moralim cok kötü:((((((((

Canım ben hiç sanmıyorum toksoplazmanın hamileliğinde bulaşmış olacağını bunca yıl bulaşmadıda şu 4 aydamı bulaşdı.Bence önceden bulaşmış ve bağışıklık kazanmışsındır.Toksoplazma testlerinde iki değere bakılır IgG ve IgM ye bakılır bundan sende ne çıkdı pozitifmi negatifmi yada hangisi pozitif hangisi negatif.IgG pozitifse bağışıklık kazanmışsın demekdir hiç bir sakıncası yokdur bebeğe ama IgM nin negatif olması lazım eğer bu da pozitif çıkarsa vucutda mikrobun varlığından şüphelenilir ve mikrobun ne zaman bulaşdığını yani vucudda aktifmi değilmi onu anlamak için avidite testi yapılır o testlede mikrobun eskimi yoksa yeni bulaşmış aktif bir mikropmu olup olmadığı anlaşılır.

simlacim cnm simdi sen oyle soyleyince bize verilen anne pasi var her turlu kontrol sonuclar bu deftere yazilir turkiyede varmi bilmiyorum herneyse ona baktim suan.sen anliyorsun sanirim ne olur bir cevap ver cnm sonuclari yaziyorum

toxo G: 10
toxo M:negatif

boyle yaziyor cnm ne demek bu simdi

Loracim bak ben daha o asamalara gelmedim ama canim bu sitede toxoplazma ile ilgili cok sey okudum. ve inan hepsinde doktorlar korkutuyor. cocuk sakat dogar soyle olur boyle olur. ama inan hicbirisine biseycik olmadi. birseycik olmaz senin bebisine de.

bilirim en ufak bir sey cok uzuyor ama bak bir arattir sitede. durumun hic de kotu olmadigini goreceksin. opuyorum canim.

Loracim bak ben daha o asamalara gelmedim ama canim bu sitede toxoplazma ile ilgili cok sey okudum. ve inan hepsinde doktorlar korkutuyor. cocuk sakat dogar soyle olur boyle olur. ama inan hicbirisine biseycik olmadi. birseycik olmaz senin bebisine de.

bilirim en ufak bir sey cok uzuyor ama bak bir arattir sitede. durumun hic de kotu olmadigini goreceksin. opuyorum canim.

kibelecim canim benim doktorum cok rahatti aslinda bunu soylerken normalde cok ilgili bir insandir ve ozellikle benim gebeligime ayri bir ozen gosteriyor.hepte pozitif bir insandir simdi arastirdimda simla arkadasimin dedigi dogruymus benimki sanirim eskiden kaptigim bir virusmus suan oyle bir rahatladimki cnm anlatamam demekki doktorun rahatligi bu nedenleymis bende biraz fazla evhamliyim galiba ama suan cok rahatladim internettende baktim evet dogru eski virusmus benimki ama kontrol amacli yine yapilmasi lazimmis bunada sukrediyorum cnm cok tesekkur ederim isallah hepimiz bebisimizi saglikla kucagimiza aliriz

Canimm inşallah herşey yolunda giderr.....herşey temiz çikar.....üzülme bebeğini düşünn...

loracim simdi gordum yazini. Sen merak etme canim bisey cikmaz. Doktorlar iste temkinli davraniyorlar her testi yapiyorlar ve oncedende sana soylemek zorunda tabi sonucunun ne olacagini. olacagindan degil ama iste yinede soyluyorlar. Allahin izniyle bebisini alacaksin kucagina.

aaa yok öyle hemen her denilene üzülmek bebişini üzmeye hakkın yok onlar hisseder unutma üzme üzülme bişeycik olmaz allah ın izniyle

loracigim canim merak etme bebegine hic bisey olmaz Allahin izniyle sen olumlu dusun olumlu olsun yavrunuda uzme kendinide insallah bisey cikmaz dualarimiz sen ve bebeginle kendine iyi bak

bacım siteden bir arkadşdada aynı durum oldu şuanda 18-19 haftalık hamiş. o kadar çok test yaptırdıki anlatamam. kız resmen aklını kaçırıyordu. senağlama ben yüz yüzede görüştüğümden halini gördüm. sürekli aldırmak istedi bebeği. fakat doktorlar aynen şunu demiş ona : "Eğer toxoplazma bebeği etkilerse ultrasonda bu gözükür. kısacası elinde kolunda ayağında problem yoksa dert etmeyeceksin. ve o arkadaşım aldırmadı şimdi çok mutlu bir hamiş Şeniz kordondan kan alacaklardı en son ama artık gerek duymuyorum dedi. inanıyorum sağlıklı olacak dedi. şuanda hamişliğinde hiçbir problem yok. göbüşüde azcık çıktı :nazar: ben yarın sabah senin için arar detayları öğrenirim canım a.s.

Günaydın Kızlar,

Tüm yazışmaları okumadım ancak kendimden anlatayım. Benim dr'um hamile kalmaya karar verdiğimde bazı testler yapılmasını istemişti, toksoplasma da vardı içinde. Benim negatif yani daha önce geçirmemişim ve hamilelikte de geçirmesen iyi olur dedi dr.
Bu yüzden çiğ et, şarküteri ürünleri gibi şeyleri ve dışarda salata yememi yasakladı hamile kalınca.

