Morfoloji bozuk denildi, hamileyim 🖤

Ayseeenyy

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2021
106
31
34
Merhabalar hanımlar deneyimimi paylaşmak istiyorum sizinle
Biz 6 aylık evliyiz ve İki ay önce bebek sahibi olmayı düşündük ilk ay regliden önce gebelik testi yapmıştım çok çok silik bir çizgi görmüştüm reglden bir gün önce farklı bi kanamam oldu sonraki gün regle döndü kimyasal gebelik olarak düşündük burada bana yardımcı olan arkadaşların yorumu ben pek bilmiyorum. Eşim hissetti demek ki sperm testi yaptırmak istedi ve yaptırdık. Morfoloji %2 hareketsizlik %70 küsür sperm sayısı 14 küsür milyondu. Doktor eşime tüp bebek demiyorum hemen normal olmaz da demiyorum, deneyin erken gelmeniz iyi olmuş demiş evicap e vitamini kullanmasını söylemiş. Biz sonucu duyunca şok olduk. Hemen araştırmalar yaptık buradaki bir çok kişiden bilgi öğrendim sağ olsunlar. Eşim hergün saraçoğlunun keçiboynuzu kürünü içti nohut yemeği iyi geliyormuş onu yaptım. Donmuş yağ içeren besinlerden fazla tüketmedi. 15 gün boyunca böyle sürdü. Ovülasyon takibi yaptım ve yumurtamın çatladığı gün değerlendirdik.sonraki ve sonraki günü de. Beraberlikten yarım saat önce çok koyu bir Türk kahvesi bitter çikolata ve kabak çekirdeği yedi. Değerlendirirken bel altına yastık koydum ve iki saat yataktan kalkmadım, kendimi sıcak tuttum spermler sıcak ortamda yaşarmış çünkü. Yumurtlamadan 13 gün sonra içimden geldi erken gebelik testi yaptım ikinci çizgi hemen çıktı inanamadım tekrar yaptım, sonraki sabah kalkıp hem kaset hem de erken gebelik testi yaptım. İkisinde de pozitif hemen kan verdim regle iki gün kalaydı 82,56 çıktı ve ben hala şoktaydım inanamadım. İlk gördüğümde sevinememiştim tutmamıştır belki diye. İki gün sonrasında tekrar test verdim 300 dü beta. Doktor ultrasonda henüz görünmüyor kese haftaya görünür ama şurada oluşuyor sanki diye fotoğrafını gösterdi. Sonuç olarak moral yüksekliği çok önemli biz hiç olmayacağını düşünmedik. Olacağı varsa oluyor zaten ama şunu da söylemek lazım olmayacak ihtimali bile gerçekten yıpratıcı. Bunları erkenden yazıyorum Allah’ın izni ile sağlıklı bir şekilde gebeliğim ilerler. Şuan yazma sebebim belki birilerine yardımcı olabilirim umut verebilirim. Çünkü bu kısacık sürede vakit geçmiyor.Rabbim isteyen herkese en hayırlı zamanda hayırlı bir bebiş nasip etsin.

Merhabalar evicap doktor mu yazmalı yoksa özel alabiliyormuz birde tüp sise halinde oluyor sanırım kırıp icicekmiyiz acaba???

Masalalh ne güzell saglikla kavus bebegine bizdede ayni sorun var ayni seyleri bizede dediler tüp bebek dediler ben ama hamileydim bu degerle hamile kaldim e vitamini ve keciboynuzu özüyle simdi oglum 5.5 yasinda 2.ciyi istiyoruz degerimiu yine ayni yine ayni seyleri uyguluyoruz ama 2 yiödir olmuyor tabi esim bu vitaminleri 2 aydie kullaniyor daha beb 2 yil ilacsiz denedim son aylar kapsül aliyor e vitamini ve L Carnitin insallah uzun sürmez

