 yaşındayım. Eşimin morfolojisi % 2. 7 yıldır evliyiz. Yaklaşık 2 yıl normal yollardan çocuk sahibi olmayı denedik fakat olmadı. Bir tüp bebek merkezine başvurduk ve morfolojik bozukluğun ciddi bir sorun olduğunu ve normal yollardan da çocuk sahibi olabileceğimizi / belki olamayacağımızı / olursa da ne zaman olacağının belli olmayacağını eğer beklemek istemiyorsak micro enjeksiyon yapmamızı tavsiye ettiler. yaklaşık 1 yıl önce ilk micro denememizi yaptık. sırasıyla nisan 2009 da 12 yumurtadan 6 embriyot elde edildi - 3 tane orta kalite 3.gün transfer edildi (diğer 3 embriyo işe yaramaz dediler ) sonuç negatif :( Haziran 2009 da 9 yumurtadan 4 tanesi döllendi embriyolardan 2. gün 2 tanesi gelişmeyi durdurdu diger 2 tanesinide riske atmamak için 2. gün transferi yaptılar fakat sonuç yine negatif :( 3. denemeyi ocak 2010 da yaptık . 14 olgun yumurta toplandı 9 tanesi döllendi. 4 tanesi gelişmeyi durdurdu. 2 tanesi bozuk döllenmiş 3 embriyo kaldı. yine riske atmamak için 2. gün transferi yaptılar ve sonuç yine negatif...

Mrb. Bizde de morfoloji sorunu var biraz.28 yaşındayım.5 yıldır evliyiz.Normal yolla bir kez hamile kaldım.Ama kalp atışı olmadığı için alındı. Bu şubatta tüp bebek denedik. Maalesef negatif. Temmuzda 2.sini deneyeceğiz inş.Sen hamile kalanlara sormuşsun ama seninle sorun aynı olunca ben de cevap yazayım dedim.Bu morfoloji için kesin bir ilaç yok.Doktor evicap yazmıştı.Onu kullanacağız.Doğal kürlere başlayacağız.Hayırlısı bakalım.

merhaba canım..

bizdede morfoloji sorunu vardı..

sperm testleride iki kriter vardır.. who ve kruger. kruger daha ince eleyip sık dokuyan bir yöntem...

bizim morfolojimiz krugere göre %1 çıkıyordu..

whoya görede %10...

3 aşılama denedik. ilkinde hamile kaldım ama 6. haftaya doğru kaybettim.....

5. senenin sonunda tüp bebek yaptırdık.. ne mikro nede ımcı tekniği.. normal tüp bebek denedik. ve tüp bebeği denemeden önceki sperm testimizde morfoloji %10 du (whoya göre)

sonuç 15 tane 1. kalite embiryomuz vardı. 3 tane transfer edildi.. ve şuan 17. haftaya doğru giden ikiz bir gebeliğim var. ve bebişlerimden birisi kız.. inşallah bu yazdıklarım size umut olur...

sevgiyle kalın.....

(bu arada ben konya euro fertilde tedavi gördüm)

Merhaba pharmacea, embiyo kalitesi malesef yumurtaya baglı bir faktör değil. yumurta ve spermin kalitesine göredir. ayrıca labaratuvar ortamıda çok önemliymiş :((

merhaba deniz42, öncelikle paylaşımın için teşekkür ederim. umarım en kısa sürede tedavinden sonuc alırsın. bende daha önce eşime keciboynuzu kuru uyguladım ama malesef bır sonuc alamadık. son tup bebek ugulamasından 1 ay oncede doktor eşıme evıcap verdı onu kullandık. ama bıldıgım kadarıyla 1 aylık bır sure yeterlı olmuyor :(

Fatoş hanım, allah tamamına erdirsin - yavrularınızı sağlıcakla kucağınıza almayı nasıp etsin inşallah. bizde morfoloji kruger a göre %2.

