Mor çatımı kadın sığınma evimi?

Sesbellas

🇹🇷🇹🇷
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2017
910
1.290
113
Ben evden ayrılıyorum daha fazla izdirap çekmemin anlamı yok böyle eli kolu bağlı oturmaktansa kendime bi yol çizmem lazım
Sizden akıl almam lazım mor çatı ve kadın sığınma evi hakkında bilgisi olan yüzeysel olsa yeter hangisine gitmeliyim korunma amaçlı eş kişisinin beni bulamayacağı bi yer olsun aileme gidersem ben gitmeden o gider oturur
Yardımınıza ihtiyacım var bi önceki konumda aldatma alkol siddet herşey mevcut okuyabilirsiniz

Son düzenleme:
Çok eskiden mor çatının sığınma evlerinden birinde çalışmıştım. Feminist bakış açıları olduğu için her halükarda size en iyi şekilde yardım etmeye çalışacaklardır. Kalma yerlerinin kapasitesini ve doluluk oranlarını bilmiyorum ama sanırım kalabalıktır. Mor çatıda yer varsa orada kalmaktan hiç çekinmeyin. Dindar biri olsam sizin için dua ederdim umarım kolayca başınızdaki koca belasından kurtulur ve çabucak huzurlu mutlu bağımsız bir hayat kurarsınız

Çok eskiden mor çatının sığınma evlerinden birinde çalışmıştım. Feminist bakış açıları olduğu için her halükarda size en iyi şekilde yardım etmeye çalışacaklardır. Kalma yerlerinin kapasitesini ve doluluk oranlarını bilmiyorum ama sanırım kalabalıktır. Mor çatıda yer varsa orada kalmaktan hiç çekinmeyin. Dindar biri olsam sizin için dua ederdim umarım kolayca başınızdaki koca belasından kurtulur ve çabucak huzurlu mutlu bağımsız bir hayat kurarsınız
Öncelikle çok sağolun kurtulcam çekilecek gibi değil zaten internetten araştırdım ama tabiki gizlilik açısından çok bilgi yok mor çatı ya müracaat etmekmi gerekiyor kadın sığınma evleri karakoldan müracaatla alıyormuş galiba kalabalık olsun önemli değil yeterki kurtulayım burdan

Dua etmek için aşırı dindar olmaya gerek yok ki, herkes dua edebilir.

Konu sahibi mor çatıyı bilmiyorum ama kadın sığınma evleri de güvenli bence ikisi de güvenlidir.

Dua etmek için aşırı dindar olmaya gerek yok ki, herkes dua edebilir.

Konu sahibi mor çatıyı bilmiyorum ama kadın sığınma evleri de güvenli bence ikisi de güvenlidir.
Haklısınız yanlış söyledim; dindar değil, dini inancım olsa dua ederdim

Kadin siginma evleri de givenli para durumunuz varsa ayri evde acabilirsiniz

Merhaba, Mor Çatı'yı önce telefonla arayın oradaki sosyal çalışmacı arkadaşlar sizinle ilgileneceklerdir. Sığınaklarında yer yoksa bile sizin olduğunuz şehirdeki başka bir sığınağa yönlendirebilirler. Mor Çatı çok yoğun olduğu için ve hergün onlarca kadın destek için aradığı için şayet ulaşamazsanız da ŞÖNİM dediğimiz şiddet önleme ve izleme merkezlerini arayıp destek alabilirsiniz. Her şehir için güncel iletişim adresleri şu linkte: http://kadininstatusu.aile.gov.tr/data/54295027369dc32358ee2bb4/ŞÖNİM Web İletişim-son.pdf

not:Mor Çatı telefonları 10:30-16:00 arası açık oluyor.

Öncelikle çok sağolun kurtulcam çekilecek gibi değil zaten internetten araştırdım ama tabiki gizlilik açısından çok bilgi yok mor çatı ya müracaat etmekmi gerekiyor kadın sığınma evleri karakoldan müracaatla alıyormuş galiba kalabalık olsun önemli değil yeterki kurtulayım burdan

Mor Çatı ya da Şönim'e başvurmadan da direkt karakola gidip can güvenliğinizin olmadığını söylediğinizde sizi bir sığınağa polisler götürmek zorundalar. Bu hakkınız var unutmayın, polis olmaz derse bile diretin.