Hamileleliğimin 4. ayında falan aynı testleri tekrar yaptık, hala negatif gözüküyorum. Sanırım belirli aralıklarla kontrol etmeye devam edecek, yani bunu daha önce geçirmiş olmak iyi bişi aslında....

Loracım, sende canını sıkma, büyük olasılıkla daha önceden geçirmişsindir bunu.

sonuc haftaya cikacak cnm inan moralim okadar bozukki anlatamam isallah daha onceden vardir bu hastalik daha cok kedilerden bulasirmis hayatimda kedi ellemedim bu gune kadar ama kucukken annem hep toprak yedigimi soylerdi belki ordan bulasmistir isallah oyledir ya benim icin dua edin ne olur

canım toksoplazma kedi dışında etlerde de var.eğerki sen iyi pişmemiş eti eskaza bi kere yediysen ve tesadüfen o ette toksoplazma virüsü varsa sana geçmiştir ve ilginci hiç farkedilmez bulaşması. insan hayatında bu virüsten etkilenir ilk karşılştığında; daha sonra bağışıklık sağlanmış olur yani eğer sen çocukken toprak yediysen ve vürüsü o zaman aldıysan taaa o yaşlarda bağışıklığın sağlanmış demektir.yani tekrardan işlemez o virüs sana.
canım benim kıyamam, umarım bi sorun yoktur.

simlacim cnm simdi sen oyle soyleyince bize verilen anne pasi var her turlu kontrol sonuclar bu deftere yazilir turkiyede varmi bilmiyorum herneyse ona baktim suan.sen anliyorsun sanirim ne olur bir cevap ver cnm sonuclari yaziyorum

toxo G: 10
toxo M:negatif

boyle yaziyor cnm ne demek bu simdi

Canım anladığım kadarıyla tr de değilsin ama test sonucundan bana göre bağışıklığın var vucutta aktif mikrop yok görünüyor yani korkulacak birşey yok ama bağışıklığın olduğu için tabi doktor önlem olarak yinede bir ileri test yaptırarak mikrop eskimi yenimi bakmak istemişdir insan hamileykende evhamı had safhaya ulaşdığından sen yanlış yorumlamışsın bence doktoru:) toksoplazma bağışıklığı nufusun yarısında vardır birtek kediden çiğ etten geçmez hayatının muhakkak bir döneminde herkes dışarda salata yemişdir iyi yıkanmamış sebzeden tutda bir çok şeyden geçer.Yani bir yerde bağışıklığının olması daha iyi bile hiç değilse hamilelikde aktif bir mikropdan koruma olasılığı yüksek olur diye düşünüyorum geçmiş olsun.

loracım geçmiş olur inşallah başından beri seni ve yazdıklarını takip ediyorum Allah'ım inşallah böle duyarlı bir anne adayına bebeğini bağışlayacaktır iyi şeyler düşün kendini ve bebişi yıpratma dualarımız seninle

peki loracım doktorun hamilelik öncesi neden bu testlere bakmadı bu test gebelik öncesi bakılan bir test ?

canım üzüntünü anlıyorum ama korkulacak bir şey yok bende doktora giitiğimde test istemişti toxo istedi benimde pozitif çıktı doktora sorduğumda 5 ay olmuş mikrobu kapalı merak etmene gerek yok eğer hamile kalırsan bu bebeğini etkilemez dedi hamile kalmanda hiç bir sakınca yok dedi gerçi hala hamile kalamadım ama senin tahlil önceden geçirilmiş olduunu gösteriyor tatlım hamileliğinin tadını çıkar allaha emanet kelebeğine bir şey olmaz

loracım canım çok geçmiş olsun ama hemen kötüye yorup ta üzülme lütfen dua et ve bebişini Allaha emanet et canım
inşallah Allahın izniyle bebişini sapasağlam kucağına alacaksın
Dualarımız seninle ttalımm
Bebeğin ve sen allaha emanet olun
Yüce Allahım yar ve yardımcın olsun :teselli:

Üzülme canım ya aklına da kötü birşey getirme içini ferah tut pozitif düşün ki bebiş de içeride etkilenmesin hiçbirşey olmayacak Allah ın izniyle canım...

hepinize cok tesekkur ederim kizlar verdiginiz destek cok iyi geldi inanin bugun arastirdim ki gercekten bosuna panik yapmisim galiba benimkisi aktif virus degilmis doktorumda o yuzden rahatti doktor haftaya yenilemek icin ve yanlis degilse antibiyotik vermek icin tekrarliyormus o kadar rahatladimki anlatamam tekrar hepinize tesekkur ederim canlarim

geçmiş olsun lora emin ol hiç biey çıkmıcak.bende gebe kalmadan önce yaptırmıstım bu testleri ama şimdi bi daha istedi bende tasıyıcı değilim çok dikkat etmem gerektiğni sööledi dr.hayırlısı içini ferah tutu daha dur bakalım oğlanlara kız bulup kaynana olucaz :)

loracım ben 20 haftalık hamişim , benim de toxoplazmam pozitif ancak mikrobu hamilelik öncesinde aldığım için herhangi bir sorun yok , inşallah senin de öyle olmuştur ama test sonucunu alana kadar kendini sıkmana bebişini üzmene gerek yok , sen içini rahat tut eminim hamile kalmadan önce kapmışsındır mikrobu..
yanlız benim anlayamadığım birşey var toxoplazma testi 5 haftalıkken yapılıyor önceden önlem almak amacıyla , sen 15 haftalık olmuşsun neden bu kadar geç yaptırdın ki?

Back