Merhaba arkadaşlar...

canım bızım morfololojı 0 dı mıkroenjeksıyonla 2. denemde hamıle kaldım

henuz 13 haftalık hamıleyım sonucu bılemıyorum

2. demenede kaldım

1 tanesı 1. kalıtede 3 embryo transfer edıldı

herhangı bır tedav uygulanmadı

gonal f kullandım bırde dıger ılaclar ama farklı bırsey yok ısımlerı hatırlamıyorum sadece

memorıalde tedavı olduk

Rabbım en kısa zmanda kendılıgınden hamıle kalmanı nasıp etsın canım :)

Merhaba,belki erkek infertilitesinde uzmanlaşmış merkezleri tercih etmeniz şansınızı artırır.diğer tedavilieriniz nerede yaptırdığınızı bilimyorum ama gene de iyi araştırın.Benim eşimin sayı çok az en son 300.000 çıktı.ve yerinde hareketli spremer.sayı az olunca morfolojiye hiç baklamadı bile.en azından sizin bakılabilmiş.bu da bi şeydir.biz de ilk tedavimize başlıyoruz pazartesi.uzun protokol.ben moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum.umarım 300.000 içinde kötünün iiyisi de olsa şekli normale yakın vardır diye umuyorum.

Arkadaslar inanamiyoruz Kaan Aydos un verdigi ilaclardan sonra esimin sperm sayisi 2 ayda 9 milyondan 19 milyona cikmis ml de. Ileri hizli ve morfoloji degismemis ama sperim artmasi bir umut oldu bizim icin hemde oyle boyle artmamis. 3 problemden biri gitti kaldi ileri hiz ve morfoloji sorunu .

benim eşimdede morfolojik bozukluk var doktor normal yolla olması imkansız gibi bir şey dedi şubatta tüp bebek denedik 7 tane iyi kaliteli embryo oluştu iki tane transfer etti doktor ama sınuç negatif oldu böyle olacağını bilseydik üç dört tane koydururduk ama hakkımızda hayırlısı umudumuz temmuza kaldı.

canım bizdede morfoloji %1 di.6 yıllık evliyim.son 3 yıldır denedik olmadı.geçen yıl üstüste iki ımsı denedik.ilkinde 8 embriodan 5 i döllendi 4 ü orta kalite transfer edildi.sonuç neg.ikinciside 8 yumurta 5 i döllendi.2 si birinci kalite 4 embrio transfer.gene neg.ilki anatolia.2.genart.ama ikinci tedawim çok güzel geçti.doktorum aysun baltacı süpeerdi.3 yü denicektim gene genartda.ama kendiliğinden geldi mucizem çok şükür.buarada eşim keçiboynuzu,evicap,ben incir kürü,largine kullanıodum.son negatif tüp denemeden 4 ay sonra hamile kaldım.7 gün oruç tuttuktan sonra bi bardak suya
11 - Ya Mütekebbirü
(Ey her türlü ihtiyaçlardan ve noksanlıklardan münezzeh ve yüce olan.)
Her kim, bu ism-i şerifi helaline yakınlık etmeden önce on kere okursa, Hak Teala hazretleri o kimseye salih bir evlat ihsan buyurur.
14 - Ya Musavvirü
(Ey eşyanın suret ve keyfiyetini yaratıcı.)
Bu üç ism-i şerifin hassası şudur: Doğurmayan bir kadın çocuğu olmasını isterse, yedi gün oruç tutmalı, iftar vaktinde bu üç ism-i şerifi su üzerine 21 kere okuyup üfledikten sonra bu su ile orucunu bozmalıdır. Hak Sübhanehu ve Teala bu isimler berekatı ile o kadına bir çocuk ihsan buyurur.
59 - Ya Mübdiü
(Ey eşyayı yoktan peyda edici.)
Gebe bir kadının çocuğunu düşürmesinden korkulduğu zaman, o kadının kocası şehadet parmağını gebe kadının karnına sürerek bu ism-i şerifi 99 kere okursa, Hak Sübhanehu ve Teala çocuk düşmesinden ve diğer gebelik tehlikelerinden o kadını korur.

bu üç ismi 21 kere okudum üfledim ve orucumu bu suyla açtım.allaha çok şükür o gece yola çıkmış mucizem.şuan 7 aylık hamileyim.allahım isteyen herkeze nasip etsin.dualarım sizinle.mucizelere inanın....

Back