Ya benım bi arkadaşımın kardeşi onlardan birinde çalışıyor du . Oralara genelvci kadınlar gelip bi şeklde oradaki savunmaya muhtaç kadınları kandırmaya çalışıyorlarmjş . Arkadaşım şey demişti çok seyler daha oluyormjl anlatsam üzülürsün dıyomuş. Birebir orda çalışan olsa keşke daha iyi bilgi alırdın ve eğer gidersen kesinlikle kimseye güvenme yardım edicem diyen kendı kendıne bıseyler yapmaya çalış ve inşAllah yaparsında insan isterse Allah n izni ile neler yapar

Ya benım bi arkadaşımın kardeşi onlardan birinde çalışıyor du . Oralara genelvci kadınlar gelip bi şeklde oradaki savunmaya muhtaç kadınları kandırmaya çalışıyorlarmjş . Arkadaşım şey demişti çok seyler daha oluyormjl anlatsam üzülürsün dıyomuş. Birebir orda çalışan olsa keşke daha iyi bilgi alırdın ve eğer gidersen kesinlikle kimseye güvenme yardım edicem diyen kendı kendıne bıseyler yapmaya çalış ve inşAllah yaparsında insan isterse Allah n izni ile neler yapar
En idealist kurumlara bile sızan kötü insanlar oluyor ama böyle genelleyerek sığınma evlerine leke sıçratmayalım. Ölümcül bi ihtiyaca cevap vermek için Çan'la başla çalışıyo orada görevliler. Konu sahibi bir sığınma evine yerleştiğinizden gerçek hayatta olduğu gibi insanlarla mesafeli durun ve sadece görevlilerin yönlendirmelerine göre kararlar alın yeter kendinizi korumak için

Yok artık olurmu öyle şey.oradaki kadınlar korunuyor nasıl girecekler sığınma evlerine.guvenligi vardır görevlisi vardır her elini kolunu sallayan giremez heralde

Ayri ev neden düşünmüyorsun?
Kadın can güvenliğinden endişeli belli ki, gizliliği vurgulamış. Ayrılık sürecinde ailesine bile gidemeyeceğini, o herifin oraya geleceğini yazmış.

AdAm_OLaCaK_KIZ AdAm_OLaCaK_KIZ eşi polisti galiba üyenin, kendisi de att bilgisi vardır, görür yazar umarım

Mor çatıda gönüllü olarak çalıştım bir süre, gayet profesyonel ve en köklü stklardan biridir. Sığınakları gayet güvenilirdir, gizli tutulur ve sığınaklarda çocuklarıyla kalan kadınlar da var ayrıca. İletişime geçin doluluk oranına göre yardımcı olurlar veya gerekli yönlendirmeleri mutlaka yaparlar. Şönim'i aramak da bir seçenek. Hiç korkup tedirgin olacağınız birşey yok. Çok değerli ve bu işe gerçekten gönül vermiş pek çok sosyal çalışmacı arkadaş var, onlar size gerekli desteği sağlayacaklardır. Şansınız bol olsun, kendinize güvenin.

Her yerde var o tur insanlar var benim kimseye güvenim yokki ama böylede olunca acaba diyorum daha öncede duymuştum bu tür şeyler

Önce polise gideceksin. Her şeyi anlatacaksın. Sonra mahkemeye gideceksin her şeyi anlatacaksın. Hem uzaklaştırma cezanı hem avukatını alacaksın yanına. Avukatınla bu konuları konuşacaksın en iyi o yönlendirir. Ve en önemlisi, pişman halde kapına geldiğinde içinin yağları eriyecekse hiç bulaşma kardeşim.

Mor çatıda gönüllü olarak çalıştım bir süre, gayet profesyonel ve en köklü stklardan biridir. Sığınakları gayet güvenilirdir, gizli tutulur ve sığınaklarda çocuklarıyla kalan kadınlar da var ayrıca. İletişime geçin doluluk oranına göre yardımcı olurlar veya gerekli yönlendirmeleri mutlaka yaparlar. Şönim'i aramak da bir seçenek. Hiç korkup tedirgin olacağınız birşey yok. Çok değerli ve bu işe gerçekten gönül vermiş pek çok sosyal çalışmacı arkadaş var, onlar size gerekli desteği sağlayacaklardır. Şansınız bol olsun, kendinize güvenin.
Çok teşekkür ediyorum şönim hiç duymadım iletişime gecicem eş kişisi memleketine anne babasına gitmiş o gelmeden evden çıkıp gitmem lazim

Back