canım kendinde söylüyosun ya bilmediğinden değil heyecandan yapamamışsın. ilk seferde heyecanlanmışsın ama ikincisinde daha sakin ve bilinçli olacağına ve başaracağına ben inanıyorum. zaten heyecandan kazanamadıysan ağır bir tempoda değil, basitce tekrar ede ede, ve varsa bazı eksik konularını tamamlayarak(ki 1 yılda bu cok kolay bişey bence) bunu başarabilirsin. bence dene bi yıl daha. bırak açık öğretimi normal üniversiteden mezun olan işletmecilerin bile cok büyük bi bölümü işsizken bence aman açıköğretim yaziym gitsin deme. sana hic bi getirisi olucagını düşünmüyorum ben. artık hersey o kadar değişti ki... herkes resmen sertifika koleksiyonu yapıyo zaten. mecburuz buna bi bakıma. hic olmazsa bi yıl daha gir, olmazsa onun sonunda açıköğretim yazarsın. 1 yıl kaybetmiym derken ömrün boyunca seni işsiz bırakıcak bi bölüm icin 4 yıl kaybetme derim ben. kaybettiğin 4 yılla da kalmaz, ömür boyu bunun pişmanlıgını duyarsın. yanlış anlama beni lütfen. seni tanımıyorum ama dost acı söyler derler ya, sadece yardımcı olmak istiyorum. karar senin.bak ben mimar sinan resim mezunuyum. şuan ne iş yapabilirim ki? o an bi heves girdim okudum. noldu sonra? şimdi 4 yıl daha okicam. yoksa 700 lira maaş aldığım bi işim var şuan, ona devam etmek zorundayım :S ben okula erken başlamıştım yaşım çok büyük değil bu yüzden. ama yine de hic hoş bi durum değil. iyi düşün derim, bunu seninde yaşamanı istemem.