Maşallah sana da vardır bi zamanı hayırlısı ile olacak inşallah tekrar test verdiniz o halde yine aynı değerler çıktı. Yumurtlama takibini iyi yap ve çatlama günü deneyin bence kendini sıcak tut inşallah olur niye olmasın

Merhabalar benim eşimde de değerler biraz düşük üroloji doktoru düşük dedi tüp bebek merkezine gittik eşinin değerleri iyi dedi 6 ay 1 sene daha deneyin olur dedi bende de çikolata kisti var benim eşimin hareketsizlik %58 ileri hızlı hareketi 0 sizde de öyle miydi

Spermlerin kendini yenileme süresi 3 aymış. Doktorlar tedavi verdiklerinde 3 ay sonrasında sonuç alacaklarını söylüyorlar. Sizinki biraz tesadüf olmuş gibi geldi.

gözünüz aydın canım bzm durumda aynıydı ama bize denk gelen doktorların hepsi tüp bebek dedi dsunuyorduk tasınıyorduk tam tup bebek yaptrcaz adetımı beklıyorum adet olmuyorum bı bakıyorum hamıleyım gecen senede aynısı oldu onu kaybettim ama malesef ama bu senede tup bebek yaptrcaz gorusmelerı yaptık adetı bekledm hmıleyımm cidden hıc aceleye gerek yok vakti gelince uygun zamanda rabbim bi şeklde nasip edıyor bu arada sperm degerlerı duzelmez dyede bsey yok ınanın duzelıyor

Spermlerin kendini yenileme süresi 3 aymış. Doktorlar tedavi verdiklerinde 3 ay sonrasında sonuç alacaklarını söylüyorlar. Sizinki biraz tesadüf olmuş gibi geldi.
1 yil boyunca doktora gittik biz ama tedaviye gececekken hamile oldugumu ögrendim ama eski konulara baktigimda esim 4 ay boyunca e vitamini arisütü keciboynuzu özü kullanmis son doktor yine olmaz dediginde demekki o 4 aylik süre icinde normale döndü tabi simdi yine ayni sorun var olmuyo 2 aydir e vitamini L carnitin ve keciboynuzu özü kullaniyo sanirim daha zamana ihtiyaci var ilk olunca doktor yaniliyo sandim 2.hemen olur diyr düsündüm cünkp ayni problem bo arkadasimda daha vardi ayni doktora gidiyoduk suan 3. Ye hamile normal yolla cok sonra tekrar bi test yapalim demeyi akil edebildim.keske cok önce gidip verseydim 2 yil ilacsiz denedim

Bizde hareketsizlik 70 ileri doğru hızlı hareketi 05ti. Bir kere test verdik biz. Ben de bir sorun yok diye biliyoruz. Çikolata kisti ne derece etkiler ya da etkiliyor bilmiyorum ama yazdıklarımı yapın inşallah olur olmazsa tüp bebek denersiniz. Yumurtlama zamanınızı tespit edin eşinize söylediklerimi yedirin ve kendinizi sıcak tutun ayrıntılı yazmıştım. Biz de ilk ay oldu yani olacak ya Rabbim sebep veriyor inşallah sizin de olur içinizi ferah tutun

Doktorun verdiği e vitamini ve bir ilaçtı 500 tl gibiydi onu o ay almadık. sadece e vitamini ve diğer bahsettiklerim bitkisel tedavi ve bazı insanların tecrübelerinden faydalandığıö bilgiler. Yapabileceğim ne varsa hepsini abartmadan yaptım. Tesadüfe biraz katılmıyorum çünkü afedersiniz spermler sıvıydı bunları yapar yapmaz gözle görülür şekilde katılaştı. Bunu görmesek yine tesadüf diyeceğiz ama tabii takdiri ilahi olacağı varmış oldu

merhabalar ayşe hanım aynı durumda bende şuan hamileyim kesemiz göüzktü 1,5 ay ama tedirginim nasıl geçti gebeliğiniz umarım iyi sonuçlanmıştır merak ediyorum.teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…