Neden yalancı olasın?İngilizce kısmına orta yaz mesela, sınava tabi tutsalar ne olacak?Ben çok ünlü bir bankanın mülakatına gittiğimde İngilizce sınava tabi tuttular beni ve ben o sınavda hiç bir şey yapamadım neredeyse heyecandan.Sınava tabi tutan banka görevlisine de bu durumu izah ettim.Çok heyecanlandım, fazla yapamadım dedim.Ve 12 kişiden bir tek ben 3. görüşmeye çağırıldım.Yani sizden kimse sular seller gibi bir şey bilmenizi beklemiyor.Ben üniversite mezunu olmadığım halde,üniversite mezunu arayan bir şirkette işe başladım.Nasıl yaptın derseniz de, önce işe girdim sonra vakit kaybetmeden ÖSS'ye girerek gidip açıköğretime kaydoldum, netice de kimse benden öğrenci belgesi isteyecek değil.Sınavlara giriyorum arada sırada, öyle düzenli filan değil.Okumak istediğimden mi peki?Tabi ki değil :) Bu işten ayrılıp başka bir işe başvururken gene üniversite mezunu isteyen bir iş bulursam en azından bakın ben okuyorum diyebilmek için bunu yapıyorum.Yaptığın doğru mu derseniz, bence doğru.Tek kelime İngilizce bilmeyen biri değilim, iş deneyimi olmayan biri de değilim.Tecrübe vırt zırt soruyorlar, eğitim soruyorlar.Ben erken yaşta çalışmaya başladım, babmın bizi okutacak durumunun olmaması da benim suçum değil.Ben ne yaptım peki?İnsanların kendini işe nasıl aldırdığını gördüm,öğrendim.Çok dorğu bir laf olmayacak belki ama insanların kendini nasıl 'pazarladığını', nasıl kendini överek işe aldırdığını gördüm.Yarım yamalak eğitimlerini süslü püslü kelimelerle anlatıyorlar, görevlerinin dışında yaptıkları ekstra işleri kendi görevleriymiş gibi anlatıyorlar.Öğrenmeye bakın, hangi departman olursa olsun, ne olursa olsun bir şeyler öğrenmeye çalışın kızlar.Ben bu şekilde yapıyorum, umarım anlatabilmişimdir.