Sünnet mönü konusunda bana yardım edin

342013

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2013
402
2
0
İstanbul
merhaba hanımlar oğlum 1 ay kadar önce sünnet oldu iyileşti çok şükür. evde mevlüd okutmayı düşünüyorum ama misafirlerime ne hazırlayacağım, ne ikram edicem konusunda kararsızım yardımlarınıza ihtiyacım var sizce ne yapim ne pişirim

merhaba hanımlar oğlum 1 ay kadar önce sünnet oldu iyileşti çok şükür. evde mevlüd okutmayı düşünüyorum ama misafirlerime ne hazırlayacağım, ne ikram edicem konusunda kararsızım yardımlarınıza ihtiyacım var sizce ne yapim ne pişirim

Sanırım mevlidlerin klasik mönüsünü sunmak istemiyorsunuz.

Ben çok sık olmasa da gittiğim bu tarz okumalarda tavuk/pilav ya da et /pilav ayran üçlemesinin yanına , şerbetli bir tatlı ikram edildiğini gördüm.Muhtemelen ya baklava ya da tulumba tatlısı oluyordu o da . Bazen de sünnet için zerde yapılıp dağıtılır mevlitte.

Siz bunlar dışında börekli , kekli bir ağırlamama mı düşünüyorsunuz ?:26:

bizdede standarttır kıymalı pide tavuklu pilav ayran tulumba tatlısı verilir
.bazende pilav üstü döner ayran tatlı olur kalabalığa başka ne ikram edebilirsin

Sanırım mevlidlerin klasik mönüsünü sunmak istemiyorsunuz.

Ben çok sık olmasa da gittiğim bu tarz okumalarda tavuk/pilav ya da et /pilav ayran üçlemesinin yanına , şerbetli bir tatlı ikram edildiğini gördüm.Muhtemelen ya baklava ya da tulumba tatlısı oluyordu o da . Bazen de sünnet için zerde yapılıp dağıtılır mevlitte.

Siz bunlar dışında börekli , kekli bir ağırlamama mı düşünüyorsunuz ?:26:

evet farklı olsun istedim fix mönülerden çok sıkıldım

Back