Canım ben hiç sanmıyorum toksoplazmanın hamileliğinde bulaşmış olacağını bunca yıl bulaşmadıda şu 4 aydamı bulaşdı.Bence önceden bulaşmış ve bağışıklık kazanmışsındır.Toksoplazma testlerinde iki değere bakılır IgG ve IgM ye bakılır bundan sende ne çıkdı pozitifmi negatifmi yada hangisi pozitif hangisi negatif.IgG pozitifse bağışıklık kazanmışsın demekdir hiç bir sakıncası yokdur bebeğe ama IgM nin negatif olması lazım eğer bu da pozitif çıkarsa vucutda mikrobun varlığından şüphelenilir ve mikrobun ne zaman bulaşdığını yani vucudda aktifmi değilmi onu anlamak için avidite testi yapılır o testlede mikrobun eskimi yoksa yeni bulaşmış aktif bir mikropmu olup olmadığı anlaşılır.
Loracim bak ben daha o asamalara gelmedim ama canim bu sitede toxoplazma ile ilgili cok sey okudum. ve inan hepsinde doktorlar korkutuyor. cocuk sakat dogar soyle olur boyle olur. ama inan hicbirisine biseycik olmadi. birseycik olmaz senin bebisine de.
bilirim en ufak bir sey cok uzuyor ama bak bir arattir sitede. durumun hic de kotu olmadigini goreceksin. opuyorum canim.
sonuc haftaya cikacak cnm inan moralim okadar bozukki anlatamam isallah daha onceden vardir bu hastalik daha cok kedilerden bulasirmis hayatimda kedi ellemedim bu gune kadar ama kucukken annem hep toprak yedigimi soylerdi belki ordan bulasmistir isallah oyledir ya benim icin dua edin ne olur
simlacim cnm simdi sen oyle soyleyince bize verilen anne pasi var her turlu kontrol sonuclar bu deftere yazilir turkiyede varmi bilmiyorum herneyse ona baktim suan.sen anliyorsun sanirim ne olur bir cevap ver cnm sonuclari yaziyorum
toxo G: 10
toxo M:negatif
boyle yaziyor cnm ne demek bu simdi
peki loracım doktorun hamilelik öncesi neden bu testlere bakmadı bu test gebelik öncesi bakılan bir test ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?